Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kontrowersyjne Ciovo - Okrug Gornji 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
makek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) makek » 27.01.2010 18:44

kluseczka napisał(a):i mi łezka się zakręciła-już w czerwcu tam będziemy... :)

My również tam wracamy w ostatnim tygodniu czerwca.
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 27.01.2010 18:50

pieknie :D :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 27.01.2010 20:42

no proszę, czyli kontrowersyjne Ciovo ma swoich stałych bywalców :D super.

ja czekam na zdj. przede wszystkim Trogiru bo b. mi się podoba (ze zdjęć na razie) Wpadnę tam w sierpniu.
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 27.01.2010 20:44

Skoro tyle osób z łezką w oku wspomina Ciovo, to nie może być tam tak źle jak mogłoby się pozornie wydawać. Chyba lubimy tam jeździć, bo język polski można było usłyszeć na każdym rogu.
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 27.01.2010 20:48

B_Magdalenka napisał(a):no proszę, czyli kontrowersyjne Ciovo ma swoich stałych bywalców :D super.

ja czekam na zdj. przede wszystkim Trogiru bo b. mi się podoba (ze zdjęć na razie) Wpadnę tam w sierpniu.

Trogir to dla mnie miejsce magiczne. Mógłbym tam snuć się godzinami. Właśnie ta bliskość Trogiru była jedną z głównych przyczyn naszej decyzji co do Ciovo.
I co ciekawe, będąc tam w zeszłym roku na przełomie lipca i sierpnia spodziewałem się większej ilości turystów. Owszem, było ich dużo, ale do tłoku to jeszcze daleko.
Czyli po fotkach Okrugu kolej na Trogir :?: :D
Ostatnio edytowano 27.01.2010 22:14 przez Skrzypu, łącznie edytowano 1 raz
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 27.01.2010 20:49

Witam miłośnika Ciovo .... też staram się walczyć ze stereotypami
np. tutaj: forum/viewtopic.php?t=25826
chyba nawet mijaliśmy się gdzieś na wyspie koło kościoła .... takie mam wrażenie (może nawet stuknęliśmy się lusterkami?)
czytam i czekam na ciąg dalszy. W tym roku też tam będę
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 27.01.2010 21:00

Czy stuknęliśmy się lusterkami tego raczej nie kojarzę (strat żadnych nie zanotowałem :lol:, chyba że to przenośnia literacka :) ), ale przy kościele jak najbardziej bywałem, pieszo czy też samochodem.

GaR - zajrzałem do Twojej relacji. Bomba. Opis super, fotki pierwsza klasa (widać tą rękę do zdjęć :D - EDIT: doczytałem, nie może być inaczej, profesjonalista :wink: ). Muszę ją zaliczyć w całości.
Zresztą zasoby tego forum są nieprzebrane, ja tu wszystko połapać :?:
Ostatnio edytowano 28.01.2010 05:53 przez Skrzypu, łącznie edytowano 4 razy
Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 27.01.2010 21:41

Miło poczytać o miejscach, gdzie się też parokrotnie bywało.
Aż mi się łezki pokulały,przy oglądaniu zdjęć i to jeszcze w tak zimowy wieczór.
Ja też pamiętam,jak pierwszy raz szliśmy do Trogiru (2002 rok),ale od strony Seget Donji,moim oczom ukazał się kipiący kontener na śmieci.
I to już był standardowy widok,gdy bywałam innymi razy.
Akcję gaszenia pożaru też tam miałam okazję widzieć.
Robią wrażenie te samoloty,zwłaszcza,gdy w czasie lotu nabierają wodę z morza.
Czytając forum wiem,że są osoby bardzo przeciwne Ciovo,ale miło,że są też takie,które chętnie czytają Twoją relację :D
Przesyłam im i Tobie Skrzypu pozdrowienia i czekam na dalszy ciąg wspomnień :D
krystianwojtyczka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystianwojtyczka » 27.01.2010 23:45

Dawno ale to dawno nie czytalem czegos tak wciągającego!!!
Bylem tez w sierpniu na Ciovo-calkiem przypadkowo, poniewaz chcielismy trafic do trogiru a udalo nam sie na ciovo mysląc ze to nadal trogir:D
Relacja wysmienita i czekam na dalszą częsc.
W tym roku zapewne też zachaczymy o Ciovo
Ja mieszkalem na ulicy Petra Zrinskog 7 w Okrug Gornji. Tak pozytywni ludzie jak Ci u których mieszkalismy nie często sie zdarzają.
Jesli ktos sie wybiera to na prawde moge polecic!!
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 28.01.2010 22:34

Skrzypu :roll:
już czas na Trogir :lol:
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 28.01.2010 22:56

Mamy jeszcze co nieco do zobaczenia na Ciovo, ale co tam, przedzielimy to Trogirem, w końcu jedno i drugie wzajemnie się przenika. Wcześniej jednak chciałem Was zabrać na plażę. A potem Trogir, czemu nie :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 28.01.2010 23:00

Skrzypu napisał(a):Mamy jeszcze co nieco do zobaczenia na Ciovo, ale co tam, przedzielimy to Trogirem, w końcu jedno i drugie wzajemnie się przenika. Wcześniej jednak chciałem Was zabrać na plażę. A potem Trogir, czemu nie :D

haha. no dobra,może być chronologicznie 8) byleby sprawnie i szybko do... :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.01.2010 07:56

Skrzypu napisał(a):...Wcześniej jednak chciałem Was zabrać na plażę...

Jestem jak najbardziej za - plaża dziś to będzie hit.

PS.
GaR napisał(a):...

Może Znajdziesz chwilkę na małe co nie co?
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 29.01.2010 08:13

B_Magdalenka napisał(a):
haha. no dobra,może być chronologicznie 8) byleby sprawnie i szybko do... :wink:

Skrzypu ratuj sytuacje, bo ta zima mnie już wkurza, :twisted: dawaj te zdjęcia, w jakiej chcesz kolejności byle były słoneczne. :smo:
Obrazek
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 29.01.2010 14:59

Dziś wieczorem będą fotki ! I to słoneczne !
Treści będzie niewiele, bo i po co (wszystko kwestia czasu, trochę mnie przyblokowało).

A swoją drogą macie rację, te wszystkie tutaj relacje pozwalają przetrwać jakoś tą zimę, bo wspomnieniami jesteśmy w cieplutkim kraju z 1000 km na południe :D . Jak je czytam to tak jakbym tam był, przecież każdy z nas ma w pamięci te niezapomniane widoki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Kontrowersyjne Ciovo - Okrug Gornji 2009 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone