Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koniki Morskie

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
p@nzio
Podróżnik
Koniki Morskie

Nieprzeczytany postnapisał(a) p@nzio » 03.08.2010 07:01

Czy w Chorwacji występują koniki morskie ? Jeśli tak, to gdzie można je zobaczyć :?:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.08.2010 07:21

występują, ale to płochliwe, małe rybki więc prawdopodobieństwo spotkania będzie zapewne minimalne :@(

chyba, że nurkujesz z butlą i zapuścisz się w spokojne rejony jaskiń itp.
Krystof
puni
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) puni » 05.08.2010 07:22

...i nawet nie próbuj ich łapac bo są pod ścisłą ochroną! Możesz miec kłopoty. 8)
p@nzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) p@nzio » 05.08.2010 08:30

puni napisał(a):...i nawet nie próbuj ich łapac bo są pod ścisłą ochroną! Możesz miec kłopoty. 8)

A kto powiedział, że chcę je łapać :D :?: Wyjeżdżam w środę i biorę aparat z oprawką wodoszczelną i miałem nadzieje, że uda mi się je sfotografować :lol:
puni
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) puni » 05.08.2010 09:18

Tak tylko dodałem dla informacji :)
Widziałem koniki na głębokości 10m i powiem ci, że gdyby przewodnik mi ich nie pokazał to w życiu bym ich nie zauważył! Tak jak większości stworzeń podwodnych za wyjątkiem ryb pływających w toni :D W zestawie ABC nawet nie masz co marzyc o spotkaniu z tym sympatycznym stworzonkiem 8)
p@nzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) p@nzio » 05.08.2010 21:31

puni napisał(a):Tak tylko dodałem dla informacji :)
Widziałem koniki na głębokości 10m i powiem ci, że gdyby przewodnik mi ich nie pokazał to w życiu bym ich nie zauważył! Tak jak większości stworzeń podwodnych za wyjątkiem ryb pływających w toni :D W zestawie ABC nawet nie masz co marzyc o spotkaniu z tym sympatycznym stworzonkiem 8)

Szkoda :!: :D Ale zawsze pozostają inne ciekawe morskie żyjątka :D :lol:
ania_34
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania_34 » 11.08.2014 21:02

A ja dziś widziałam 2 koniki morskie - a pływałam z maską w Seline (Paklenica) - jednego na głębokości mniej niż 2 m, drugi troszkę głębiej :-)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 11.08.2014 21:26

W ubiegłym roku koniki pływały w Podgorze, całkiem blisko brzegu.
perski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) perski » 17.10.2017 20:25

mustang z Ugljana
Załączniki:
P8180147-001.JPG

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone