Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak
Re: Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ..

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.06.2014 21:45

maniust napisał(a):Pogoda , pogodą ........ale co to w końcu jest , brokuł ,"jar"....."coś tam" , czy GMO? :lol:

:hut:

według mnie brokuł, jarmuż ma bardziej "poskręcane" liście :D
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2014 07:31

maniust napisał(a):Jest tylko jeden problem , dalej nie wiemy co to jest/było ? :oczko_usmiech:
Ktoś wie?

Ja obstawiam rzodkiewkę z Czarnobyla :mrgreen:

maniust napisał(a):
To wszystko musi się zmieścić do naszych dwóch walizek , nie licząc tego co zabraliśmy do Cro i wytrzymać wagowo 20 kg na jedną walizę ...... :)

Obrazek

Maniek a co żeś Ty zanabył za specyjały tam ? Ser żółty ? 8O Napisz no trochę
Ja ser ze dwa razy wiozłem do Cro ale się sklejał i roztapiał więc tylko parówki biorę teraz zapaczkowana :oczko_usmiech:

maniust napisał(a):
Wiesz ....znam pewien wyjątek , a raczej znałem .....no , ale jak się było w "ciemnej doopie" , a nie w Cro i przeleżało 2 tygodnie nad basenem przy apartamencie i nawet kciuka nie zamoczyło w Jadranie , to mnie nie dziwi , że nie ma do czego wracać , ale dziwi mnie po jaką cholerę tam w ogóle było jechać.

A o co chodzi ? Możesz mnie oświecić ?

maniust napisał(a):
Chorwacja przecież , to nie nasze wybrzeże Bałtyku , od Krynicy Morskiej po Świnoujście , gdzie można praktycznie zjechać w trzy sezony , a i tak w sumie nie ma to dużego sensu , bo klimat wszędzie będzie podobny.

Ja lubię Bałtyk, ale na dłuuuugie spacery, no bo co tam robić na plaży ? Snoorkować ? Przecież tam nic nie ma pod wodą i zimno zazwyczaj
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 08:28

jackuc napisał(a):Maniek a co żeś Ty zanabył za specyjały tam ? Ser żółty ? 8O Napisz no trochę
Ja ser ze dwa razy wiozłem do Cro ale się sklejał i roztapiał więc tylko parówki biorę teraz zapaczkowana :oczko_usmiech:

Ser , ser , ichni ser jest rewelacja !
Tak nam smakował że kupiliśmy do PL go trochę. :)
W sumie to pierwszy raz wieżliśmy ser z Cro i jeszcze kilka paczek leży w lodówce , jemy oszczędnie go . :lool:
jackuc napisał(a):A o co chodzi ? Możesz mnie oświecić ?

Wiesz Jacek , by cię oświecić , musiałbym wyprać tu "rodzinne" brudy , co wolę przemilczeć zatem i się znów nie wkur... .
jackuc napisał(a):Ja lubię Bałtyk, ale na dłuuuugie spacery, no bo co tam robić na plaży ? Snoorkować ? Przecież tam nic nie ma pod wodą i zimno zazwyczaj

Na tydzień prze wyjazdem do Cro tak koło 5 czerwca próbowałem się wykąpać w Bałtyku , niestety się nie dało.
Woda zimna jak cholera nawet dla mnie , gdzie ja ogólnie nie mam oporów. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.07.2014 08:36

maniust napisał(a):Ser , ser , ichni ser jest rewelacja !

Miałem podobnie.
Kupiłem oprócz win dla siebie i jakichś nalewek dla rodziny żółty, bardzo twardy ser.
Takiego u nas nie jadłem.
Przywiozłem kilogram i zniknął w kilka dni.
Twardy, że mocny nóż wyginał się jak akrobata. :wink:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2014 08:39

maniust napisał(a):Ser , ser , ichni ser jest rewelacja !
W sumie to pierwszy raz wieżliśmy ser z Cro i jeszcze kilka paczek leży w lodówce , jemy oszczędnie go . :lool:

A ta Zdenka jedna paczka to co to ?

maniust napisał(a):Wiesz Jacek , by cię oświecić , musiałbym wyprać tu "rodzinne" brudy , co wolę przemilczeć zatem i się znów nie wkur... .

Spoko rozumiem, myślałem, że jakaś akcja z Forum
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 08:47

kaszubskiexpress napisał(a):Kupiłem oprócz win dla siebie

Nic rakijii sąsiad? 8O

...ale jak cóś to ja mam full.... :oczko_usmiech:

jackuc napisał(a):A ta Zdenka jedna paczka to co to ?

Nie jedna , tylko chyba 4 paczki tego kupiliśmy , ta Zdena to też ser tylko z peperoni, pali "otwór gębowy" , a ja lubię ostre żarcie. :oczko_usmiech:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2014 09:05

Ha a miałeś się odchudzać..... :twisted: :twisted: :twisted:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.07.2014 09:08

jackuc napisał(a):Ha a miałeś się odchudzać..... :twisted: :twisted: :twisted:

jak się je sam ser, nie jest tak źle :wink:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2014 09:10

Jak raz miałem chorestrol za duży, to pierwsze pytanie pani doktor : ile pan zjada sera żółtego ? Proszę pana dwa plasterki można.... ale tygodniowo ....

Wiesz sam ser to jeszcze ale wiadomo do tego piwko / winko no i coś jeszcze najlepiej wieczorkiem i już całe story jest zbudowane... znaczy bojler ....
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 11:34

jackuc napisał(a):Ha a miałeś się odchudzać..... :twisted: :twisted: :twisted:

Do zlotu , jeszcze 3 miesiące , mam nadzieję zdążyć , by się wbić spoko w "szachownicę" Cro. :oczko_usmiech:

Na razie ograniczyłem browary....... :nice:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.07.2014 15:45

Ja się tak między tą wódka a zakąskę wtrącę:
Bilet na to taxi Orebić-Korcula-Orebić to bilet i płatność jest od razu w obie strony czy tylko w jedną? Jakoś nie zauważyłam takiej informacji. I przy okazji jaka jest cena w tym roku.
Jeszcze tylko 5 dni roboczych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 03.07.2014 16:05

piekara114 napisał(a):Bilet na to taxi Orebić-Korcula-Orebić to bilet i płatność jest od razu w obie strony czy tylko w jedną? I przy okazji jaka jest cena w tym roku.

Tylko w jedną stronę, w zeszłym roku było to chyba 12 albo 15 kun od dorosłego i 6-7 od dziecka :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 16:10

Korcula-Orebić lub Orebić-Korcula tym "pływadłem" , w jedną stronę 15 HRK od głowy.
Płacisz by "wjeżdzie" na łajbę. :wink:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.07.2014 16:45

maniust napisał(a):Do zlotu , jeszcze 3 miesiące "[/u] Cro. :oczko_usmiech:

Piszesz o zlocie. A z ciekawości pytam gdzie się odbywa i kiedy? czy na forum jest coś o tym?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 17:01

maluszek napisał(a):
maniust napisał(a):Do zlotu , jeszcze 3 miesiące "[/u] Cro. :oczko_usmiech:

Piszesz o zlocie. A z ciekawości pytam gdzie się odbywa i kiedy? czy na forum jest coś o tym?

xvii-jurajski-zlot-cromaniakow-t45089.html?hilit=zlot

Wpisuj się szybko , bo ponoć miejsc już mało. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić .... -...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies