Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szrek27
Cromaniak
Re: Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić ..

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 25.06.2014 17:59

Ja też nie... I wolałabym tego nie doświadczyć ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.06.2014 18:01

maniust napisał(a):...ale po chwili , punktualnie zgodnie z planem , o godz. 18:15 lądujemy. :D

Obrazek

To już wiem kto mi przeszkadzał w Cavtacie :wink:
DSCF2534.JPG

Kilka dni trafiło nam się iście gastronomicznych :wink:
DSCF3946.JPG

Często widzieliśmy błyskawice nad półwyspem i nad Korczulą.

Z opóźnieniem, ale przeczytałem.
Pozdro.
:hut:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.06.2014 18:41

Aneta.K napisał(a):Nie no , takiej ulewy w Cro to ja jeszcze nie przeżyłam 8O :D

ja już przeżyłam kilka lat temu, ale trwało do dokładnie 10 minut a potem wyszło słońce i znów była patelnia :lol:
zaczynam się powoli martwić co to się z tą pogodą dzieje??? żeby w CRO taka pogoda.... :x
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.06.2014 18:56

My podczas dwóch wyjazdów do Cro zawsze napatoczyliśmy się na jakieś ulewy. A to dlatego, że byliśmy we wrześniu. Słońca też oczywiście było sporo, ale w zeszłym roku w Szybeniku tak lunęło, że aż parasol naporu wody nie wytrzymywał :( Oby tegoroczny wyjazd był bez deszczu :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.06.2014 19:16

kaszubskiexpress napisał(a):Kilka dni trafiło nam się iście gastronomicznych :wink:

Cześć Leon

Widzę ,że moje przypuszczenia się sprawdziły , pierwszy tydzień przede mną miałeś lampę , drugi jak byliśmy już razem to barowy. :oczko_usmiech:
kaszubskiexpress napisał(a):Często widzieliśmy błyskawice nad półwyspem i nad Korczulą.

Moja Asia mówi że takich błyskawic i aż tyle , nie widziała przez całe swoje życie tyle co w tym roku nad Korculą i Peljescakiem. 8O

Aneta.K napisał(a):Nie no , takiej ulewy w Cro to ja jeszcze nie przeżyłam 8O :D

szrek27 napisał(a):Ja też nie... I wolałabym tego nie doświadczyć ;)

maluszek napisał(a):zaczynam się powoli martwić co to się z tą pogodą dzieje??? żeby w CRO taka pogoda.... :x

agata26061 napisał(a):My podczas dwóch wyjazdów do Cro zawsze napatoczyliśmy się na jakieś ulewy. A to dlatego, że byliśmy we wrześniu.

Eeee tam dziewczyny spoko, bez dramatów , to że w Cro popada czasem to mnie to nie dziwi , to nie Turcja , Tunezja lub Egipt , chociaż z tych "atrakcji" to rzucił bym się jeszcze raz na Turcję.
Też nam się trafiał deszcz we wrześniu , ale na 12 dni pobytu , to góra pół-jeden dzień , ale przy temp. 40 C 15 września w Tucepi , gdzie już nie raz zapodawałem fotkę na forum to naprawdę był ten deszcz potrzebny , ale i tak nie spadła wtenczas na nas ani kropla , bo lało w Tucepi i Makarskiej , a my na Brać'iu. :oczko_usmiech: :)

Niemniej jednak wam i tym co dopiero jadą do Cro życzymy patelni i swądu spalonych słońcem włosów. :oczko_usmiech:

zaraz c.d.....
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 25.06.2014 20:08

Kilka lat temu ,jak byliśmy pierwszy raz w Cro ,przedłużyliśmy nasz wyjazd o 2 dni (na 30 i 31 sierpień)
i 30 sierpnia od rana właśnie tak mocno lało ,byłam przerażona :( ,ale już po południu ,była lampa i mogłam się moczyć w jadranie :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.06.2014 20:14

maniust napisał(a):Niemniej jednak wam i tym co dopiero jadą do Cro życzymy patelni i swądu spalonych słońcem włosów. :oczko_usmiech:

Nie, no zaje....śmieszne. :roll:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.06.2014 20:15

c.d.

No dobra , stoimy i czekamy jak ta pompa się skończy , po może 20 minetach powoli deszcz ustaje , ale co z tego jak smród NIE !

-Czy Jadran to wytrzyma?!

Wrzucam zatem plecak z zakupami na "garb" i idziemy ....
To tutaj zaraz przy marinie spływała cała "kloaka" do Jadrana :evil:

Obrazek

Nie wygląda to fajnie i potem my się w tym kąpiemy. :evil:
Wróciliśmy do apartamentów , wszędzie trwa wielkie sprzątanie ,po drodze jeszcze spotkaliśmy Warszawiaków , ci coś tam pomarudzili nad organizacją TUI.

-trza było jechać z Gdańska , nam wsio pasi i ogólnie jest the best! :lol:

"Monika" już otwarta , znaczy lodziarnia :lool: w Lumbardzie , to po "kuglu" jeszcze wtryniliśmy.
Limonkowe i wanilja rewelacja po 7 kun gała , ale jaka gała to każdy kto był w Cro wie!

Na śniadanie tym razem poszedł "melon" , jakoś na "zupę mleczną" nie bardzo mieliśmy ochotę.

Obrazek

Melon ...........POEZJA!!! :D

Zerkam za okno , jeszcze jakieś chmurki , ale powoli się przejaśnia ...hmmm...póki co na Jadran nie ma szans :evil: , wróciłem się jeszcze z telefonem do mariny , bo tylko tu jest wifi za free w całej Lumbardzie (apartamentowe wifi drogie jak cholera , w doopach im się poprzewracało :evil: ) , by zerknąć jaką tu pogodę zapodają , ........ponoć po 12:00 ma być miodzio , no to nie ma co siedzieć bezmyślnie w apartamencie i się gapić w sufit , to podrepczemy sobie po Lumbardzie tymczasem. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muszę przyznać , że Chorwacja po deszczu nie ma tego uroku w sobie , co widać na fotkach.
Ja sam już na myśl , że jutro ostatni dzień i do domu trzeba wracać , dostaję białej gorączki. :(
Dobra nie ma się wkurzać jeszcze przeszło 36 godzin w Raju! :D

-matka jak jutro będzie lampa to w doopie z tą Vela Luką , odbijemy sobie ją kiedy indziej , ja muszę wykorzystać te ostatnie godziny w Jadranie na maxa. :D

-dobrze misiaczku!

Heh jak się słucha....... :oczko_usmiech:

Jako , że słoneczko zaczyna przygrzewać co raz mocniej , to kierunek apartani marsz!
Trzeba zabrać majdan i na plażę , w sumie to dużo tego nie mamy i czasami jestem pełen podziwu , jak 2-ójka rodziców i 2-ójka dzieci idzie na plażę , czego to nie mają i gdzie to wszystko mieszczą. 8O
Nas na szczęście już to nie dotyczy..... :)

No może , za 3-4 lata jak podrośnie (no dobra jeszcze się nie urodził :oczko_usmiech: ) to zabierzemy wnuka do Cro. :D
W każdym bądż razie za niecałe 2 miesiące będzie NOWY CROMANIAK! :mrgreen:

Do plecaka lecą dwa Ożujska i już widzę minę żony ........
-czytałaś o skandalu w Pakostane?! :evil:
-Nie?!
-to nie marudż!

Ożujsko w plecaku wygrało , na plażę marsz!

cdn... :wink:
Ostatnio edytowano 25.06.2014 20:39 przez maniust, łącznie edytowano 4 razy
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.06.2014 20:16

maniust napisał(a):

Niemniej jednak wam i tym co dopiero jadą do Cro życzymy patelni i swądu spalonych słońcem włosów.

Oby się życzenia spełniły :D :D :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.06.2014 20:18

anakin napisał(a):
maniust napisał(a):Niemniej jednak wam i tym co dopiero jadą do Cro życzymy patelni i swądu spalonych słońcem włosów. :oczko_usmiech:

Nie, no zaje....śmieszne. :roll:

No dobra , pięknej opalenizny ! :boss:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.06.2014 20:25

maniust napisał(a):czytałaś o skandalu w Pakostane?! :evil:

A co to za skandal? 8O Ja też nic o nim nie wiem :oops:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.06.2014 20:38

agata26061 napisał(a):
maniust napisał(a):czytałaś o skandalu w Pakostane?! :evil:

A co to za skandal? 8O Ja też nic o nim nie wiem :oops:

afera-i-skandal-w-pakostane-t29657.html?hilit=skandal%20w%20pakostane

:lol:
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 25.06.2014 20:41

maluszek napisał(a):a kiedy te mecze się kończą?

No jak tak można? 8-O
:mrgreen:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.06.2014 20:42

AAaaaaaaa, kiedyś się już natknęłam na to :D :D Ale dawno to było, więc mogłam zapomnieć :)
Faktycznie skandal niesłychany :D :D :D :D :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.06.2014 20:52

lumbarda jest ładna w tych wąziutkich uliczkach, małych podwórkach, ma to swój urok :D .... To co Maniek na zdjęciach pokazał, choć zdjęcia i tak nie oddają uroku tych miejsc... polecam zawlec się tam...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Korčula 2014 , ten "mały Dubrovnik" potrafi zachwycić .... -...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone