MorskiPas napisał(a):hepik napisał(a):marketing podprogowy (albo nadprogowy )
MorskiPas napisał(a):........
MorskiPas napisał(a):
Mam tylko adres mailowy.
Fatamorgana napisał(a):Moim zdaniem 2 zdjęcia są póki co wyraźnie najlepsze.
Ale to tylko moje zdanie, zaś większość będzie miała swoje kryteria.
smoki3 napisał(a):Pewnie masz rację, ale według mojej oceny wszystkie wystawione zdjęcia maja swój urok. Kalendarz cro.pl, to przede wszystkim dobra zabawa łącząca wszystkich kochających Chorwację i jej przepiękne krajobrazy, a nie konkurs dla fotoreporterów.
Wedera napisał(a):Mam pytanie wczoraj przesłałam zdjęcie do udziału w konkursie i jeszcze go nie ma wśród innych zdjęć , poczta przeszła prawidłowo czy mam przesłać jeszcze raz ?
Fatamorgana napisał(a):Poza tym, skoro to ma iść do kalendarza, to jednak nie samym urokiem kalendarze świecą, ale i jakością zdjęć oraz ich poprawnym skomponowaniem. Widziałeś porządny kalendarz z nieostrymi, prześwietlonymi czy przekrzywionymi zdjęciami krajobrazu?
Bo ja nie....
Moim zdaniem warto zwrócić większą uwagę nie na powtarzające się ujęcia miejsc, znane już na pamięć, ale na coś, co inaczej, z nietypowego miejsca, lub z innego punktu widzenia pokazuje Chorwację. W końcu wydawcy kalendarzy nie bazują w kółko na podobnych widoczkach.
Zabawa zabawą, ale na jakość i różnorodność zawsze warto postawić.
MorskiPas napisał(a):
... już od kilku lat obowiązuje sztywny system doboru zdjęć do kalendarza i zawsze jest to pierwsze 12 miejsc w konkursie. Jeśli zdjęcie ma wady techniczne, ale zdobyło odpowiednią ilość głosów, to będzie w kalendarzu.
Fatamorgana napisał(a):I dlatego właśnie wspomniałem o ludzkich upodobaniach...
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie