Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Komunikacja autobusowa w Chorwacji

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 13.06.2007 11:07

Mam pytanie, czy ktoś posiada linki do stron chorwackich odnośnie komunikacji autokarowej w Chorwacji. Moja rodzinka po przyjeździe do Cro chce trochę pozwiedzać Dalmację korzystając z tutejszej komunikacji. Czy taka istnieje? czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ww. Gdzie szukać takich informacji?

Pozdrawiam. Grzegorz. :wink:
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.06.2007 12:00

Grzegorz Ćwik napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś posiada linki do stron chorwackich odnośnie komunikacji autokarowej w Chorwacji. Moja rodzinka po przyjeździe do Cro chce trochę pozwiedzać Dalmację korzystając z tutejszej komunikacji. Czy taka istnieje? czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ww. Gdzie szukać takich informacji?

Pozdrawiam. Grzegorz. :wink:

Polecam następujące strony:
www.akz.hr /Dworzec autobusowy Zagrzeb/
www.samoborcek.hr / firma przewozowa Samoborcek d.o.o/
www.croatiabus.hr /Firma Croatia bus d.d. Zagreb/
www.promet-makarska.hr /firma Promet d.o.o. Makarska/
Na każdej ze stron znajduje się rozkład jazdy czyli "vozni red".
Pozdrawiam
Iwona
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 13.06.2007 12:04

Od siebie dodam, że nawet w małych miasteczkach zawsze widziałam rozkład jazdy, co prawda z tą punktualnością to róznie bywa :) , ale autobusy w sezonie są naprawdę bardzo często.
A taki sposób podróżowania tez bywa przyjemny, bo taki studencki. :D
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 13.06.2007 13:04

Japona napisał(a):O co prawda z tą punktualnością to róznie bywa :)

i będzie :wink:
magistrala na Dubrownik od Splitu trzy razy rozkopana,ruch wahadłowy kierowany światłami
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.06.2007 13:24

z bogatego doświadczenia (auto było w serwisie, a ja musiałem 3 razy dylać ze wsi do bolnicy w Splicie) poradzę: nie przejmuj się rozkładami i przewoźnikami - magistrala upstrzona jest astanowkami, na których zatrzymują się (bądź nie :) - zalezy od Twojej determinacji) autobusy - trzeba tylko pamiętać, coby usilnie machać kierowcy, żeby się zatrzymał

przewoźników jest bez liku - w godzinach szczytu autobusy jeżdzą co 15 min - pół godziny

a na widok turysty na astanowce zatrzymują się często wszelkie możliwe autobusy - nawet pielgrzymkowe, wycieczkowe, itp - serio, pzdr, krystof
kinmar13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinmar13 » 05.08.2007 18:30

Witam

Czy ktoś moze wie czy są jakies bilety zniżkowe , karnety na tydzień czy dłuższy pobyt?
Chodzi mi o to zeby nie kupowac za każdym razem biletu , tylko np miec jakis bilet na tydzień czy kilka dni , tak zeby wyszło taniej niz przy tradycyjnym kupowaniu.
Z góry dzieki

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone