Dzięki za zaufanie ... polecam się na przyszłość
Pozdrav ...
miro.t napisał(a):a_nula i Marsallah jeśli to nie tajemnica napiszcie ile osób może znaleźć nocleg w kamiennym domu??
cieszymy się, że Tobie też się podobacooleczka napisał(a):tak naprawdę Wasza relacja skłoniła mnie do wyjazdu na Korculę. Wyspa wspaniała, pogoda cudowna
cooleczka napisał(a):
Jest zajefajnie. Tylko ryb nie mogę nigdzie dostać...
gego napisał(a):cooleczka napisał(a):
Jest zajefajnie. Tylko ryb nie mogę nigdzie dostać...
Ryb multum
* W Prizbie codziennie około godziny 9.30 - 10 jeździ pan (a nawet trzy pany) picapami oferując świeże ryby (mają megafony na autkach).
* W Blato w "ribarnicy" obok kościoła znajdziesz prawie o każdej porze
* W Vella Luce na targu zakupisz wszelkie owoce jadranu (do godziny 9.00)
U panów z samochodów rybki po 20 kuna (makrele, uszate, gawuni, sardele...), te same rybki w powyższych po 60 - 70 kun
gego napisał(a):* W Blato w "ribarnicy" obok kościoła znajdziesz prawie o każdej porze
Marsallah napisał(a):
Hmm, podważam wiarygodność powyższej informacji z łatwością...
Marsallah napisał(a):...rezerwuję sobie prawo do poszukiwania 'idealnego dalmatyńskiego miasteczka', tak samo jak szukaliśmy w tym roku idealnej plaży. I choć na tym polu - w moim mniemaniu - ideału nie znaleźliśmy, to Bratinja Luka jest bliska perfekcji.
Ideałem byłoby małe miasteczko, praktycznie całe stare (kamienne chodniki, kamienice, jedynie asfalt na drodze dojazdowej...
Niewykluczone, że w poszukiwaniu takiego miejsca trzeba by oddalić się nieco od Jadrana...
Powrót do Nasze relacje z podróży