Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncerty, festiwale, imprezy - CRO 2008

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 01.06.2008 13:53

Mam prośbę, jeżeli ktoś wie o miejscach, terminach imprez, koncertów i tym podobnych odbywających się w sezonie 2008 w Chorwacji to proszę o wpisy.
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 01.06.2008 15:45

1. DUBROWNIK: Dubrownicki Festiwal Letni, okres: lipiec - sierpień
2. DAKOVO: Hafty z Dakova, okres: czerwiec - lipiec
3. MOTOVUN: Festiwal Filmowy, okres: lipiec - sierpień
4. OMIS: Festiwal Klap Dalmatyńskich (tradycyjne zespoły wokalne), okres: lipiec
5. OSOR: Wieczory Muzyczne, okres: lipiec
6. POREC: Koncerty Muzyki Klasycznej w Bazylice Eufrazjańskiej, okres: każdego piątku przez całe lato
7. PULA: Festiwal Filmu Fabularnego, okres: lipiec
8. RAB: "Rapska Fjera", okres: lipiec
9. SINJ: Turniej Rycerski - "Sinjska Alka", okres: sierpień
10. SPLIT: Splickie Lato, okres: lipiec - sierpień
11. SZYBENIK: Międzynarodowy Festiwal Dziecięcy, okres: czerwiec - lipiec
12. VARAZDIN: "Spancirfest" - Festiwal Miasta, okres: sierpień - wrzesień; Varazdińskie Wieczory Barokowe, okres: wrzesień - październik
13. ZADAR: Wieczory Muzyczne w Kościele św. Donata, okres: lipiec
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 01.06.2008 16:33

a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 07.06.2008 10:33

Witam założycielkę wątku.
(znamy się z listopadowego Krakowa :) )

Sporo wiadomości na temat imprez i ciekawych wydarzeń można znaleźć np. w Newsletterach
(w trakcie wklejania aż mnie świerzbiło żeby założyć wątek z konkretnymi terminami i miejscami imprez)

Z racji tego, że ciągnę :wink: już dwa wielkie wozy (patrz: kalendarz wyjazdowy i newslettery), to nie chciałam się już angażować do trzeciego :)
Jak znajdę troszkę "wolnego" w swoim bardzo okrojonym wolnym czasie ... to podrzucę tu kilka konkretów.

Pozdraviam
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 09.06.2008 20:06

a to ja napisał(a):Witam założycielkę wątku.
(znamy się z listopadowego Krakowa :) )

Sporo wiadomości na temat imprez i ciekawych wydarzeń można znaleźć np. w Newsletterach
(w trakcie wklejania aż mnie świerzbiło żeby założyć wątek z konkretnymi terminami i miejscami imprez)

Z racji tego, że ciągnę :wink: już dwa wielkie wozy (patrz: kalendarz wyjazdowy i newslettery), to nie chciałam się już angażować do trzeciego :)
Jak znajdę troszkę "wolnego" w swoim bardzo okrojonym wolnym czasie ... to podrzucę tu kilka konkretów.

Pozdraviam

Super, bedę wdzięczny i oczywiście pozdrowionka.
p.s. zo zobaczenia na następnym zlocie :-)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 11.07.2008 14:43

Dostane dziś z NOITRCHa (wspomniane przez Teklę w jej poście na poz. 1)

Dubrownicki Festiwal Letni
czyli
Dubrovačke Ljetene Igre

10.07.- 25.08.2008 r.

Dubrownik

Największe i najbardziej reprezentacyjne wydarzenie kulturalne w Chorwacji: międzynarodowy festiwal muzyki, teatru i tańca w mieście wielowiekowego dziedzictwa.

Podczas trwania Festiwalu, który odbywa się w wyjątkowej scenerii zamkniętych i otwartych przestrzeni scenicznych renesansowo-barokowego miasta Dubrownik, odbędzie się około 80 przedstawień teatralnych, baletowych, operowych oraz muzycznych, promocje dzieł literackich, wystawy, koncerty, przedstawienia teatrów offowych, itp.

Dubrowniki Festiwal Letni został założony w 1950 roku, a od 1956 roku wchodzi w skład Europejskiego Stowarzyszenia Festiwali (EFA - European Festivals Association).

Więcej informacji na temat 59. Dubrownickiego Festiwalu Letniego znajduje się na stronie www.dubrovnik-festival.hr

Pozdraviam
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 12.07.2008 00:26

Wydarzenia kulturalne - szczegółowe info z Newslettera 07/2008 opublikowanego na stronie www.croatia.hr

Pozdraviam :)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 12.07.2008 09:17

10 sierpnia 2008-Split-Split City Stadium

Iron Maiden :twisted: :twisted:
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 12.07.2008 11:00

a to ja napisał(a):Wydarzenia kulturalne - szczegółowe info z Newslettera 07/2008 opublikowanego na stronie www.croatia.hr

Pozdraviam :)

Świetne filmiki na croatia.hr można pooglądać :) polecam i dziękuje za linka.

:papa:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 15.07.2008 15:02

Z dzisiejszego noitrchowego maila:

Motovun Film Festival

Motovun
28.07. - 01.08.2008

W tym roku Motovun Film Festival odbędzie się już 10 edycja festiwalu. Z powodu jubileuszu festiwalu filmowego przygotowano bardzo ambitny program.

W terminie od 28 lipca do 1 sierpnia br. w Motovunie, istryjskim miasteczku malowniczo położonym na wzgórzu, odbędzie się ponad 100 projekcji filmowych. Specjalny program został również przygotowany z okazji stulecia filmu rosyjskiego.

Goście festiwalu w Motovunie będą mogli także uczestniczyć w licznych koncertach oraz uroczystym otwarciu nowego kina.

Więcej informacji oraz program Motovun Film Festival: www.motovunfilmfestival.com

Pozdrav :)
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 15.07.2008 15:35

W związku z tym iż w tym roku Orebic, to interesowały mnie imprezy w Orebicu i na Korculi.
Orebic:
imprezy w lipcu http://www.tz-orebic.com/hrv/index.php? ... a&s=srpanj
imprezy w sierpniu http://www.tz-orebic.com/hrv/index.php? ... &s=kolovoz
imprezy we wrześniu http://www.tz-orebic.com/hrv/index.php? ... ra&s=rujan

Korcula
imprezy lipcowe http://www.korcula.net/eevents/default.asp?news=next
imprezy w kolejnych m-cach http://www.korcula.net/eevents/default.asp
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 15.07.2008 23:14

Omara Portuondo w Pula Arena - niesamowite połączenie kubańskich rytmów w jazzowej aranżacji z nastrojem miejsca :!:
Są chwile w życiu, na które trafia się przypadkiem i wie się, że nie mogły być dziełem przypadku :)
Koncert rewelacyjny !
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.07.2008 09:26

Gdyby ktoś był w okolicy i miał ochotę to zapodaję fotkę.
(Przepraszam za jakość - była robiona przez szybę,ale wydaje się w miarę czytelna :D )

Obrazek

:papa:

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone