Gawlo_ napisał(a):Skoro dla Ciebie przekroczenie o 36 czyli 86km/h w mieście to szybko to wybacz.
Przy 86 pieszy nie ma szans. Trochę wyobraźni...
Gawlo_ napisał(a):Czy dostałem mandat w życiu? Nie jeden i nie dwa...
Gawlo_ napisał(a):*bez decyzji krajowego sądu, zagraniczna policja nie może wyegzekwować należności wynikających z mandatu otrzymanego poza Polską. Oznacza to, że każdy taki dokument powinien być zatwierdzony przez lokalny sąd.
Gawlo_ napisał(a):Skoro dla Ciebie przekroczenie o 36 czyli 86km/h w mieście to szybko to wybacz.
bigredone napisał(a):Nie wiem jak konsekwentna jest chorwacka policja w ściąganiu mandatów. Być może nie będą naciskać, a być może dopuszczą do przedawnienia. Jednak takie przedawnienie nie występuje z marszu i trzeba je udowodnić przed sądem.
Zagraniczna policja nie ma mocy prawnej aby sama ściągnąć mandat z ciebie, ale jeśli będzie to chciała zrobić to zrobi to za pomocą polskiego sądu. A sąd "klepnie" sprawę bez większego zastanowienia. I wtedy ty lub twoja matka poniesiecie koszty aby się z tego wyplątać. Te koszty /zwłaszcza jeśli nie dojdzie do przedawnienia/ mogą być dwu/wielo-krotnością obecnego mandatu.
dids76 napisał(a):Qźwa a mnie tu jeden od idiotów wyzywał jak dostałem mandat z Austrii za 7km/h. A tu dla niektórych 36km/h w mieście to "pikuś"
wielbiciel napisał(a):... Punkt widzenia od siedzenia.
dids76 napisał(a):Qźwa a mnie tu jeden od idiotów wyzywał jak dostałem mandat z Austrii za 7km/h. A tu dla niektórych 36km/h w mieście to "pikuś"
Crocodyl napisał(a):Musi tylko uważać aby nie był to pkt siedzenia np. we Wronkach lub innym ZK. Bo to by znaczyło że przegiął i to ostro a ktoś niewinny ucierpiał i to bardzo.
yzedef napisał(a):dids76 napisał(a):Qźwa a mnie tu jeden od idiotów wyzywał jak dostałem mandat z Austrii za 7km/h. A tu dla niektórych 36km/h w mieście to "pikuś"
Wiesz co ?, miałem cię za poważnego i rozsądnego człowieka... a to co zrobiłeś to po prostu... brak mi słów!!! jak mogłeś aż tak przekroczyć prędkość?!!! czy ty masz świadomość jakie zagrożenie zrobiłeś ?, pół Austrii było zagrożone... 7km/h więcej!! przecież to szybciej niż prędkość światła
bigredone napisał(a):Taki news-ik:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/jedzies ... nac/0jntl5
bigredone napisał(a):Taki news-ik:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/jedzies ... nac/0jntl5
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi