kluseczka napisał(a):jedzonko robi wrażenie-ślinka sama leci na takie pyszności
andrzej.k napisał(a):skrzypu, stynka rzeczywiście mała, ale dużo większa nie będzie.
A nie była w smaku lub zapachu podobna do zielonego ogórka ??
w Niemczech jest przysmakiem ale tez ciężko ja dostać i świeża przypomina zapachem ogórka
kaziooo napisał(a):Witam wszystkich! Forum przeglądam "od zawsze", a że potrzebuję informacji zostałem właśnie jego pełnoprawnym uczestnikiem Ale do rzeczy; z wielkim zaciekawieniem śledzę Pana relację z podróży, wybieram się w tym roku do tego samego domu w którym Pan mieszkał i w związku z tym proszę o podanie nazwy bądź numeru apartamentu który Pan zajmował w willi Papic. Wedle mojego rozeznania był to apartament nr 7 Mia. Za odpowiedź z góry dziękuję!
(wątek " 2 lata na Ciovo")GaR napisał(a):Dobrze jednak by kierowca na tym odcinku był świadom szerokości swojego auta zwłaszcza gdzie kończy się jego prawa strona (może trening ze słupkami przed wyjazdem) bo zdarzają się "egzemplarze" próbujące jechać 40 cm od murków okalających posesje co kończy się stukaniem lewymi lusterkami pomimo że ten drugi kierowca jedzie już po bandzie. (pozdrowienia dla piccaso C4), lub pani z mesia która stała za Tommym i płakała pomimo że wszyscy inni starali się jechać i to bez większych problemów. Niestety Ego kierowców często jest większe niż ich samochody, a wtedy stają się niebezpieczni
GaR napisał(a):...chyba nawet mijaliśmy się gdzieś na wyspie koło kościoła .... takie mam wrażenie (może nawet stuknęliśmy się lusterkami?)
kaziooo napisał(a):Witam ponownie! Dobra, nie będę już Panować, a moga ci chocioż godać za dwoje Dzięki piękne za informacje, a przy okazji jeżeli mogę trochę pomolestować to jak to mówi stary góral "sie wahom" nad kwaterą z tej strony Okrugu, czyli zatoką Saldun, a dzielnicą Mavarštica. Co radzisz? Mam obawy czy od strony południowej znajdę odpowiednie plaże dla naszych smarkatych, dodam że będę pilotować 2 rodziny, które jadą pierwszy raz do Cro, także chcę żeby wszystko było o'k. Może inaczej; jak oceniasz odległości pomiędzy Mavaršticą a centrum Okrugu, czy słynną Copacabaną. Dodam, że jestem raczej wczasowiczem stacjonarnym, owszem z buta mogę gdzieś niezbyt daleko dojść, ale auta żeby dojechać na plażę raczej nie gonię. Dzięki z góry za wszelkie info.
kaziooo napisał(a):Jak to mówi stary góral "sie wahom" nad kwaterą z tej strony Okrugu, czyli zatoką Saldun, a dzielnicą Mavarštica.
Powrót do Nasze relacje z podróży