....na granicach...
cyt:
2008.05.20
Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, iż w związku z Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej EURO 2008 Austria zgodnie z art. 23 Kodeksu Granicznego Schengen wprowadzi kontrole graniczne na swoich granicach lądowych, wodnych i powietrznych w okresie od 2 czerwca do 1 lipca 2008 r. Oznacza to przywrócenie kontroli posiadania dokumentów podróży.
Przed przejściami granicznymi ustawione zostaną również znaki ograniczenia prędkości do 20-30 km/h. Głównym celem tych decyzji jest niedopuszczenie do wjazdu na terytorium Austrii pseudokibiców z innych krajów.
Szczegółowe informacje i zalecenia dla obywateli polskich na Mistrzostwa można znaleźć na stronie internetowej MSZ w zakładce Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej EURO 2008.
Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ"
Żródło:
http://www.msz.gov.pl/Informacja,dla,osob,udajacych,sie,do,Austrii,na,Mistrzostwa,Europy,w,Pilce,Noznej,EURO,2008,17320.html
Juz się pocieszyłem że ominą mnie winiety w Słowenii a tu kontrole na granicy Austrii....a ich celników znam dobrze i nie mam ochoty na kolejne trzepanie auta...szczególnie z dwójką maluchów na pokładzie....
...do tego zakaz wwozu żywności....chyba jednak w tym roku wypadnie na Bułgarię ...!!!!
Pozdrawiam
CODI