MWN napisał(a):I czasem pod wiaduktem na jadrance, niedaleko węzła z rozwidleniem do Metkovic.
To jest w Opuzen. Tam jest ograniczenie do 70. Policję widziałem tam kilka razy.
el_guapo napisał(a):A ja w tym roku spotkałem się z kontrolą winiet na autostradzie w AUT
W nocy, ok. 1:00 - 2:00 na autostradzie pojawiły się pachołki, które zwężały autostradę z 2ch pasów do 1, a następnie z 1 na pobocze. Potem pobocze przeszło w parking przyautostradowy (bez zaplecza gastro, tylko zatoczki na auta i WC), przez który przepuszczany był cały ruch.
Na parkingu z 30 policjantów i tylko 2 radiowozy; przy czym 28miu stało i się gapiło, a 2ch świeciło latarkami na winietki na szybie.
Lis-Witalis napisał(a):A jak jest z używaniem cb w Chorwacji można czy nie można ?
Będę jechał przez Słowację i Węgry także jestem ciekawy jak tam jest z używaniem cb ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
el_guapo napisał(a):A ja w tym roku spotkałem się z kontrolą winiet na autostradzie w AUT
W nocy, ok. 1:00 - 2:00 na autostradzie pojawiły się pachołki, które zwężały autostradę z 2ch pasów do 1, a następnie z 1 na pobocze. Potem pobocze przeszło w parking przyautostradowy (bez zaplecza gastro, tylko zatoczki na auta i WC), przez który przepuszczany był cały ruch.
Na parkingu z 30 policjantów i tylko 2 radiowozy; przy czym 28miu stało i się gapiło, a 2ch świeciło latarkami na winietki na szybie.
Trochę się strachu najadłem, bo zapomniałem zdemontować CB.
edo napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):A jak jest z używaniem cb w Chorwacji można czy nie można ?
Będę jechał przez Słowację i Węgry także jestem ciekawy jak tam jest z używaniem cb ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
na Słowacji cb-radio przyda się bardzo, bo w tym roku jak jechałem w obie strony to policji było sporo.
Sol-Wagon napisał(a):wszędzie za granicą 28...
niektórzy jednak "zapominają się" i informacji uzyskasz po przełączeniu się na 19...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi