Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Komunikacja autobusowa między Splitem a Podgorą?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 17.07.2012 12:54

Chodzi o połączenie autobusowe jak wyżej - (domyśam się, że jeżeli istniejse są to autobusy między Splitem a Dubrovnikiem) - Czy istnieje takowa komunikacja autobusowa wzdłuż wybrzeża? Nie mogę znaleźć nigdzie na necie :/ Z góry dzięki za pomoc lub link do strony internetowej jakiegoś przewoźnika.

edit:
Znalazłem takie coś:

http://www.autobusni-kolodvor.com/en/ti ... =17&dol=20

czyżby 1 autobus na dzień? pewny jest ten rozkład? :D ktoś kiedyś korzystał?
A jak kształtują się ceny np. za 50km jazdy? albo na innym odcinku?
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 18.07.2012 20:27

lukas63 napisał(a):Chodzi o połączenie autobusowe jak wyżej - (domyśam się, że jeżeli istniejse są to autobusy między Splitem a Dubrovnikiem) - Czy istnieje takowa komunikacja autobusowa wzdłuż wybrzeża? Nie mogę znaleźć nigdzie na necie :/ Z góry dzięki za pomoc lub link do strony internetowej jakiegoś przewoźnika.

edit:
Znalazłem takie coś:

http://www.autobusni-kolodvor.com/en/ti ... =17&dol=20

czyżby 1 autobus na dzień? pewny jest ten rozkład? :D ktoś kiedyś korzystał?
A jak kształtują się ceny np. za 50km jazdy? albo na innym odcinku?

Autobusów jest dużo więcej, ten autobisni-koldvor pokazuje zaledwie ułamek i nie polecam tego serwisu bo po prostu ściemnia. Cena za kurs Split - Podgora to 53kn.

Tutaj strona AK-Split: http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/Voz ... azaka.aspx

Około 20 połączeń co pół godziny ;)
ilikecro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilikecro » 30.09.2012 20:41

Ja zapłaciłem za kurs Split - Podgora 65 kun, natomiast za powrót 54 kuny. Nie mam pojęcia z czego to wynikało szczerze mówiąc, bowiem w obu przypadkach płaciłem 7 kun za bagaż - w pierwszym przypadku płaciłem za bagaż bezpośrednio przy jego oddawaniu, w drugim pan konduktor grzecznie mnie pogonił do autobusu jak chciałem zapłacić przy oddawaniu bagażu i zapłaciłem za całość usługi wraz z kupnem biletu. Być może ta różnica w płatności ma związek z tym, iż w pierwszym przypadku pan konduktor niewątpliwie był mniej pozytywnie nastawiony w stosunku do turystów :D

Swoją drogą, to do podanego powyżej rozkładu jazdy można mieć pełne zaufanie.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone