Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konto w ING + Visa Electron

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2012 20:22

Zadałem konkretne pytanie licząc na to, że ktoś tutaj jest kumaty w temacie produktów bankowych...nie będę nowego wątku zakładał na temat kont osobistych aby skończył się na 4 postach...nie ma odpowiedzi, nie ma tematu...liczyłem na to, że czegoś się dowiem odświeżając stary wątek...na temat Twoich wypocin istnieje inny właściwy wątek, który niedawno z każdej strony był oklepywany ale za krótko jesteś aby potrafić wyszukać...buźka - koniec tematu i bez odbioru :papa:
aGuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGuśka » 28.07.2012 08:44

Nie chce mi się kłócić bo wróciłam z urlopu i mam dobry (jeszcze) humor. Forum czytam od 2006 czy 2007 roku i wiem dokładnie gdzie co jest. Temat był ING+karta, więc odpisałam. Chyba logiczne. Nie trzeba było od razu na mnie naskakiwać.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.07.2012 09:22

alessandro1977 napisał(a):Zadałem konkretne pytanie licząc na to, że ktoś tutaj jest kumaty w temacie produktów bankowych...nie będę nowego wątku zakładał na temat kont osobistych aby skończył się na 4 postach...nie ma odpowiedzi, nie ma tematu...liczyłem na to, że czegoś się dowiem odświeżając stary wątek...na temat Twoich wypocin istnieje inny właściwy wątek, który niedawno z każdej strony był oklepywany ale za krótko jesteś aby potrafić wyszukać...buźka - koniec tematu i bez odbioru :papa:

Wyluzuj.
Wbij sobie w google ranking kont osobistych i wszystko będziesz wiedział. Najczęściej jest tak, że jak coś masz za free, to za inne rzeczy Cię skroją.
Zobacz pod swoim kontem, co Ci będzie bardziej odpowiadać. Nie wiem, co robisz, że masz kilkadziesiąt przelewów w gospodarstwie domowym; ja robię kilka. Chyba, że z osobistego puszczasz firmowe. Jednakże przy działaności musisz mieć konto odrębne.
Z tego, co pamiętam, to darmowe firmowe ma/miał Geting, ale za przelewy trzeba było płacić. Oprocentowanie 0 %.

Podkreślam. Musisz zweryfikować samemu. Może niska darmowa opłata za konto, a reszta za free.
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 28.07.2012 10:27

Rok temu będąc w Chorwacji ,płaciłem na różne sposoby ale najtańsze okazało się płacenie kartą. Mam ING Maestro. Wszędzie przyjmowali,nie było problemów żadnych. Przy wyjęciu w Korculi z pierwszego lepszego bankomatu ,już nie pamiętam dokładnie kwoty,ale ok. 800-1000 kun ,bank pobrał prowizję ok. 10 zł ,nie ma tragedii :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 28.07.2012 11:12

alessandro1977, tak jak napisał FUX, sam musisz wybrać. Ja mogę polecić Ci - jak w teamacie - ING Bank Online. Korzystałam z BGŻ, PKO, dawno temu Inteligo i moim zdaniem najlepszy z ww. interface ma właśnie ING. Na ich stronie masz demo. Za firmowe najprostsze nie ma opłat, ale płacisz za przelewy i za utrzymanie karty, jeżeli nie przekroczysz 300PLN obrotu. Obsługa prosta, łopatologiczna i operacje poza wekendem, w czasie rzeczywistym (nie czekasz na przeksięgowania 1-2doby jak to np. w BSach).

aGuśka - Nam w ub.r. też przeliczniki i opłaty za pobieranie gotówki z mastercard ING wyszły o wiele sensowniej niż kupowanie waluty w Polsce.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2012 11:25

FUX, arabeska....rankingi to jedno, przestudiowałem wszystkie możliwe i na tej podstawie wydaje mi się, że powinienem zwrócić się ku Millenium albo BGŻ...BGŻ daje premię a Millenium zwraca niby 3% za zakupy przy pomocy karty ale chciałem poznać opinie stałych użytkowników...ranking jedno, doradca bankowy drugie - same superlatywy ale sam byłem kiedyś agentem sprzedającym karty kredytowe :D :wink:
Na tych to akurat się znam ale na kontach już niekoniecznie 8)
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 28.07.2012 20:09

Bierut napisał(a):Pytanie do posiadaczy kont w ING i zwykłych kart Visa Electron. Czy płatność ta kartą jest opłacalna w Chorwacji ?

Przy wypłacaniu kun z bankomatu - koszt kuny (razem z bankową prowizją) poniżej 60 groszy. Transakcje bezgotówkowe jeszcze tańsze.

P.S. Jak chcesz gdybać gdzie, jaki bank, ile ci zwróci nie będziesz na wczasach tylko w banku - a szkoda ... tam tak pięknie

Zapomnij o kosztach i wchłaniaj CRO na miejscu
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 28.07.2012 20:34

alessandro1977 napisał(a):A mnie nie obchodzi w tym przypadku jak jest w Chorwacji...jeżeli masz coś sensownego do powiedzenia to śmiało a jak takie bzdety masz zamiar cisnąć to poszukaj innego wątku...

Allesandro del Piero mocno pojechałeś po koleżance. :twisted:
W kwestii wyboru konta. Chyba nikt nie wymienił jeszcze Pekao SA. Bank należy do grupu Unicredit i wszystkie wypłaty z bankomatów tej grupy w całej europie są bez prowizji i po dobrym kursie. M.in w Chorwacji można wypłacać bez prow z bankomatów Zagrebacka Banka. Ponadto do konta dostajesz kartę MasterCard wypukła i płatności bezgotówkowe są też dokonywane po dobrym kursie i najważniejsze nie jest pobierana żadna prowizja. Wiem co piszę bo w zeszłym roku tak płaciłem i wybierałem kuny w hrvatskiej, sloveniji etc. :wink:
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 28.07.2012 20:38

alessandro1977 napisał(a):FUX, arabeska....rankingi to jedno, przestudiowałem wszystkie możliwe i na tej podstawie wydaje mi się, że powinienem zwrócić się ku Millenium albo BGŻ...BGŻ daje premię a Millenium zwraca niby 3% za zakupy przy pomocy karty ale chciałem poznać opinie stałych użytkowników...ranking jedno, doradca bankowy drugie - same superlatywy ale sam byłem kiedyś agentem sprzedającym karty kredytowe :D :wink:
Na tych to akurat się znam ale na kontach już niekoniecznie 8)

Czytaj ze zrozumieniem, napisałam Ci, że korzystałam z wymienionych i obecnie korzystam z ING online, a nie o jakichś rankingach. Nie mam czasu na studiowanie takich informacji, więc masz info z pierwszej ręki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2012 21:40

hatatitla napisał(a):Chyba nikt nie wymienił jeszcze Pekao SA.

Pekao SA,PKO BP - odpada...mam kartę kredytową wypukła z Citi co rzeczywiście ułatwia transakcje...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2012 21:42

arabesqa74 napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem

Zrozum to, że to konkretnie zdanie odnosiło się do FUXa...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.07.2012 21:53

arabesqa74 napisał(a): Nie mam czasu na studiowanie takich informacji, .

To nie oczekuj, że ktoś dokona wyboru za Ciebie.
Powtórzę.
% konta, koszt prowadzenia, koszt wydania i obsługi karty, koszt przelewów.
Ja tego za Ciebie robić nie będę, bo mi się nie chce. To, z czego korzystam, mi pasuje. EOT. :wink:
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 29.07.2012 21:07

alessandro1977 napisał(a):
hatatitla napisał(a):Chyba nikt nie wymienił jeszcze Pekao SA.

Pekao SA,PKO BP - odpada...mam kartę kredytową wypukła z Citi co rzeczywiście ułatwia transakcje...

Kolo. Nie dość że obrażasz forumowiczów to jeszcze nie mogę rozkminić o co ci chodzi. Pytasz się o opinie - rozwiązania dot kont osobisych tj. bezpłatne przelewy i wypłaty z bankomatów pod kątem m.in chorwacji a ty mi wyjeżdżasz z tekstem że karta kredytowa z citi ułatwia transakcję. :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2012 21:13

1. Po pierwsze, w którym momencie tutaj kogoś obraziłem ?
2. Dla Ciebie nie kolo...
3. wypukła karta kredytowa ułatwia transakcję i chodzi mi tylko o kartę kredytową...
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 30.07.2012 09:05

Wprawdzie uprzejmoscia nie grzeszysz ale ci napisze. Ja mam konto wlasnie w Ing. Konto za 0. Karty mozesz miec np. 2 zarowno visa jak i mastercard. Wystarczy platnosc karta za 100 zl miesiecznie i nie ma oplaty. Jesli nie masz transakcji to zaplacisz 7 zl. Do konto mozesz miec konto oszczednosciowe chyba 3.5 % teraz. Wyplata w Polsce we wszystkich bankomatach za 0 zl. Przelewy za 0 zl. Drugie konto moge polecic w deutsche banku. Ma chyba wszystko tak samo plus wyplata w bankomatach za granica za 0 zl. I wystarczy jakakolwiek platnosc karta zeby byla za 0. Ale interfejs online mnie nie odpowiada wiec uzywam bardzo rzadko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Konto w ING + Visa Electron - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone