napisał(a) MorskiPas » 13.10.2009 19:10
lubelski napisał(a):MorskiPas napisał(a):JacYamaha napisał(a):To mój komentarz do regulaminu.
Proponuję zlikwidować cały ten regulamin. Niech każdy przysyła co chce i na jaki chce adres. Zdjęcia będą, (albo nie będą) prezentowane gdziekolwiek, a na koniec jak w KC PZPR - "głosowali jak chcieli, a wybrali kogo trzeba"
..no co Ty..Morski Pasie..twardym trza być nie miętkim...
, a tak już na poważnie..Ty robisz konkurs, Ty ustalasz zasady i koniec, kropka. Przecież przymusu uczestnictwa nie ma. ...to tyle...pozdrav
To był oczywiście żart, Andrzeju. Jakiś regulamin musi być.
Przyznam, że przez chwilę miałem zamiar usunąć ten kontrowersyjny zapis i powrócić do poprzedniego regulaminu. (W końcu jeśli coś działało przez 5 lat to dlaczego teraz miałoby przestać działać?) Ale jednak uważam, że ten punkt powinien pozostać, bo i tak był przestrzegany, choć go nie było.
Tak jak pisze Kamil, jeśli ktoś ma gdzieś w czeluściach sieci jakieś zdjęcie o którym sam zapomniał, to nic się nie stanie. Choćby dlatego, że jest jeszcze jedno zdanie w tym punkcie regulaminu:
"Inni użytkownicy posiadający wiedzę na temat autorów poszczególnych prac proszeni są o zachowanie milczenia na forum publicznym", więc jak ktoś komuś wynajdzie takie zdjęcie, to i tak nie może o tym pisać na forum. Powinien napisać na e-mail konkursowy, a ja skontaktuję się z autorem i ten zadecyduje, czy usuwa zdjęcie z sieci, czy wymienia zdjęcie konkursowe na inne.
Jednym słowem nie ma o co kruszyć kopii, a zapis w regulaminie niech zostanie, żeby różnej maści trooole nie miały za dużo swobody.
pozdrav K