Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2021

Dział poświęcony konkursom fotograficznym "Moja Chorwacja" oraz "Podróże Cromaniaków"
ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 26.09.2021 08:50

Boboo bierz paszport pakuj rodzinkę i uciekaj za granicę
Panowie nie ośmieszajcie się, robicie z przysłowiowej igły widły .
I to z powodu zdjęcia do kalendarza?
Boboo olej poprostu konkurs jeśli masz poczucie że coś jest nie tak i po sprawie.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.09.2021 09:06

ts.1 napisał(a):Boboo olej poprostu konkurs jeśli masz poczucie że coś jest nie tak i po sprawie.
... i przyglądaj się bezczynnie jak inni są robieni "w bambuko"?
:roll:

46 godzin. Spokojnie.
Raport się "smaży".
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 26.09.2021 10:07

boboo napisał(a):
Morski Pas napisał(a):To żaden dowód. Skąd wiesz, że nie kłamał?
Teraz mnie zaskoczyłeś.

A może ten ktoś nie lubi mnie osobiście i wkładając kij w szprychy konkursu chciał uderzyć we mnie? To tylko jedna z teorii, nie twierdzę, że prawdziwa.

boboo napisał(a):Na podstawie tego, można by (czy może trzeba by) zrewidować wszystkie wyroki wydane na podstawie przyznania się do winy.
Bo może kłamali, więc in dubio pro reo... :roll:

Nie słyszałeś nigdy o konfabulujących świadkach koronnych? W realu.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 26.09.2021 10:12

ts.1 napisał(a):Panowie nie ośmieszajcie się...

Bóg Ci zapłać za dobre słowo. To mnie bardzo motywuje. :evil:
hzag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 26.09.2021 11:58

Przeczytałem powyższe i jestem zdziwiony i zasmucony, że w sprawie konkursu na fotkę z wakacji w zwykłym forumowym konkursie bez większego znaczenia (nie jest to przecież World Press Photo):
- potrafimy spierać się o zasady tegoż i uczciwość w podejściu do nich, a nawet cytować jakieś paragrafy jako konsekwencje
- jeśli to prawda - są użytkownicy, którzy w tak błahej sprawie nie potrafią się dostosować do zasad tylko kombinują i próbują
zdobywać jakieś poparcie po znajomości

Jak tak to wygląda przy takich pierdołach to co się dziwić, że mamy naokoło dom wariatów.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.09.2021 14:55

"48 godzin". Prawie jak filmoteka arcydzieł.

Żeby nie przedłużać...
To nie jest "wykonanie rozkazu":
anakin napisał(a):Masz 48 godzin na udowodnienie tego zarzutu
(w dzieciństwie, na placu zabaw, częstowaliśmy się wierszykami o kurach i kogutach, co marsza grają), to będzie ukazanie czytającym "mechanizmu działania" konkursu na podstawie konkretnej osoby.

Na początek polecam profil usera "Lazy Jack" oraz przeczytanie jego postów (niewiele) oraz w jakich wątkach te posty są.
Później polecam obejrzeć "konkurs 2020" https://www.cro.pl/k/25
User "Lazy Jack" zagłosował tylko dwa razy. Każdy dodatkowy głos na inne zdjęcie mógłby te inne zdjęcia podnieść i ewentualnie zepchnąć zdjęcia "Kapitańskiej Baby".
konkurs_2020_001_lazy.png

konkurs_2020_002_lazy.png

Oczywiście przypadek.
Albo zauroczenie? Bo przecież, że to sam "Kapitan" (mąż "Baby") wykluczamy.
To by było nieuczciwe z ich strony... :roll: nieprawdaż?

Po tych peanach "L. Jacka" w wyżej nadmienionych postach, bezbłędnie sadza on najwyższe noty przy zdjęciach Kapitańskiej Baby.
Choć są (jeszcze) anonimowe.
Ot, z jej twórczości pisanej wydedukował, które też landszafty popełniła i wystawiła na konkurs.

Tyle wstępu.

Pół roku później otrzymałem PW od usera "baunty" w sprawie polecania przeze mnie Dugiego Otoku, a konkretnie wioski Zaglav, w której byliśmy.
Od "słowa do słowa", od "PW do PW" chyba zaczęliśmy się rozumieć.
(ciekawostka na marginesie: jednym z częstszych słów była: "obłuda")
"Ironic", jak powiedział Palpatine do młodego Skywalkera,
ludzie, między którymi aż iskrzyło milionami voltów na forum bo walili w siebie bez zbytniego owijania w bawełnę
jakoś znaleźli wspólny mianownik ("obłuda") mimo różnicy zdań.
Zeszło również na temat konkursu, a to z powodu mojego postu (w jednym z topików Kateriny) skierowanego do "Croberto" i "Zyta-S".
W ramach dysputy nad konkursem zeszło również na Lazy Jacka...
Wtedy dla przypomnienia przejrzałem ten konkurs jeszcze raz i... zonk.

Cytaty z PW (Maj, 2021):
boboo do baunty napisał(a):tak właśnie popatrzyłem jeszcze raz na "Lazy Jacka" i jego działalność w konkursie foto.Czy wy się umówiliście?

baunty do boboo napisał(a):Ja Lazy Jacka wtedy nie kojarzyłem i nie wiedziałem o nim.
Po przeczytaniu jego postów, można się domyślać kto to jest.

boboo do baunty napisał(a):Bo tak samo oddałeś głosy 12 + 10.

baunty do boboo napisał(a):Nawet nie będę próbował zaprzeczać, bo wszystko widać.
Sam z siebie tego nie zrobiłem, możesz się domyślać jak to było.

baunty do boboo napisał(a):raz zagłosowałem na czyjąś prośbę

konkurs_2020_001_baunty.png

konkurs_2020_002_baunty.png

@Morski Pas,
Morski Pas napisał(a):A może ten ktoś nie lubi mnie osobiście i wkładając kij w szprychy konkursu chciał uderzyć we mnie?
Na złość Tobie zagłosował na Kapitańską Babę :roll:
Morski Pas napisał(a):To tylko jedna z teorii, nie twierdzę, że prawdziwa.
Ufff.

@Zainteresowani,
polecam taki dośc stary Teatr TV, "Big Bang":

Polecam całość, ale ciekawie jest od 1:08:00 - za co Pan Kazimierz (Roman Kłosowski) wyleciał z "imprezy".

@anakin,
jako admin masz (tu i tylko tu) pełne prawo ustalać co jest dowodem, a co nie.
Ode mnie w tym temacie więcej materiału/dowodów nie dostaniesz.
Jeśli to za mało, to nie czekaj do upłynięcia 48 h.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.09.2021 15:23

10+12 to się równa 22 pkt. dla kapitańskiej Baby - czyżby przypadek czy kilka przypadków. Toż na konkursie były zdjęcia, które otrzymały 1 pkt albo wcale. Jak to się ma do całości, do sumienia Cromaniaków. Dlatego sugerowałem sprawdzić kilka konkursów wstecz, a po wnikliwiej analizie ciekawych wyników byśmy się dowiedzieli. Może akurat ten konkurs będzie bardziej przejrzysty, ale kto tam wie kto i z kim ułoży się. Cóż, mogę tylko powiedzieć, że Boboo obnażył niedoskonałości konkursu. Trzeba przyznać mu rację. Uderzył w stół (Administrację) i nożyce się otworzyły. To nie o to chodzi. Trzeba uzdrowić konkurs. Jak to zrobić też do końca nie nie wiem. Tylko dyskwalifikacja wchodzi w rachubę. Bo jeśli rodzina głosuje, użytkownicy zmawiają się na PW - to ręce opadają. Gdzież jest ich sumienie. Jak spojrzeć w oczy tym osobom, które zajęły odległe miejsca czy otrzymały 0 pkt. choćby takiemu zasłużonemu Moderatorowi jakim jest Janusz Bajcer. Konkurs ma być zabawą, a nie niezdrową rywalizacją.

Pozdrawiam Ural.
Ostatnio edytowano 26.09.2021 15:44 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.09.2021 15:43

Ale smród. Dzięki Bogdan za ujawnienie tego...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.09.2021 15:51

W Regulaminie konkursu jest zapis:
Głosowanie na zdjęcia wykonane przez członków rodziny nie jest zabronione, ponieważ administrator konkursu nie ma możliwości sprawdzenia, kto dla kogo jest rodziną.

Zakładając więc, że Lazy Jack to mąż Kapitańskiej Baby ( można z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, że tak) i głosował na jej zdjęcie mając świadomość, kto jest jego autorem, to nie został tu w zaden sposób złamany regulamin tego konkursu.
Więc ujawniłeś co?
Fakt głosowania męża na żonę, co jeszcze raz podkreślam - nie jest zabronione :idea:

Chętnie przeczytam co ma do powiedzenia Kapitańska Baba.
A i baunty mógł by się odnieść do tematu, skoro został już wywołany.
Skoro już ujawniacie na publicznym forum treści prywatnych korespondencji czy rozmów..
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.09.2021 16:25

Skoro głosowanie członków rodziny nie jest zabronione to jakaż to jest wiarygodność, uczciwość konkursu. Żadna. Nie wygrają najładniejsze zdjęcia tylko "sponsorowane". Czy takie zdjęcia mają być zamieszczane w kalendarzu. No chyba nie.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.09.2021 16:31

Jednym słowem anonimowość konkursu to farsa.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.09.2021 16:53

anakin napisał(a):W Regulaminie konkursu jest zapis:
Głosowanie na zdjęcia wykonane przez członków rodziny nie jest zabronione, ponieważ administrator konkursu nie ma możliwości sprawdzenia, kto dla kogo jest rodziną.

(...) Więc ujawniłeś co? (...)

Jest również:
regulamin konkursu 2020 napisał(a):Autorzy zdjęc są zobowiązani do zapewnienia anonimowości swoich prac w każdy możliwy sposób.
Tylko jeszcze raz chciałbym nadmienić:
"sprawa z Lazy Jackiem" była bardziej wstępem niż zarzutem.
To było takie "hmmm" i pokazanie innym, aby też wydali z siebie "hmmm".

anakin napisał(a):Skoro już ujawniacie na publicznym forum treści prywatnych korespondencji czy rozmów..
Bardzo proszę o liczbę pojedynczą.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.09.2021 16:55

anakin napisał(a):
Zakładając więc, że Lazy Jack to mąż Kapitańskiej Baby ( można z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, że tak) i głosował na jej zdjęcie mając świadomość, kto jest jego autorem, to nie został tu w zaden sposób złamany regulamin tego konkursu.
Więc ujawniłeś co?
Fakt głosowania męża na żonę, co jeszcze raz podkreślam - nie jest zabronione :idea:
...

Cytat z regulaminu...
4. Konkurs jest anonimowy. Autorzy zdjęc są zobowiązani do zapewnienia anonimowości swoich prac w każdy możliwy sposób. Podczas trwania konkursu zdjęcia nie mogą być dostępne w internecie w sposób umożliwiający identyfikację autora. Jeśli zdjęcie już jest opublikowane, to autor jest proszony o usunięcie go na czas konkursu. Nicki autorów będą ujawnione równocześnie z ogłoszeniem wyników.

P.S.
Dla potomności "jak się przewala regulamin".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.09.2021 17:58

Wg mnie punkt 4 nie ma zastosowania do osób wymienionych w punkcie, który mówi o członkach rodziny, a narzuca obowiązek anonimowości w stosunku do osób obcych.
Nie może jednocześnie żona mieć prawo do poinformowania męża, które zdjęcie jest jej autorstwa i nie mieć tego prawa. A gdyby chcieć zastosować te dwa punkty jednocześnie, tak właśnie by to wyglądało.
Gdzie tu sens i logika :?:
Anonimowość ta polega również na nieobecności nigdzie indziej w internecie tego zdjęcia na czas konkursu.
Przynajmniej ja to tak interpretuje.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.09.2021 18:29

No i mamy problem. Uczciwość czy nepotyzm.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konkurs fotograficzny "Podróże Cromaniaków" - zapraszam!

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2021 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone