napisał(a) Dan_78 » 22.07.2014 08:56
W tym roku większość zakupów robiłem również z Konzumach (Makarska) i potwierdzam to co napisał Mario99. Totalny bałagan na półkach, od groma promocji, ale przy kasach okazywało się, ze ceny zupełnie inne niż na półkach. Personel łącznie z Kierownikami latał po sklepie i zmieniał ceny bądź przekładał towary, normalnie jak w cyrku Montiego. Rozbieżności od kilku do kilkunastu kun na produkcie. Na pytanie dlaczego tak się dzieje odpowiedź - pomylili się, albo zapomnieli, że ta promocja już nie obowiązuje, a druga się jeszcze nie zaczęła. Wyglądało to nieco komicznie. Kolejki przy kasach ponieważ Klient z Polski był z tych awanturujących się i nie chciał odpuścić. Dochodziło do sytuacji, że personel dostawał opieprz od rodzimych kupujących właśnie z tytułu burdelu w cenach i towarach, bo obsługa się niemiłosiernie wydłużała.
Często rozmawialiśmy o tym i wniosek nasuwał się jeden, sztuczne promocje, aby wyrwać parę kun więcej na marży, szczególnie na obcokrajowcach bo innego wytłumaczenia nie znajduję. Jeżeli tak ma bowiem działać profesjonalna obsługa w sklepie sieciowym to powinni przyjechać do Pani Krysi z warzywniaka na Bałutach, żeby zobaczyć jak należy działać
.
Z drugiej strony żeby nie było tylko czarno, bardzo fajne ceny na niektórych produktach np., oryginał Pepsi 2 L za 7,49 KN, kurczaczek w promocji za 19,99 KN za kg, mniamniuśne muszę tak napisać bułeczki o smaku pity za 0,99 KN i wiele wiele innych. Bardzo dobre zaopatrzenie.
Poza tematem natomiast uderzyła mnie jeszcze jedna rzecz, powiedzmy dojrzały Personel bardzo miły, sympatyczny, natomiast młode pokolenie tak do 25 lat obsługujące na poziomie poniżej krytyki i bez znaczenia czy Konzum czy inny sklep, pytałem czy praca w Cro jest przymusowa, ale udawały, że nie panimaju.....