gonzo napisał(a):Herman napisał(a):Problem może być dopiero na miejscu z zameldowaniem czasowym bez paszportów. Nie wiem czy jakiś Chorwat podłoży biznes, żeby kogoś nocować bez zameldowania...
A jakie to znaczenie czy dowód czy paszport przy meldunku , sam dawałem dowód osobisty.
Herman napisał(a):A tak mówiąc o ostrych kontrolach, to najbardziej trzepali mnie (i innych też) 4 lata temu przy wyjeździe z Turcji. Ale tam ponoc jest to normalne. Szukają po prostu futer, dywanów, złota itd...
gordipi napisał(a):A cóż to jest pięć zgrzewek tyskiego? To raptem na dwa upalne dni
Herman napisał(a):....W drodze do Chorwacji kontrolowali mnie raz w zeszłym roku. Celnik chciał zobaczyc co jest w bagażniku.....
grenio napisał(a):a ja miałem pecha - nic ich nie interesowało co mam w aucie , nawet bagażnika nie otwierałem ale jak zobaczył bat anteny CB to zapytał czy mam pozwolenie na antenę na co ja że nie, więc każe zdejmować a że miałem przykręcaną to trochę zeszło - kątem oka obserwowałem jak każdemu kto wjeżdża z anteną to kazali ją ściągać - najprościej mieli ci którzy mieli magnesówki - minuta osiem i ściągnięta
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko