Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2021

Dział poświęcony konkursom fotograficznym "Moja Chorwacja" oraz "Podróże Cromaniaków"
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.09.2021 18:39

labusm napisał(a):PS 1. Ja do konkursu staję , i nie mam tutaj swojego kółka adoratorów. Liczę na uczciwość, bez względu na wynik kalendarz kupię, może nawet dwa :)
PS 2. Mam nadzieję że nie trzeba będzie robić referendum, czy konkurs powinien się odbyć czy nie. Regulamin jest znany każdemu i uważam żeby nic nie zmieniać.
PS 3. Myślę że większość podziela moje zdanie.

Trzy razy tak :!: :!: :!:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.09.2021 19:02

labusm napisał(a):PS 1. Ja do konkursu staję , i nie mam tutaj swojego kółka adoratorów. Liczę na uczciwość, bez względu na wynik kalendarz kupię, może nawet dwa :)
PS 2. Mam nadzieję że nie trzeba będzie robić referendum, czy konkurs powinien się odbyć czy nie. Regulamin jest znany każdemu i uważam żeby nic nie zmieniać.

Też 3 razy tak
Mam nadzieję ze konkurs się odbędzie, brałem w nim racz czy dwa razy udział (z marnym skutkiem :wink: ) i w tym roku też wezmę. Co roku kupuję dwa kalendarze (jeżdżę po nie do Piotra osobiście :wink: ), jeden wisi zawsze u mnie w salonie a drugi wysyłam do Chorwacji.
Ps. Konkurs zawsze ożywia forum które jesienią trochę przymiera :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2021 19:02

Janusz Bajcer napisał(a):

Trzy razy tak :!: :!: :!:

Morski - trzy razy tak :idea: :idea: :idea:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 27.09.2021 19:17

Ja, nie wyobrażam sobie pustego miejsca na ścianie, po braku kalendarza Cro.pl.
Wniosek z tego, że konkurs, czy jest uczciwy, czy nie, czy się ktoś z kimś umawiał, czy nie, uważam, że powinien się odbyć.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.09.2021 20:53

To dajemy zdjęcia, bo z każdym rokiem ich było mniej.
I zwyczajem, przyklejmy wątek na głównej.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.09.2021 06:16

labusm napisał(a):Myślę i mam nadzieję, że skoro od kilkunastu lat się kręciło to teraz też się zakręci mimo tej teorii spiskowej. Bez tego nie byłoby prawdziwego zakończenia sezonu. Morski Pas, nie możesz się poddać , tylko dlatego że jeden czy dwóch ma jakieś teorie. Może prawdziwe, może nie, jeśli ma rację, co może być możliwe, to nikt nic na to nie poradzi, a tylko kombinator powinien się wstydzić, jak nie przed nami, to przed samym sobą. Trudno.
PS 1. Ja do konkursu staję , i nie mam tutaj swojego kółka adoratorów. Liczę na uczciwość, bez względu na wynik kalendarz kupię, może nawet dwa :)

Oczywiście, że tak!!!

Morski, nie przejmuj się przepychankami na forum tylko rób dalej swoje. Rezygnacja z konkursu przyniesie więcej zła niż pożytku. To już lepiej ci, którym to tak przeszkadza, niech zrezygnują z głosowania (i komentowania).
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.09.2021 08:05

@anakin,

Czas minął.
anakin napisał(a):Masz 48 godzin na udowodnienie tego zarzutu, potem nastąpi ciąg dalszy tego tematu. Powtarzam - dowody, nie filozofie.
PW od usera nie jestem żadnym dowodem.

Dostarczyłem jedynie kilka wycinków z PW od usera,
oraz "filozofie" (uprośćmy to do "założenia").
anakin napisał(a):Zakładając więc, że Lazy Jack to mąż Kapitańskiej Baby ( można z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, że tak)

Znaczy: nie dostarczyłem żadnych dowodów.

Teoretycznie więc powinienem "przepraszająco wycofać zarzuty", niestety...
jak bym się nie starał i jakich "okularów bym nie zakładał", nie widzę do tego podstaw.

Ustaliłeś reguły "gry", klepsydra się przesypała, Twój ruch.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.09.2021 08:57

Z tego co widzę to możesz normalnie funkcjonować na forum, tak?
No więc masz swoją odpowiedź.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.09.2021 09:20

anakin napisał(a):Z tego co widzę to możesz normalnie funkcjonować na forum, tak?
No więc masz swoją odpowiedź.
Uważam (moje prywatne zdanie), że do "normalnej funkcji człowieka" należy również zwracanie uwagi ("wytykanie palcem" wręcz) na "doppelmoral" i wszelakie "przekręty", przy których poszkodowani są inni.
I nie chodzi mi o szkody materialne (przy tych często rolę gra chciwość obu stron).
(proszę zwrócić uwagę, że nie zarzucam nikomu (w tym poście) "doppelmoral" czy "przekrętów', opisuję tylko moje wyobrażenie "normalnej funkcji człowieka")

Mały wniosek: sporo, oj sporo, znowu się douczyłem. Dziękuję za wszystkie posty w tym topicu.
Jak wspomniałem w którymś z poprzednich postów: zabieram sobie "prawa wyborcze" w konkursie.

To tyle z mojej strony.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.09.2021 12:17

Zwróciłeś uwagę, choć to:
boboo napisał(a):Może powinien się nazywać:
"konkurs na to, kto umówi się z większą ilością userów na oddawanie głosów".
Ciekawe z kim w tym roku umówi się "Kapitańska Baba"?

nazwałbym raczej rzuceniem g...w wentylator, niż zwróceniem uwagi, ale nazywaj sobie to jak chcesz.

No to teraz podsumujmy co "wyśledziłeś" w wyniku swojego "śledztwa".

Otóż po pierwsze (primo) - zauważyłeś, że (prawdopodobnie) mąż Kapitańskiej Baby oddał dwa głosy na jej zdjęcia.
To prawdopodobieństwo zmieniło się w pewność dopiero po zajęciu stanowiska przez ww:
Kapitańska Baba napisał(a):Rok temu wrzuciłam dwa zdjęcia – ot kolejny raz dla zabawy. Mój mąż/kochanek/cichy lub jawny wielbiciel – mający oddzielne konto na forum zagłosował na nie – bo miał taką ochotę. Bez moich próśb, bez podtekstów – lubi moje zdjęcia i w ten sposób chciał docenić moją pracę.

Zdarzenie, więc miało miejsce, aczkolwiek nie naruszyło ono Regulaminu, który nie zabrania głosować na członków rodziny.Drugi punkt Regulaminu, na który tak ochoczo się powołujecie, czyli ten o anonimowości dotyczy zupełnie czegoś innego. Ale pasuje do koncepcji, więc czemu go nie użyć? Do mojej niestety nie pasuje.

Drugi zarzut dotyczący "umawiania się na głosy".
Twój główny świadek ( i jedyny) mówi:
baunty napisał(a):raz zagłosowałem na czyjąś prośbę

To nie jest Twoje zdanie, to zdanie osoby trzeciej, na które Kapitańska odpowiada tak:
Kapitańska Baba napisał(a):Drugi cytowany tu user baunty zagłosował bo miał również taką ochotę – mówiłam Mu, że wrzuciłam zdjęcia do konkursu, wiedział, że byłam na Vrgadzie, sam pytał które to moje zdjęcia – ale żebym go szczególnie prosiła?

Ty oczywiście założyłeś, że prawdziwe jest to pierwsze, drugie natomiast to fałsz...
Ciekaw jestem dlaczego... :roll:
Mamy słowo przeciwko słowu.

Rozkręciłeś aferę jakby co najmniej połowa forum uczestniczyła w tym tajnym spisku, mającym zawładnięcie w sposób absolutny konkursem Cro.pl.
A tu się okazuje, że oprócz męża i baunty na ulicach cichosza..
Warte to było tego szamba?
Niech sobie każdy sam odpowie.
Moim zdaniem, większym problemem niż głosowanie na znajomych królika (które było od zawsze i pewnie zawsze będzie, jak powiedział Morski), jest używanie tego typu rzeczy do prywatnych wojenek.
O kim to świadczy bardziej?
Bobo na świecznik, Kapitańska Baba pod kil ?
A może odwrotnie?
Każdy sobie pewnie już zdanie na ten temat wyrobił.

Ja uważam ten temat za zakończony i myślę, że skoro każdy powiedział co miał do powiedzenia możemy już zająć się konkursem.
Ludzie!
To jest zabawa, a nie WPF.

edit:cokolwiek bobo nie napiszesz, ja już skończyłem.
Domyślam się, że dysponujesz pewnie dużą ilością czasu wolnego, niemniej jednak ja straciłem już z pół godziny z mojego cennego życia ( cennego dla mnie, nie dla Ciebie), więc daruj... :papa:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 28.09.2021 15:33

boboo napisał(a):...To tyle z mojej strony.

Cieszę się, że skończyłeś i możemy powrócić do tematu zasadniczego, czyli konkursu pod niezmienionym tytułem i z takim samym regulaminem.

Jak już pisałem wcześniej nie ma możliwości sprawdzania kto głosował na autora zamiast na zdjęcie. Jeśli ktoś zgłosi taki fakt w trakcie konkursu, to oczywiście będę reagował, ale uprzedzam, że stosuję zasadę domniemania niewinności i dowody muszą być mocne.

Zachowujemy zasadę anonimowości, bo to jednak trochę utrudnia głosowanie na autora. Głosowanie przez członków rodziny nadal jest dozwolone, żeby były równe szanse (o niektórych wiemy, że są rodziną i oni byliby pokrzywdzeni).

Podsumowując "aferę" napiszę jeszcze o czym tak naprawdę biliśmy pianę przez 3 strony wątku.

Pierwsze zdjęcie Kapitańskiej Baby zajęło 6 miejsce zdobywając 139 punktów. Gdybym uznał protest i unieważnił 12 punktów baunty-ego (bo Lazy Jack nie złamał regulaminu) zdjęcie miałoby 127 punktów i nadal zajmowało 6 miejsce. Drugie zdjęcie spadłoby z miejsca 22 na 32.

Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 28.09.2021 15:42

Morski Pas napisał(a): Podsumowując "aferę" napiszę jeszcze o czym tak naprawdę biliśmy pianę przez 3 strony wątku.

Pierwsze zdjęcie Kapitańskiej Baby zajęło 6 miejsce zdobywając 139 punktów. Gdybym uznał protest i unieważnił 12 punktów baunty-ego (bo Lazy Jack nie złamał regulaminu) zdjęcie miałoby 127 punktów i nadal zajmowało 6 miejsce. Drugie zdjęcie spadłoby z miejsca 22 na 32.

Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.

No kamień z serca, bo głupi myślałem, że tu chodziło o jakieś zasady. :papa:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.09.2021 16:24

... :papa:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.09.2021 09:27

Mam mieszane uczucia, co do zasadności tego całego szumu.
Przecież to nie FB, by jedną wiadomością prywatną przekonać setki znajomych do lajków.
Grupa forumowa raczej z każdym rokiem się kurczy, a szkoda.
Takie sytuacje na pewno nie pomagają.

Słowa uznania dla wszystkich tych, którym mimo wszystko się jeszcze chce :wink:
:papa:
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 29.09.2021 11:06

Nie, pozwólmy na wszystko. Od małych rzeczy się zaczyna. Konkurs fotograficzny, ale głosujmy nie na zdjęcie, tylko na autora, bo żona. Lekcje zdalne - podpowiadajmy dzieciom, aby dostały 5 nie 4. Po co praworządność, jak mam 500+ na koncie. A co tam nepotyzm, publiczne środki wydawane na lewo i prawo, rzucanie błotem, prymitywne kłamstwa, itp. Moralność? Co to.

Degrengolada całego społeczeństwa. Cieszmy się i olewajmy. Wszystko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konkurs fotograficzny "Podróże Cromaniaków" - zapraszam!

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2021 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone