Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ..

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.07.2014 20:04

maniust napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Kupiłem oprócz win dla siebie

Nic rakijii sąsiad? 8O

...ale jak cóś to ja mam full.... :oczko_usmiech:

Dzisiaj mam luźny wieczór, więc na stole Plavac mali, wytrawny.

Rakiję lubię, ale nie kupiłem, Twoją możemy na plaży obalić, ale dopiero w sierpniu, bo od 12 lipca do końca miesiąca mieszkam w Gdyni przez ten Red Bull Race cośtam.

:mrgreen:
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 04.07.2014 10:59

Jozzy22 napisał(a):
maniust napisał(a):c.d.

Obrazek

c.d.n.

Tego się nie spodziewałem no ale ....jak mus to mus

Nie wiem dlaczego kolega nie kucnął. Mnie żona tak kazała i tak robię. Zawsze można udawać, że się podziwia widoki albo myśli.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 04.07.2014 11:00

Hmm ale tak to chyba kobity sikają, ja np nie potrafię :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 04.07.2014 11:05

jackuc napisał(a):Hmm ale tak to chyba kobity sikają, ja np nie potrafię :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak, tak! Jak byś miał taką żenu jak ja to też byś siadał.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 04.07.2014 11:21

Buuuuuaaahahhahahahhaahaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spoko każdy ma swoją "Taką" żenu ... :smo: :smo: :smo: Wiem jak jest
raptorf22
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raptorf22 » 04.07.2014 11:24

Relacja poprostu wymiata, brawa dla autora. Całość czytałem na dwa razy i za każdym wpisem brudziłem monitor.... dla mnie mega! Relacja bez zbędnych "ą", "ę" jak krowie na rowie, "matka wstawaj, po żarcie trza iść" "trzymaj poziom" podoba mi się :mrgreen: :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.07.2014 11:29

raptorf22 napisał(a):Relacja poprostu wymiata, brawa dla autora. Całość czytałem na dwa razy i za każdym wpisem brudziłem monitor.... dla mnie mega! Relacja bez zbędnych "ą", "ę" jak krowie na rowie, "matka wstawaj, po żarcie trza iść" "trzymaj poziom" podoba mi się :mrgreen: :mrgreen:

Fajnie że się podobało. :D

Reklamacje za oplute , pobrudzone monitory , klawiatury , laptopy i inne "cuda wianki" , nie będą rozpatrywane.

Pozdrawiam
maniek :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 04.07.2014 14:03

Faktycznie bez samochodu można szału dostać.
Martwi mnie coraz to więcej głosów, że Chorwatom się w doopach poprzewracało po wejściu do UE.
O ile oficjalnie wiadomo, że na wyspach drożej to dochodzą słuchy z pierwszych relacji, że ogólnie jest drożej.

Relacja z niezłym "jajem". Uśmiałem się w niektórych momentach, że hej. Nie zmienia to jednak faktu, że burzowe zdjęcia zniechęcają do odwiedzania Chorwacji poza sezonem.
ur-arek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ur-arek » 22.07.2014 00:33

maniust napisał(a): /..../

-Lumbarda?!
-Jawol! (tyle po niemiecku potrafię , aha jeszcze potrafię "hedne hoł" :lol: )

/..../

Nalał , walnąłem , ryj mi wykrzywiło na wszystkie strony , ale ma "kopnięcie" ....... :nice:
c.d.n.

Maniek, siedzimy właśnie w Omisu na tarasie i polewamy...ja czytałem już wczoraj do późna...dziś drugi raz (hehe ze zrozumieniem <czyt. z Karlovacko> ).

"Co za Gość....!" Tyle wydusiła żona...potem się zakrztusiła ze śmiechu. Naprawdę zaje..sta relacja, gratuluję daru w przekazywaniu emocji :D :D :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.07.2014 09:23

maniust napisał(a):Hvala ljepa svima , jeszcze raz , za to że byliście ze mną na Korčuli :D

Pewnie, że byliśmy :)
Dzięki za tak sympatyczną relację!

maniust napisał(a):Jest tylko jeden problem , dalej nie wiemy co to jest/było ? :oczko_usmiech:
Ktoś wie?

Kapusta jak nic :D
Albo to zielone co dodają do ziemniaków i później z kalmarami podają. Kapusta ala szpinak :)
jolek.d
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek.d » 22.07.2014 09:35

To się nazywa blitwa.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2014 14:00

Nie zaglądałem tu przez kilka dni..... 8O Umknęło mi......

ur-arek napisał(a):Maniek, siedzimy właśnie w Omisu na tarasie i polewamy...ja czytałem już wczoraj do późna...dziś drugi raz (hehe ze zrozumieniem <czyt. z Karlovacko> ).

"Co za Gość....!" Tyle wydusiła żona...potem się zakrztusiła ze śmiechu. Naprawdę zaje..sta relacja, gratuluję daru w przekazywaniu emocji :D :D :D

Cieszę się że wam się podobało i dziękuję. :)

Roxi napisał(a):Kapusta jak nic :D
Albo to zielone co dodają do ziemniaków i później z kalmarami podają. Kapusta ala szpinak :)

jolek.d napisał(a):To się nazywa blitwa.

No nareszcie !!!!!!! :oczko_usmiech:
Nawet nie wiedziałem że w Cro to takie popularne żarcie jak sobie teraz wygooglowałem tą blitvę.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 01.08.2014 23:35

czemu ja dopiero teraz tutaj trafiłem? :oops:
ale poczytam z zaciekawieniem :papa:
BasiaZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BasiaZ » 23.08.2014 00:48

Kolejna relacja z Korčuli i znów jestem zachwycona!! Ale się uśmiałam! Super się czytało, piękne zdjęcia... i fantastyczna koszulka cro.pl :D
I znów widzę, że pogoda w tym roku tu chyba bardzo kapryśna jest ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.08.2014 19:10

BasiaZ napisał(a):Kolejna relacja z Korčuli i znów jestem zachwycona!! Ale się uśmiałam! Super się czytało, piękne zdjęcia... i fantastyczna koszulka cro.pl :D
I znów widzę, że pogoda w tym roku tu chyba bardzo kapryśna jest ;)

Dzięki Basiu :) Miło że się podobało.
Takie uroki czerwca , dlatego już nie raz pisałem w temacie "Czerwiec czy wrzesień"............zdecydowanie bardziej wrzesień.

No i nigdy już nie zostawię swego Peziota na parkingu pod domem w PL będąc w Cro. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić .... -...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies