Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncert Thompsona

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 09.07.2009 09:00

mój szef wraca w poniedziałek z urlopu, teoretycznie powinien mieć dobry humor w pierwszy dzień....więc będę stawać na głowie ;)
Jeszcze nie wiem co u Radka, ale mam nadzieję, że damy rade :)
Magda, też nic nie wie...więc jak się uda to będą miały dziewiczyny nie mała niespodziankę :)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.07.2009 11:28

MPT w Čavoglave,

a..............
Elton John w Puli :?
Obrazek

:P
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 12.07.2009 18:47

Bruno napisał(a):no AGA.... to będzie wspólny powrót do Polski :)...
prawie jak 2007 tyle że.... na dwa autka :)

Rozumiem, że staniecie na głowie :))

Ps.
Niki jeszcze o planach nie wie, ale jak się dowie, będzie zachwycona,
a jak do tego będzie tam Wasza Magdzia.... no to już będzie szczyt szczęścia :)

Pozdrawki
B.

do dziś nie mogę ogarnąć wzruszenia na wspomnienie powrotu ze Splitu, świetny koncert-naprawdę...
rysiek
Croentuzjasta
koncert...

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek » 12.07.2009 21:21

A kto będzie w Biogradzie 25 lipca o godz. 21 ? bilety po 70 kn. To już za niecałe 2 tygodnie
Ja będę na miejscu dopiero tydzień po imprezie :cry: :cry:

http://www.thompson.hr/web/modules.php? ... le&sid=222
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2009 21:25

dopiero tydzień po imprezie

Spoko... jeszcze echo będzie grało... :)
rysiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek » 12.07.2009 21:28

na te echo to mam coś szczęscie co w CRO jestem to albo przed albo po koncercie MPT :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.07.2009 21:32

Mnie też się na razie szczęści ... :D Gdy ja jestem ,Thompson siedzi cicho :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2009 19:14

Byliśmy na koncercie w Stolcu :lol: (myślałem, że w Stolacu, ale jednak odmieniają to jak wyżej :wink: :lol: ). Atmosfera jak zwykle wspaniała. Miasteczko "lekko" rozdzielone przez policję tj. część muzułmańska z widocznymi meczetami od części chrześcijańskiej z podświetlonym kościołem obok miejskiego stadionu, na którym był koncert. Cena biletu 10 KM (my kupiliśmy w Neum 2 sztuki za 10 E). Dodatkową oprawę stanowiły race świetlne, które w zorganizowany sposób były zapalane kilka razy przez organizatorów w różnych częściach stadionu oraz pokaz ogni sztucznych po ostatnim utworze. Liczbę osób oceniłbyn na jakieś 5 - 10 tys. Oczywiście większość to rodziny z dzieciakami. Mnóstwo osób w okazjonalnych koszulkach z datą i miejscem imprezy. Jeśli chodzi o organizację - wszystko OK, jedyny minus za brak większej ilości toy-toyów (do dyspozycji jedynie toalety w tzw. budynku klubowym). Wielki plus, oczywiście dla zespołu który, czy to dla 5 000, czy dla 50 000 ludzi daje maksymalnego czadu i 100 % zaangażowanie (w odróżnieniu od wielu naszych kapel podpierających się jakimiś półplaybeckami).
Z Thompsonowym :wink: pozdrowieniem
Nata i Slapol.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.07.2009 19:21

slapol napisał(a):Byliśmy na koncercie w Stolcu .... jedyny minus za brak większej ilości toy-toyów (do dyspozycji jedynie toalety w tzw. budynku klubowym). .

Nio i tak trzymac. :D
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 26.07.2009 22:09

Slapcio dzięki za eska z koncertu..
ja w tym czasie Jarocin obskakiwałem
i powiem szczerze, że gdybym mógł...
wybrałbym Thompsona...
lipa straszana w tym roku i z pogodą (ale tu niema co narzekać)
i z muzą... niewiem jakim palantem trzeba byc żeby taki szajs muzyczny
wpuszczać do Jarocina... widać brak szacunku dla tradycji...

a co do do "opozycji" olej ich... szkoda czasu :)

a jeszcze coś fajnego się szykuje dla fanów ostrzejszego grania
do Polski na 6 koncertów wpada Sabaton :)))
dla nie wtajemniczonych zespół szwecki grający power metal z tekstami o bohaterach....min. 40:1... o naszych Termopilach nad Wizną
1 września w Bydzi grają... ale na 99% wybieram się 06.09 nad Wiznę na Górę Strękową
Program obchodów rocznicy bitwy pod Wizną:

12:00 Uroczysta Msza Św. polowa na Górze Strękowej, apel poległych, złożenie wieńców w przy schronie na Górze Strękowej, w miejscu gdzie poległ kpt. Władysław Raginis.

15.00 Inscenizacja bitwy pod Wizną - obrona schronu dowodzenia na Górze Strękowej.

18.00 Koncert patriotyczny pt. "W hołdzie kpt. Raginisowi i Obrońcom Wizny" z udziałem polskiej formacji rockowej Forteca a także z udziałem Sabatonu.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.07.2009 00:27

Dla rozładowania napięcia :wink:

Bruno napisał(a):... ale na 99% wybieram się 06.09 nad Wiznę na Górę Strękową
Program obchodów rocznicy bitwy pod Wizną:

12:00 Uroczysta Msza Św. polowa na Górze Strękowej, apel poległych, złożenie wieńców w przy schronie na Górze Strękowej, w miejscu gdzie poległ kpt. Władysław Raginis.

15.00 Inscenizacja bitwy pod Wizną - obrona schronu dowodzenia na Górze Strękowej.

18.00 Koncert patriotyczny pt. "W hołdzie kpt. Raginisowi i Obrońcom Wizny" z udziałem polskiej formacji rockowej Forteca a także z udziałem Sabatonu.

Fanką Sabatonu nie jestem (zbyt ciężkie brzmienie :wink: ), ale urywki koncertu oraz materiał z wizyty muzyków na Górze Strękowej i przy pomniku - oglądałam.

Ale żeby nie było "obok tematu"- kilka fotek z krainy, gdzie Biebrza witając się z Narwią ... rozlewa i schronienie setkom gatunków ptactwa i zwierzactwa daje.

na szczycie Góry Strękowej
widok z góry na okolicę 1
widok z góry na okolicę 2
myśliwi polujący na ptactwo
gdzie z góry wzrokiem nie sięgniesz

Zdjęcia robione były wiosną, kiedy ptactwo jeszcze gniazd pilnowało, a Sabaton ...

Suma sumarum .. chciałam powiedzieć, że przy okazji konceru warto bardziej przyjrzeć się okolicy :)

Pozdrav svima!
- pozdraviam kulturalnie po chorwacku - żeby było adekwatnie ... chociaż do nazwy działu :oczko_usmiech:
Sailor29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sailor29 » 29.07.2009 16:58

Witam
Czy ktos ma linki do obecnych przebojow o Dalmacji lub do popularnych, czesto granych na roznych wystapach lokalnych zespolow o Dalmacji.
Z gory dziekuje
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2009 11:41

Wczoraj był koncert MPT, na którym ponownie nie zabrakło NASZYCH :lol: Teraz są pewnie jeszcze w drodze, ale jak się wyśpią po podróży pewnie wkleją jakieś fotki :lol:
Dzięki za sms-y.
Pozdrav
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 29.08.2009 11:48

Bocian napisał(a):
dopiero tydzień po imprezie

Spoko... jeszcze echo będzie grało... :)

A echo gralo. Bylem w czasie koncertu /niestety nie na koncercie/ ale sluchalem na tarasie saczac winko. Dawali niezle czadu :D
Pozdrav :papa:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 31.08.2009 17:48

Wczoraj wracaliśmy trzema samochodami z urlopu , byliśmy 70 km od Strękowej Góry, którą znam doskonale z racji wakacji spędzanych tam w 1981 r, kiedy o kpt.Raginisie zaczynano mówić już nie przyciszonym głosem. Teledysk Sabatonu o Wiźnie - przejmujący. To tak a propos jutrzejszego spotkania na Westerplatte.
Ale żeby nie było, że nie na temat piszę, to przez setki km polskich rozkopanych dróg wczorajszego powrotu śpiewaliśmy sobie MPT i było bardzo zabawnie łączyć widok Gór Świętokrzyskich z refrenem Lijepa li si :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka