Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin napisał(a):A po co Wam ludzie telefon.................NA URLOPIE????
Niektórzy może mają taką wewnętrzną potrzebę zadzwonienia do rodziny albo chęć porozumiewania się między znajomymi w Cro. Jeśli nie chcesz dzwonić to o czorta pytasz
Witam
właśnie jestem w Chorwacji.
mam dla wszytskich zainteresowanych ciekawą informację
Jest aktualnie w ofercie sieci VIP korzystna opcja dla turystów, oczywiście dla tel. bez blokady SIM - można wykupić SIM kartę do tel. komórkowego za 25 kun - i w opcji "Prepaid SIM with tariff International" 1 min do 16 krajów w tym do Polski kosztuje 1 kunę (dot. tylko połączeń z nr stacjonarnymi). Cena jest rewelacyjna bo normalnie 1 min. z "naszych" kom. do Polski kosztuje 4,90 zł.
Połączenia na nr wszystkich sieci kom. i nr stacjonarnych w Chorwacji oraz SMS do wszystkich w Cro i poza Cro też kosztują 1 kunę.
Oczywiście jest opcja doładowania konta bez ograniczeń.
Ja kupiłam tę kartę w salonie sieci VIP.
[quote="Zielina74."]Witam
właśnie jestem w Chorwacji.
mam dla wszytskich zainteresowanych ciekawą informację
Jest aktualnie w ofercie sieci VIP korzystna opcja dla turystów, oczywiście dla tel. bez blokady SIM - można wykupić SIM kartę do tel. komórkowego za 25 kun - i w opcji "Prepaid SIM with tariff International" 1 min do 16 krajów w tym do Polski kosztuje 1 kunę (dot. tylko połączeń z nr stacjonarnymi). Cena jest rewelacyjna bo normalnie 1 min. z "naszych" kom. do Polski kosztuje 4,90 zł.
Połączenia na nr wszystkich sieci kom. i nr stacjonarnych w Chorwacji oraz SMS do wszystkich w Cro i poza Cro też kosztują 1 kunę.
Oczywiście jest opcja doładowania konta bez ograniczeń.
Ja kupiłam tę kartę w salonie sieci VIP.
Pozdrawiam z upalnej Chorwacji.
zielina74[/quote] W JAKICH MIASTACH SĄ SALONY SIECI VIP ?
VIP to wiodący operator w Chorwacji, salony są pewnie w każdym większym mieście. Można to sprawdzić na stronie operatora.
Widziałam, że również na poczcie można kupić zestawy typu prepaid, jednak proszę zwrócić uwagę na tą opcję zestawu dla turystów z tanimi międzynarodowymi rozmowami.
Ja kupiłam zestaw w Trogirze, na Starówce, ul. Gradska Vrata 2.
Czy macie doświadczenia z czymś takim jak Toolani ??? http://www.toolani.pl/ Po zarejestrowaniu się na tej stronie podaje się swój numer i numer zagraniczny. Oni (Toolani) przyporządkowują temu zagranicznemu numer polski. Dzięki temu rozmowa (minuta) z zagranicą kosztuje kilka groszy.
Na starcie dają w prezencie 4 zł do wygadania, a w Gazecie Wyborczej była karta z kodem, która dodatkowo daje 20 zł.
O ile dzwonienie za granicę jest jasne i proste, to nie wiem czy i jak można w ten sposób dzwonić np. z Chorwacji do Polski.