Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

komórki w Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klimut
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) klimut » 11.08.2009 20:08

a ile kosztuje połączenie np. w Orange dwóch Polaków przebywających w Chorwacji z polskimi telefonami
gosa12
Globtroter
Internet w komórce

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosa12 » 11.08.2009 20:33

Radzę zablokować sobie w Chorwacji dostęp do internetu w swoich komórkach. Moja Nokia N95 w Plus GSM łączyła się samoistnie z intrnetem od 16 do 8 rano regularnie co 5 min. To było połączenie i rozłączenie, jeden impuls. Koszt netto za te połączenie 570 zł. Czekam teraz tylko na oficjalny rach. by złożyć reklamacje.
FUX
Weteran
Re: Internet w komórce

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.08.2009 21:03

gosa12 napisał(a):Radzę zablokować sobie w Chorwacji dostęp do internetu w swoich komórkach. Moja Nokia N95 w Plus GSM łączyła się samoistnie z intrnetem od 16 do 8 rano regularnie co 5 min. To było połączenie i rozłączenie, jeden impuls. Koszt netto za te połączenie 570 zł. Czekam teraz tylko na oficjalny rach. by złożyć reklamacje.

Możesz sobie skladać... :twisted:
Na jakiej podstawie? :roll:
Sama sie lączyłaś. Ustawienia telefonu to Twoja bajka, a nie operatora.
:wink:
gosa12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosa12 » 11.08.2009 22:04

FUX napisał(a):
gosa12 napisał(a):Radzę zablokować sobie w Chorwacji dostęp do internetu w swoich komórkach. Moja Nokia N95 w Plus GSM łączyła się samoistnie z intrnetem od 16 do 8 rano regularnie co 5 min. To było połączenie i rozłączenie, jeden impuls. Koszt netto za te połączenie 570 zł. Czekam teraz tylko na oficjalny rach. by złożyć reklamacje.

To jest błąd oprogramowania jakie ma telefon, który został mi sprzedany przez operatora i jest na gwarancji. Łącznie się dokładni e co 5 min przez cała noc jest poza fizycznymi możliwościami człowieka. Takie przypadki już się zdarzały i ludzie strasząc sądem uniknęli kosztów. Według operatora każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.08.2009 12:38

gosa12 napisał(a):
FUX napisał(a):

To jest błąd oprogramowania jakie ma telefon, który został mi sprzedany przez operatora i jest na gwarancji. Łącznie się dokładni e co 5 min przez cała noc jest poza fizycznymi możliwościami człowieka. Takie przypadki już się zdarzały i ludzie strasząc sądem uniknęli kosztów. Według operatora każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.

A to nie bylo czasami tak, że mialeś włączona pocztę do sprawdzania wiadomości, bo to jest bardzo prawdopodobne...
gosa12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosa12 » 12.08.2009 17:31

FUX napisał(a):
gosa12 napisał(a):
FUX napisał(a):

A to nie bylo czasami tak, że mialeś włączona pocztę do sprawdzania wiadomości, bo to jest bardzo prawdopodobne...

Nie. W telefonie ta funkcja nie jest skonfigurowana i aktywowana. Info o kosztach dostałam sms a na infolinii kazali czekać na fakturę i możliwe jest, że sami się połapali o błędzie i mi tego nie policzą.
Artur_lodz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur_lodz » 20.08.2009 17:56

Nie znam regulaminu Plusa, choć mogę sie założyć ze jest prawie identyczny jak konkurencji u której pracuje.. i sprawa wygląda tak ze operator nie odpowiada ze niewłaściwe użytkowanie telefonu lub nie wiedzę osoby użytkującej, oraz ze nie ponosi odpowiedzialności jeśli jest to wina sprzętu np. uszkodzenie (Pamiętaj, ze gwarancje na sprzęt daje ci PRODUCENT a nie jak wielu myśli ze operator).

W praktyce mogę cie pocieszyć ze u nas w takich przypadkach z reguły jest analizowane konto, np. czy faktury sa na czas itp i jak ktoś ma dobry dzial to anulują ta kwotę lub np. nalicza tylko polowe. Dużo zależny tez od tonu w jakim jest napisana ew. reklamacja, jesli ktos szczerze pisze ze np. telefon popsuł sie na wyjeździe itp i ze nie wiedział nie miał możliwości i prosi o anulowanie to ma jakieś szanse..a jeśli ktoś sie wykłóca ze niby jakim prawem to.... sory ale z miejsca jest spalony.

A i można sie tez liczyć z odpowiedzią ze można wylaczyc było internet mimo uszkodzenia telefonu (wystarczy zmiana konfiguracji profilu i juz nie będzie działał. )

A wiecie jaka jest masa ludzi nieświadomych ze ich telefony łącza sie z internetem? albo np. ze owszem łączyłem sie ale może ze 3 razy po 1 minucie...tylko ze to nie TPSA i tu nie liczy sie czas a pobrane i odebrane kb, do tego w zaokrągleniu :P

A i zeby nie byle ze nie na temat, obecnie cena 4,90zł za minute obowiązuje w europie w państwach które nie należą do UE. w UE jest 1,81. Przynajmniej u mojego operatora :)

pzdr
ciunki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciunki » 29.08.2009 07:52

Witam.Ja w Chorwacji wyłaczyłem komóre i kupiłem sobie karte do telefonu stacjonarnego.Tanio długo i bez dodatkowych kosztów.Pozdrawiam
Arbuza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arbuza » 04.07.2010 08:13

Witajcie! :) Odświeżam temat, bo jestem ciekawa, czy ktoś z Was ma informacje na temat aktualnych cenników połączeń i SMSów z Chorwacji do Polski. Czytałam tu na forum o starterze "Tomato" i myślę, że się niego zdecyduję (prawdą jest 3kn/min połączenia do Polski i 0,5 kn za sms do Polski?). Znacie jakieś tańsze? Co możecie polecić? Z góry Wam dziękuję :)
PS Chorwackiego nie znam, jedynie podstawowe zwroty. Jak najprościej mogę zapytać właśnie o tego "Tomata" - żebyśmy się ze sprzedawcą/sprzedawczynią zrozumieli, a ja nie pogubiła się w tym, co mam powiedzieć? :mrgreen:
Pozdrawiam :)

Znalazłam podobny temat, ale jeśli możecie mi konkretnie odpowiedzieć na moje pytania, to bardzo poproszę :) Bo interesuje mnie głównie Tomato, a nie kwestia porównawcza :) No, chyba, że błądzę, omijając znacznie lepszy starter? ^^
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 04.07.2010 19:48

Jeśli powiesz simkarta tomato na pewno zrozumieją. Chorwaci to bardzo miły naród, a język chorwacki należy do języków słowiańskich i jest w miarę podobny do naszego. Na pewno się dogadacie :D
Arbuza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arbuza » 05.07.2010 10:08

szary779, dziękuję bardzo :)
Jeżeli macie rozeznanie w aktualnych cenach połączeń i esemesów (Tomato), czy w jakichś pakietach w tej sieci, byłabym wdzięczna za info :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.07.2010 10:13

tygrys_8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys_8 » 07.07.2010 14:49

Arbuza napisał(a):szary779, dziękuję bardzo :)
Jeżeli macie rozeznanie w aktualnych cenach połączeń i esemesów (Tomato), czy w jakichś pakietach w tej sieci, byłabym wdzięczna za info :)

Ja też dołączam się do pytania.

Weszłam na chorwacką stronę tomato ale nie do końca jestem pewna czy dobrze wszystko rozumiem - nie znam chorwackiego.

Interesują mnie głównie czy kupując startery w kiosku czy na stacji paliw wybiera się od razu w jakiej taryfie on będzie.

A czy w tomato jest naliczanie sekundowe czy co 60 sekund?

Proszę też o informacje jaka dokładnie jest cena za minutę połączenia na numer chorwacki i też na nr polski w poszczególnych taryfach (Tarifa 0,29 i Tarifa 0,45) czy tak jak podają czyli odpowiednio 0,29 i 0,45kn czy do tej ceny coś jeszcze trzeba doliczyć.
Pytam bo przy taryfie 0,29 pisze coś czego nie rozumiem: Naknada za uspostavu poziva iznosi 0,29 kn. Obračunska jedinica iznosi 60 sekundi.
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 07.07.2010 14:59

tygrys_8 napisał(a):
Arbuza napisał(a):szary779, dziękuję bardzo :)

Ja też dołączam się do pytania.

Pytam bo przy taryfie 0,29 pisze coś czego nie rozumiem: Naknada za uspostavu poziva iznosi 0,29 kn. Obračunska jedinica iznosi 60 sekundi.

Nie znając chorwackiego domyślam się, że 0.29kn to cena za jednostkę co 60 sekund.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 07.07.2010 15:24

Znam j.chorwacki b. słabo ale myślę,że pani Kasia tutaj Ci pomoże w tłumaczeniu. Wytłumacz o co chodzi( podeślij linka z tomato) i na pewno wszystko się wyjaśni.Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

komórki w Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone