A czy do konta osobistego w ING dokładane jest również oszczędnościowe ? Jeżeli tak to ile oprocentowane ?
Jeżeli na osobisty rachunek są regularne wpływy i nie robi się debetu, czy bank nagradza klienta w jakiś sposób ?
Blums napisał(a):Proponuje kartę Visa electron z mBanku rozliczanie wszystkich transakcji w Euro , brak prowizji za wpłaty w bankomatach na calym świecie, prowizje od transakcji całkiem normalne i konto całkowicie za darmo.
FUX napisał(a):http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=995046#995046
arcymagus napisał(a):Czyli spokojnie można brać taką kartę w kieszeń i dokonywać płatności na terenie Cro transakcji bezgotówkowych jak i płacić nią w knajpkach, barach i gdzie tylko są honorowane płatności plastikiem
Czy lepiej euro w kraju zakupić i szukać dobrej wymiany i dobrego przelicznika już na miejscu
Ktoś już pisał że po przewalutowaniu i prowizji kuna w ING wychodzi poniżej 60gr, tak więc zastanawiam się czy jest sens całej tej bieganiny
Jeśli sobie sam zadałem pytanie i odpowiedziałem to przepraszam, ale mając Wasze potwierdzenie będziemy bardziej spokojni
slams napisał(a):Włączę parę groszy na temat zapłaty kartą.
Posiadam kartę VISA w ING, Konto Direct
Dzisiaj wróciliśmy z Primosten, część zakupów (autostrada,paliwo) zapłata właśnie kartą.
Przykładowe pozycje po przeliczeniu:
23.07.2012 154 HRK (z kun na euro, euro na zł)- 89,13 PLN
29.07.2012 221,32 HRK - 124,80 PLN
Prowizji nie ma żadnych (przynajmniej na razie), w regulaminie tak jest
i się osobiście dopytałem.
FUX napisał(a):Bo ja wiem.
Kilka osób, daleka droga, paliwożerne auto, to i trochę kasy potrzeba....