Konkurs praktycznie dobiega końca, więc teraz odpowiem w kwestii szumu na początku wątku - wcześniej nie chciałem tego robić, bo byłoby to tylko przedłużanie fermentu i zapewne nie wpłynęłoby dobrze na sam konkurs.
Otóż w kwestii poruszonej przez
boboo, to nasza rozmowa (tak jak pisał) zaczęła się od tematu Zaglav.
Biorąc pod uwagę to w jaki sposób (dość ostro) ze sobą rozmawialiśmy, zapytałem go o to na priv, aby uniknąć potencjalnej zadymy.
Normalnie porozmawialiśmy o tym a następnie rozmowa zeszła na tematy , o których już boboo pisał.
W kwestii głosowania napisałem:
"Ja tu po kilku latach zwracania uwagi na to co się dzieje w konkursie, raz zagłosowałem na czyjąś prośbę, tak żeby pokazać, iż jest to nagminny proceder.' I to było tyle, bez personalizowania - aczkolwiek patrząc jak głosowałem w ostatnim konkursie, to każdy się domyśli, że to nie był przypadek.
Boboo zwrócił mi na to uwagę, więc moja odpowiedź brzmiała - "Nawet nie będę próbował zaprzeczać, bo wszystko widać.
Sam z siebie tego nie zrobiłem, możesz się domyślać jak to było.
Jednak z mojej strony to jedyna korelacja z ..."
tyle było rozmów o sposobie głosowania.
Ze swej strony mogę tylko przeprosić za to, że zrobiłem coś, co sam kilka lat zwalczałem i dałem się na coś takiego namówić , i.... liczę, że drugiemu z userów(rce) wywołanej wtedy do tablicy, nie zabraknie cywilnej odwagi, aby powiedzieć prawdę a nie pisać, że to ja nalegałem na podpowiedź, które to zdjęcia, bo to już niestety przesada w fantazjowaniu. Sam nie trafiłem numerów zdjęć jak w totolotku Wracając do konkursu - oczywiście głosy oddałem ( już jak zawsze po za jednym wyjątkiem, czyli głosowałem na zdjęcia, a nie osobę)
Mam nadzieję, że ta sytuacja pozwoli wszystkim zrozumieć, że konkursy niszczą nie Ci, którzy odkrywają kombinacje, a Ci, którzy kombinuję, ponieważ zraża to część userów, do ewentualnego udziału w nim.
Wielokrotnie też optowałem za tym, żeby osoba, która wysyłała zdjęcia na konkurs, była też zobligowana do głosowania, a nie udawania, że jakoś przeoczyła głosowanie - a dlaczego? to niech każdy sobie sam odpowie
Można przypuszczać, że nie chce oddawać głosów na konkurencję.
Jednak sądzę, że takich przypadków w tym konkursie już nie było, bo chyba wszyscy zrozumieli, że warto grać uczciwie aby konkurs nie tracił na popularności i przyciągały nowych userów.
Życzę wszystkim powodzenia i czekamy na wyniki