Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Komentarze do relacji z podróży.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.10.2006 15:04

.....
Ostatnio edytowano 01.06.2013 17:48 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 13.10.2006 16:19

osobiście uważam, że owszem zachwyty , achy i ochy :)
i prośby o więcej są oczywiście bardzo miłe i mobilizzzujące do dalszego pisania,
ale wolałabym żeby komentująca osoba oprócz zachwytu własnego dała też coś od siebie,
swoje zdjęcie, swój link, swoją historię,
a przyklejony temat , czy ja wiem, to jakoś dziwnie tak....
Ostatnio edytowano 13.10.2006 21:46 przez Japona, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.10.2006 16:28

To tak jaby chwalić daną osobę w innym pokoju wiedząc, że ona jest za ścianą :? Jestem przeciw przyklejaniu takiego tematu, w którym możnaby było umieszczać "ochy" "achy" oraz komentarze.

Pozdraviam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 13.10.2006 17:22

też jestem przeciwny :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.10.2006 17:58

Ja tam wolę czytać jednym tchem niż mieć przerwy na 15 minutowe reklamy. :wink: Ale uważam ,że taki temat ,,tu nie komentujemy'' by się przydał.Poczekać aż ktoś spokojnie skończy pisać ,bez pośpiechu :D ,a potem komentujemy na całego.
P.S.
Japona w swoim poście płeć zgubiła/e/ś.
,,osobiście uważam, że owszem zachwyty , achy i ochy
i prośby o więcej są oczywiście bardzo miłe i mobilizzzujące do dalszego pisania,
ale wolałbym żeby komentująca osoba oprócz zachwytu własnego dała też coś od siebie,
swoje zdjęcie, swój link, swoją historię,
a przyklejony temat , czy ja wiem, to jakoś dziwnie tak....''
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 13.10.2006 18:04

przecież ja to Ty
więc pożycz stary avatar jak nie używasz :D , brate
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.10.2006 19:07

O tym czy mają być komentarze , pytania, ochy , achy powinien zadecydować autor relacji.

Jak sobie tego nie życzy wystarczy napisać na wstępie :
" Wszelkie komentarze, zapytania proszę pisać tylko po ukończeniu mojej relacji. Dziękuję".

:)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.10.2006 19:35

krakuscity napisał(a):O tym czy mają być komentarze , pytania, ochy , achy powinien zadecydować autor relacji.

Jak sobie tego nie życzy wystarczy napisać na wstępie :
" Wszelkie komentarze, zapytania proszę pisać tylko po ukończeniu mojej relacji. Dziękuję".

:)

Autor jest nastawiony ściśle na pisanie relacji.Skupiony wewnętrznie nie spodziewa się że z lewa go och, a z prawa go ach i ...oklaski.Pisze autor potem w stresie i pod naciskiem.A tak by na luzie pisał i czerpał natchnienie ze swoich wspomnień bez tych och i ach.No chyba że się autor znieczula artystycznie jakimś karlovacko czy innym trunkiem to nie czuje nacisku publiki. :wink: No ale nie wszyscy tak ,,umieją''. :D
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 14.10.2006 11:28

Lubię komentarze. Myślę że dla wielu osób to jest motywujące do dalszego pisania, bo chyba 90 % z nas, piszących te relacje nie pisze ich "sobie a muzom" tylko chyba pisze po to żeby ktos to poczytał i z tego być może nawet skorzystał. Oczywiście chodzi też i o jakieś tam uznanie itd

Forum ma swoja specyfikę i komentowanie wypowiedzi to jego fundamentalna zasada. Nie ma wyjścia idelnego.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.10.2006 20:49

aneta_jacek napisał(a):Lubię komentarze. Myślę że dla wielu osób to jest motywujące do dalszego pisania, bo chyba 90 % z nas, piszących te relacje nie pisze ich "sobie a muzom" tylko chyba pisze po to żeby ktos to poczytał i z tego być może nawet skorzystał. Oczywiście chodzi też i o jakieś tam uznanie itd

Forum ma swoja specyfikę i komentowanie wypowiedzi to jego fundamentalna zasada. Nie ma wyjścia idelnego.

W temacie jest że można poczytać jak inni spędzili urlop.Nie ma ,że można komentować do woli och ,ach. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.10.2006 23:12

Andrzeju-napisz relację-będziemy komentować - och, ach :lol: :wink:
Pozdrawiam
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 16.10.2006 09:44

W zeszłym roku ten temat doprowadził do powstania "Luźnych..." a potem była wielka afera, podziały, manifestacje a "ochy i "achy" i tak przetrwały, to jest Forum a nie Wikipedia.

Andrzej, jak Cię proszę, daj temu spokój ....
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 16.10.2006 10:27

AndrzejJ. napisał(a): No ale nie wszyscy tak ,,umieją''. :D

Właśnie. I moim zdaniem to jest w cropelkowych relacjach najsympatyczniejsze. Ja zeszłoroczną napisałam ciurkiem...albo inaczej, pisząc kawałkami, ale w wordzie miałam możliwość przemyśleń i a potem jednorazowej dawki na forum.

Ale ja jestem zwolenniczką takiej żywej, komentowanej, dopisywanej relacji. A żeby się przekonać na żywym organiźmie o pomyśle specjalnego działu...

Do relacji mamy_Kapiszonka: napisz, napisz...albo może i lepiej nie pisz.

3 posty niżej: Atoja, super fotka plażującego męża (ta z podpisem - tylko kredy brak).

komentarz do relacji Macieja: biorąc pod uwagę włoską Ragusę, to ...byliści e"prawie" w Chorwacji.

(mam nadzieję, że Atoja i Maciej nie mają mi za złe ich wykorzystania)

Wydaje mi się, że lektura takiego wątku mogłaby być tak samo pasjonująca, jak czytanie książki telefonicznej. A sam relacjonujący musiałby się wykazaś super cierlpiwością i dociekliwością, aby na wszystkie komentarze jakoś zareagować.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 16.10.2006 11:44

Na temat komentarzy "w trakcie" - oczami relacjonującego:

- chęć napisania relacji na forum = chęć podzielenia się z innymi swoimi wrażeniami = oczekiwanie na reakcję forum.

Kto nie chce, nie umie, nie lubi, nie ma co relacjonować lub brakuje mu wiary we własne możliwości, a wreszcie .. brakuje na to pisanie czasu - po prostu nie pisze.
A i to ... nie koniecznie. Są odstępstwa od tej reguły :oczko_usmiech:

- konsekwentny/relacjonujący i tak napisze wszystko do końca, bez względu na okrzyki widowni (czy też ich brak - widowni .. bądź samych okrzyków :lool: )

- Ci mniej konsekwentni potrzebują czuć, że ktoś ich jednak czyta. To ich mobilizuje do dalszego pisania.
( dzięki! - w szczególności wojanowi oraz wszystkim tym, którzy sekundowali moim "tfórczym" wysiłkom. Bez Waszego oddechu na plecach ...pewnie nie skończyłabym ciągnącej się jak makaron, a potem jak .. flaki z olejem :lool: - relacji z Drašnic)

Poza tematem:
Chciałam posklejać drašnicką relację tak, żebym mogła ją podrzucić do poczytania mojej rodzince i nie-cro-maniackim znajomym (właśnie bez komentarzy z forum).
Prosiłam na forum o pomoc w tym temacie.
Zero odzewu.
Widocznie się nie da. I pozostanie mi .. ręczne kopiowanie do Worda - a to będzie ponad 80 stron (już próbowałam :( ), a po zmniejszeniu fotek - ponad 50.

Dziękuję za uwagę.
I pogodnego dnia życzę - tym bardziej, jeśli za oknem niepogoda ... .
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.10.2006 12:06

Podsumowując burzliwą i interesującą dyskusję ,uznaję Wasze argumenty za tym by komentować na bieżaco.
pozdrav
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone