Niby jak?
"Przyjdą nocą, kolbami w drzwi ... i winietkę zażądają do okazania?
Nie ma siły, żebym sobie przypomniał gdzie ją wsadziłem
jdubowski napisał(a):Przedwczoraj tam (Kittsee-Jarovce) widziałem taką akcję, chwilowo na bok panowie wzięli jakiegoś kierowcę z czeskimi tablicami, a mieli tam już dwa auta z Rosji w obróbce...
weldon napisał(a):Niby jak?
"Przyjdą nocą, kolbami w drzwi ... i winietkę zażądają do okazania?
Nie ma siły, żebym sobie przypomniał gdzie ją wsadziłem
Raul73 napisał(a):jdubowski napisał(a):Przedwczoraj tam (Kittsee-Jarovce) widziałem taką akcję, chwilowo na bok panowie wzięli jakiegoś kierowcę z czeskimi tablicami, a mieli tam już dwa auta z Rosji w obróbce...
W którym miejscu jest tam ta kontrola? Kupuję winietę austriacką właśnie na tym przejściu, parkując samochód przy tym żółtym kantorze 24h - więc chyba w tym miejscu jeszcze nie mają prawa kontrolować?
luminox napisał(a):...smoki3 - masz w 100% racje z tym wozeniem odcinka winiety ze soba na czas jej waznosci,i to nie jest tylko wymysl Wegierski ale i w Austrii jest dokladnie tak samo i nie ma od tego wytlumaczenia,czyli; kupiles winiete na granicy,po stu kilometrach zatrzymuje Cie ASFINAG (bo policje to nie interesuje) i jak trafisz na idiote ktory wstal lewa noga to ma prawo zarzadac od Ciebie wlasnie tego odcinka od przyklejonej winiety na szybie, bo tylko na nim jest kod paskowy po ktorym mozna dojsc czy jest kupiona a nie np; podpier...ona,tak wiec nikt nie musi "bic kolbami w drzwi" jak pisze kolega powyzej , tylko takiemu pacjetowi dopieprza 360euro kary i nikt tez nie bedzie z nim dyskutowal!!!! - to ich prawo....a juz dyskusje turystow jadacych na Polskich blachach nono....zycze powodzenia!!!!
gonzo napisał(a):Wiki2001 napisał(a):Z tego co pamiętam zaraz po wyjeździe z przejścia w Znojmo jest znak mówiący że jest to droga szybkiego ruch, a na drogach szybkiego ruchu jak i autostradzie obowiązują winiety.
My zawsze kupujemy winietę na stacji paliw w Znojmo.
Już kilka razy widzieliśmy jak na tym odcinku drogi policja zatrzymywała samochody z obcą rejestracją w tym polska ,tyle że nie wiem czy sprawdzali winiety czy za wykroczenie drogowe.
Chyba że od niedawna jest ten odcinek platny, nawet na tych mapkach nie jest zaznaczony. http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=4679
bracik001 napisał(a):Ja też nie lubię się stresować. Zakupuję wszystkie winiety w PZM-ocie, parę Euro drożej, naklejam od razu na szybę i mam spokój. Nie muszę się zastanawiać czy te 200 metrów jest już płatne, czy może dopiero za stacją benzynową.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi