Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncert Thompsona

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.06.2009 17:06

slapol napisał(a):Może zerknąłbyś na tytuł tego tematu, ok? Jeśli jesteś Severinoholikiem, to bądż łaskaw otworzyć nowy wątek i tam wklejaj swoje linki.... :evil:

... Ależ proszę się nie denerwować ... i wcale nie jestem holikiem .
Pokazałem tylko, że można razem bez nienawiści i uprzedzeń pośpiewać ... :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.06.2009 18:26

Bruno napisał(a):lubie Thompsona...
(...)
... jak kręcą Cię serbskie klimaty to proponuję poszperaj tam
....skąd czerpiesz całą swoją wiedzę o bałkańskiej muzyce...

dużo lepsza muza i do tego serbska (zresztą przeze mnie namiętnie słuchana :)):
(...)
- Riblja Corba

Ja też muzycznie lubię Thompsona (Pozdrav Bruno! :) ) chociaż nie zawsze mi się podoba to o czym śpiewa i co gada. Tak samo słucham Ribljej Corby chociaż mi się nie podoba ich odchył nacjonalistyczny, tym razem serbski. Dawno temu sobie wziąłem do serca co usłyszałem od jednego mądrego gościa żeby nie podążać ślepo za żadną ideologią, białą, czerwoną, biało-czerwoną, brunatną, zieloną czy jakiegokolwiek innego koloru.
Ale na nieszczęście dużo jest takich co nie potrafią żyć bez jakiegoś guru i stąd się biorą problemy.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.06.2009 15:24

... Zostawmy zatem nacjonalizmy z boku ... i popatrzmy choć przez chwilę ... :D :wink:
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 29.06.2009 16:36

w "pompkach" mogłaby konkurować z Bocianem a mostek robi lepiej od niego :lol:
Ostatnio edytowano 29.06.2009 21:08 przez kjedi, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.06.2009 19:14

kjedi napisał(a):w "pomkach" mogłaby konkurować z Bocianem a mostek robi lepiej od niego :lol:

Powiem ci Brat, że patrząc na nią to zapewne robi wiele rzeczy lepiej ode mnie :):)
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 29.06.2009 19:34

Bocian napisał(a):
kjedi napisał(a):w "pomkach" mogłaby konkurować z Bocianem a mostek robi lepiej od niego :lol:

Powiem ci Brat, że patrząc na nią to zapewne robi wiele rzeczy lepiej ode mnie :):)

Prawdę mówisz i to historyczną :) To tradycja stara jak świat - tancerki ...
Była sobie kiedyś taka Teodora, co to została żoną Justyniana czyli cesarzową Bizancjum i jej psiapsiułka Antonina, co poślubiła kumpla Justyniana i została generałową. Obie umiały tańczyć ... jak Severina.
Dzięki tańcowi :wink: kręciły we dwie całym Bizancjum :!:
Masz rację, mkm - popatrzmy :D
Bo muzycznie to ja wolę jednak słuchać MPT 8)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.06.2009 21:35

plavac napisał(a):Masz rację, mkm - popatrzmy :D
Bo muzycznie to ja wolę jednak słuchać MPT 8)

No to proszę dalej słuchać MPT , patrząc jednak na Severinę :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 30.06.2009 00:06

mkm napisał(a):... Zostawmy zatem nacjonalizmy z boku ... i popatrzmy choć przez chwilę ... :D :wink:

nie chcialbym Cie urazic, jednak ciekawosc jest wieksza, czy masz moze jakies senne ............ zwiazane z Severina ? jest zdecydowanie strakcyjniesza seksualnie niz marko, do tego nie dymi na koncertach. po tak duzej dawce linkow do sevy ja chyba tez zaczne miec .........
pozdrawiam
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 30.06.2009 04:34

Witam. Ja troszkę z innej beczki. Choć ktoś już wspomniał o tym, zastanawia mnie kwestia bezpieczeństwa na koncercie, przyznam, że mam wraz z synem sporą ochotę wybrać się na ten koncert do m. Stolac. :lol: [/u]
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 30.06.2009 06:17

...czy dwie pięciolatki latające gdzie popadnie po płycie stadionu przed koncertem w Posusje (BiH), a potem szalejące pod sceną na barkach rodziców... to wystarczy?.... (fotki gdzieś tu jeszcze na forum znajdziesz)
Poza Frankfurtem moja córcia zawsze była ze mną na Marko, zresztą większość z "polskich" uczestników koncertów zabierało swoje pociechy, były takie co szalały, ale znam i takie przypadki że...smacznie sobie spały :)))
Jak dla mnie włos Ci z głowy nie spadnie, a myślę że warto zobaczyć jak to naprawdę jest.

pozdrawiam
B.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2009 13:32

Potwierdzam słowa Bruna, byłem na trzech koncertach (Frankfurt n/Menem, Split i Makarska). Na wszystkich były dzieci (chorwackie...ale też znane mi polskie...i jeden mniejszy Polak mieszkający na codzień w Hamburgu :lol: ). Nie spotkało ich nic złego. Oczywiście nie zrozum mnie źle, pod samą sceną może być lekko ciasno...nie można zagwarantować totalnej "nietykalności"...jak to na koncertach, ale ogólnie - uważam - bardzo bezpiecznie.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 30.06.2009 13:47

i ja potwierdzam słowa poprzedników :D
Byłam na koncercie MPT w Dubrovniku we wrześniu 2007 r. :D
Były całe rodziny, również te z małymi dziećmi.

Gorąco polecam koncert, super atmosfera :hearts: 8O
pozdrawiam
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 30.06.2009 13:51

pod sceną jest ciasno, gorąco i głośno :) ale na tym właśnie polega koncert ;) jednak żadnym dzieciom to w niczym nie przeszkadzało a koncert zakończyły szczęśliwe i w stanie nienaruszonym :) i co więcej niecierpliwie czekają na kolejną okazję... zresztą nie tylko one ;)
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 30.06.2009 15:09

A ja za 3 godziny będę na koncercie MPT :!: :)
Pod sceną będzie bardzo ciasno - dzieli nas od niej 1,5 m - będzie moja Żona, mój Kuzyn i ja, a pewnie i trochę ludzi z Osiedla też podejdzie pod nasz balkon :D
Karlovacko i Ożujsko już się chłodzi - "na estradzie" w słońcu +48 st C !
MPT najpierw wykona w całości "Bilo jednom u Hrvatskoj" , a potem, jak nie przyjedzie policja - posłuchamy jeszcze "E moj narode".
Pozdrawiamy 8) a może wpadniecie posłuchać z nami ? :D :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.06.2009 15:12

plavac napisał(a): a może wpadniecie posłuchać z nami ? :D :wink:

podaj adres :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka