Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncert Goran Bregowić i Śląsk

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
markasyt
Croentuzjasta
Koncert Goran Bregowić i Śląsk

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 19.07.2011 00:05

Ostatnio edytowano 25.07.2011 10:59 przez markasyt, łącznie edytowano 2 razy
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 22.07.2011 21:00

Szkoda że tak późno to zauważyłem...
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 29.07.2011 08:42

Wczoraj kupiłem "on line" bilety do Wrocławia na 23 listopada i już się cieszę :lol:
lutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lutka » 29.07.2011 11:02

Byłam na tym koncercie w 2008r. w Katowicach w Spodku. Goran dawał czadu!! "Gas, gas..." :) Polecam - mocne wrażenia wzrokowe i słuchowe gwarantowane :)
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 24.11.2011 10:35

Byłem wczoraj. Mega niesamowite wrażenia. Pod koniec koncertu prawie cała Hala Ludowa stała i tańczyła. Super kontakt Bregi z publiką. Na pewno nie przepuszczę następnej takiej okazji. :lol:
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 24.11.2011 11:14

Byliśmy w parę osób także :D , potwierdzam - prawdziwa Muzyka

Koziorożec napisał(a):...stała i tańczyła.

i spiewała :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 24.11.2011 11:30

Koziorożec napisał(a):...prawie cała Hala Ludowa stała i tańczyła.

...i śpiewała :lol:

Markasyt był szybszy :D :D :D
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 24.11.2011 11:33

dasuch napisał(a):
Koziorożec napisał(a):...prawie cała Hala Ludowa stała i tańczyła.

...i śpiewała :lol:

Markasyt był szybszy :D :D :D

Też byłeś? :wink:
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 24.11.2011 11:37

markasyt napisał(a):Też byłeś? :wink:

markasyt napisał(a):Byliśmy w parę osób:D

Byliśmy w parę osób :D Jeśli dobrze kojarzę Twoją twarz, to siedziałeś chyba obok mnie :lol:
Wrzuć kilka fotek, bo chyba robiłeś zdjęcia :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.11.2011 18:04

Napiszcie ciut więcej o wrocławskim koncercie :D

Bo zespół Śląsk to przecież nasz folklor, a Orkiestra Weselno-Pogrzebowa to bałkańskie rytmy.

P.s. Goran lubi zapraszać do swoich chórków panie w ludowych strojach, więc ... miks kulturowy mógł okazać się bardziej ciekawy, niż przypuszczano :oczko_usmiech:

P.s.2.Dziś tańczą, grają i śpiewają w Warszawie, ale ... znowu w Kongresowej, a ja tam na Bregovića już mówiłam, że nie pójdę

Pozdraviam 8)

(wrażenia z ubiegłorocznego napisałam kiedyś tutaj)
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 24.11.2011 20:29

a to ja napisał(a):Napiszcie ciut więcej o wrocławskim koncercie :D

Bo zespół Śląsk to przecież nasz folklor, a Orkiestra Weselno-Pogrzebowa to bałkańskie rytmy.

P.s.2.Dziś tańczą, grają i śpiewają w Warszawie, ale ... znowu w Kongresowej, a ja tam na Bregovića już mówiłam, że nie pójdę

Pozdraviam 8)

(wrażenia z ubiegłorocznego napisałam kiedyś tutaj)

Twoja relacja z tamtego koncertu jest aktualna poza fragmentami dotyczącymi ochrony. Przeczytaj więc ją po wycięciu tych fragmentów i to będzie prawie tak jakbyś była na wrocławskim koncercie :wink: Prawie, bo wkład "Śląska" był ogromny. Śpiew, taniec i kameralna orkiestra - wszystko na najwyższym poziomie i "prosto z Bałkanów".

Śląsk to zawodowcy mogący śpiewać i tańczyć chyba wszystko, a ederlezi w ich wykonaniu to mistrzostwo świata. Zgadzam się, że Kongresowa to nie jest dobre miejsce dla takiej muzyki. Dużo lepsza chyba byłaby Guča :idea: W przyszłym roku od ósmego do dwunastego sierpnia :D
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 25.11.2011 12:06

Piszesz, że Śląsk to zawodowcy mogący śpiewać i tańczyć chyba wszystko, a ederlezi w ich wykonaniu to mistrzostwo świata - a moim zdaniem największą rolę w wykonaniu "ederlezi" odegrały dwie wokalistki z Bułgarii.
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 25.11.2011 23:10

Koziorożec napisał(a):Piszesz, że Śląsk to zawodowcy mogący śpiewać i tańczyć chyba wszystko, a ederlezi w ich wykonaniu to mistrzostwo świata - a moim zdaniem największą rolę w wykonaniu "ederlezi" odegrały dwie wokalistki z Bułgarii.

Tego sporu bez flaszki i osobistego odśpiewania "ederlezi" na dwa głosy chyba nie rozstrzygniemy :wink:
Obie panie z Bułgarii uznałem za "oczywistą oczywistość". Jednak to Śląsk sprawił, że wykonanie było inne.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 26.11.2011 22:11

markasyt napisał(a):Tego sporu bez flaszki

Mogę się dołączyć z flaszką ? Tez byłem na tym koncercie i chętnie wymienię kilka toastów ....znaczy się uwag na temat koncertu :D :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 26.11.2011 22:25

dasuch napisał(a):
markasyt napisał(a):Też byłeś? :wink:

markasyt napisał(a):Byliśmy w parę osób:D

Byliśmy w parę osób :D Jeśli dobrze kojarzę Twoją twarz, to siedziałeś chyba obok mnie :lol:
Wrzuć kilka fotek, bo chyba robiłeś zdjęcia :wink:

Macie jakieś fotki?
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka