Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konkurs pt. "Zadanie tematyczne"

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 09.02.2009 09:28

Tematyczne konkursy fotograficzne są świetną zabawą, cieszą się też sporą popularnością. Przy tym pobudzają kreatywność, uczą ciekawego, niekonwencjonalnego spojrzenia na świat, dają satysfakcję wygranym.
Dlatego też chciałem zaproponować podobną zabawę tu - na cro.pl.
W skrócie - wybieramy jakiś temat, na jego realizację jest... powiedzmy 14 dni czasu. Później tydzień głosowania. Wygrany proponuje następny temat i... tak w kółko :)
A np. zwycięzca największej ilości konkursów w danym roku otrzyma tytuł jakiegoś HiperSuperMega Crofotografa :wink: A może i jakaś nagroda się pojawi... Kto wie?
Czekam na opinie, jak spodoba się Wam pomysł, to możemy od najbliższej niedzieli zaczynać.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 09.02.2009 09:43

volumen napisał(a):Czekam na opinie, jak spodoba się Wam pomysł, to możemy od najbliższej niedzieli zaczynać.

Jako, że zgłosiłeś autorski pomysł wątku, to dawaj szybciutko temat.

Pozdrawiam
Rafał
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.02.2009 10:21

Voluś - jeśli technicznie jest wszystko przygotowane, to myślę, ze zaczynać można. Na forum Olka działa taki konkursik już dłuższy czas i cieszy sie powodzeniem. Z pewnością tutaj też znajdzie entuzjastów. Możnaby jednak skrócić czas do 7 dni. ?
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 09.02.2009 10:56

W takim razie zaraz coś zapodam w osobnym wątku.
Czas trwania konkursu do przedyskutowania. Proszę w tym wątku o propozycje. Tymczasem, na początek zaproponuję termin 14 dni - choćby ze względu na ferie zimowe. Zapewne wielu fotografujących gdzieś wyjechało, dajmy więc i im szansę na udział.

A na pierwsze zadanie zapraszam TU
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 09.02.2009 11:35

Podoba mi się pomysł, wiem że takie konkursy są na forach stricte fotograficznych, ale tam bym się nie odważyła (tj na forum Nikona).
Termin 14 dniowy - jak najbardziej jestem za, chyba jest dużo takich osób które potrzebują więcej czasu. (praca, dzieci itd - w końcu jesteśmy tylko amatorami ;))
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 10.02.2009 19:37

Fajny pomysł, ale chyba trochę mało czasu. Przynajmniej dla mnie. Będę musiał pogrzebać w archiwum bo nowych pod kątem konkursu raczej nie dam rady zrobić. :D Jakoś sobie poradzę. :lol: Już nawet mam pomysły. Zobaczymy.

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone