Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncert Thompsona

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2012 08:52

Rysio napisał(a):A tak na marginesie 5 sierpnia jest koncert w Cavoglave 8) Czy ktoś się wybiera może :?:

Słyszałem, że Nikolić ma być. 8)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2012 09:36

To co? Mam se ubrać koszulkę z wielkim U :?: :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2012 09:41

Rysio napisał(a):To co? Mam se ubrać koszulkę z wielkim U :?: :wink:

Ja tego typu symboli nie uznaje i nie popieram. Wystarczy flaga cro i transparent "Vukovar je naš" :) Słyszałem, że Nikolić stwierdził, że Vukovar to serbskie miasto.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2012 10:46

No to niech przyjedzie do Cavoglave i to powie na koncercie :D Myślę że bez regularnej armii te kilkadziesiąt tysięcy ludzi przesunie mu granicę do Dunaju :wink:

Ps. Przekonałeś mnie co do koszulki i flagi :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2012 10:51

Wiesz , że Marko nie dostał zgody na koncert w Zagrzebiu? Polityka. Z tego co wiem, to on jest już passe...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2012 10:54

Wiesz ... Zagrzeb to już Europa pełnym pyskiem. Mam tylko cichą nadzieję że klimat się jeszcze długo nie przeniesie choćby na wyspy czy Peljesac 8)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.07.2012 11:03

Bocian napisał(a):Wiesz , że Marko nie dostał zgody na koncert w Zagrzebiu? Polityka. Z tego co wiem, to on jest już passe...

Dla chorwackiego establishmentu Marko jest passe przynajmniej od początku rokowań z UE, pewnie 5 lat będzie lekko. Na szczęscie chłop ma łeb na karku, kontroluje co trzeba w przemyśle medialno-muzycznym więc ust mu nie zamkną :) :twisted:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2012 11:09

Rysio napisał(a):Wiesz ... Zagrzeb to już Europa pełnym pyskiem. Mam tylko cichą nadzieję że klimat się jeszcze długo nie przeniesie choćby na wyspy czy Peljesac 8)

Dobrze prawisz. Te 5 dni w Zagrzebiu pokazały, że ludzie tam mają wy.ebane na to czym żyje choćby Dalmacja, na to co było... To tak z własnych obserwacji. Chodząc w koszulce czy to Thompsona, czy Vukovarskiej Bolnicy, czy z flagą na klacie, to nie zwracają na ciebie uwagi lub patrzą jak na dziwoląga. W Dalmacji czy Slavonji tak nie było.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.07.2012 11:24

Bocian napisał(a):Wiesz , że Marko nie dostał zgody na koncert w Zagrzebiu? Polityka. Z tego co wiem, to on jest już passe...

Jeśli artysta pasuje cztery lata, to staje się passe ... :wink:

No bo ile razy można sluchać ciągle tych samych piosenek :?: :wink:
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 27.07.2012 12:08

Bocian napisał(a):
Rysio napisał(a):Wiesz ... Zagrzeb to już Europa pełnym pyskiem. Mam tylko cichą nadzieję że klimat się jeszcze długo nie przeniesie choćby na wyspy czy Peljesac 8)

Dobrze prawisz. Te 5 dni w Zagrzebiu pokazały, że ludzie tam mają wy.ebane na to czym żyje choćby Dalmacja, na to co było... To tak z własnych obserwacji. Chodząc w koszulce czy to Thompsona, czy Vukovarskiej Bolnicy, czy z flagą na klacie, to nie zwracają na ciebie uwagi lub patrzą jak na dziwoląga. W Dalmacji czy Slavonji tak nie było.

i tu się z kolegą zgadzam :) Zagrzeb to inna Chorwacja, niż ta którą znamy z pobytów na wybrzeżu.... ale też ma swój urok, który trzeba zobaczyć :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.07.2012 12:10

aga2 napisał(a):Zagrzeb to inna Chorwacja, niż ta którą znamy z pobytów na wybrzeżu.... ale też ma swój urok, który trzeba zobaczyć :)

StoLice już tak mają, nawet te bez "L" ;)
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 27.07.2012 12:11

Maciej napisał(a):

Dla chorwackiego establishmentu Marko jest passe przynajmniej od początku rokowań z UE, pewnie 5 lat będzie lekko. Na szczęscie chłop ma łeb na karku, kontroluje co trzeba w przemyśle medialno-muzycznym więc ust mu nie zamkną :) :twisted:

Maciek, tu nawet nie chodzi o establisment....ale o zwykłych śmiertelników w Zagrzebiu, tam nawet jeżeli ktoś słucha MPT to się po prostu do tego nie przyznaje :(
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.07.2012 12:22

Tak źle nie jest, na Maksimiru Dinamo regularnie sobie podśpiewuje ;)
A tak poważniej dopadło ich to co wcześniej Słoweńców, tzw "europejskość" za wszelką cenę.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 27.07.2012 12:28

:) na szczęście nie dotknęło to wybrzeża a szczególnie południa :)
myślę że na Maksimiru dla BBB tak jak i u nas dla WL, nie ma znaczenia co jest politycznie passe :wink:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.07.2012 12:36

Aga i tego się trzymajmy, jak to mawia jeden z kibicowskich ulubieńców mediów nie jesteśmy politykami żeby przejmować się wizerunkiem. Marko wyznaje bardzo podobną zasadę :)
PozdraV
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka