Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Komary

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Halina M
Globtroter
Re: jak tam z komarami ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 16.07.2013 11:39

Czytam i nie wierze, byłam cztery razy w Cro i ani jednego komara nie widziałam 8O nawet pijanego, ani komarzycy. Teraz jedziemy piąty raz i mam ofa zabrać. Nie to jakaś ściema :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.07.2013 14:51

Oj Halina, może Ty dziabnieta byłaś, a komary trzeżwe to i się nie dogadaliście.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 16.07.2013 15:58

darek1 napisał(a):Oj Halina, może Ty dziabnieta byłaś, a komary trzeżwe to i się nie dogadaliście.

no nieźle się uśmiałam :lol: :lol: :lol: do teraz mnie trzyma to "dziabnięcie" :)
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 16.07.2013 16:06

darek1 napisał(a):Oj Halina, może Ty dziabnieta byłaś, a komary trzeżwe to i się nie dogadaliście.

No po coś się jedzie na te wczasy prawda :wink: , a człowiek nie wielbłąd pić musi. Ach to karlovacko :roll: . Ale serio żadnego komara nie widziałam, za to cykad mase :smo:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 19.07.2013 10:35

Coś ostatnio cisza w tym temacie. To dobrze. Czyżby komarowa poprawa, czy też jednak rakija pomogła?
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 20.07.2013 22:41

Nie ma komarów...jest piekna pogoda,ciepły Jadran...piekne widoki.... :papa:
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 21.07.2013 21:06

W Tribunju komarów bardzo dużo. Jak tylko wieczorem upał odpuszcza to ruszają do ataku
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 21.07.2013 21:26

Na Kvarnerze nie mieliśmy,kolejne lata riwiera Makarska również,ale zeszły rok i ten w okolicy Trogiru dziabały.
Ubiegłego roku daliśmy im się,lecz w tym już mieliśmy odpowiednie środki do odparcia ataku-skutecznie
xxlgreg_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) xxlgreg_ » 21.07.2013 22:21

To ja powiem tak. Obecnie prawie riviera makarska tzn. Mimice (20 km od Makarskiej). Jak ktoś się wybiera ZABIERAĆ wszystko co możliwe przeciw komarom. Ja jestem 5 raz w Chorwacji i tylu komarów nie widziałem. A jak komuś znudzą się komary to jest "na zapleczu" milion meszek. I nie wiem co lepsze. Moja córka i znajomych syn pogryzieni jakby mieli ospę. Nasz gospodarz mówi że nie widział tu tyle komarów przez całe życie. Ja zażartowałem że Polacy w walizkach przywieźli komary bo tyle ich tu jest (Polaków i komarów) :)
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 21.07.2013 22:47

Jesteśmy na Rab i tutaj komarów nie ma :oczko_usmiech:
Czytałem wcześniej na forum, że w różnych miejscach są, , wiec zapas wszelkich środków został zabrany.
Dzięki Bogu nie zostaną użyte :mrgreen:
Pozdrawiam :papa:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 21.07.2013 22:56

mariuszula: dasz znać co konkretnie poskutkowało na te ataki?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 21.07.2013 23:27

xxlgreg_ napisał(a):To ja powiem tak. Obecnie prawie riviera makarska tzn. Mimice (20 km od Makarskiej). Jak ktoś się wybiera ZABIERAĆ wszystko co możliwe przeciw komarom. Ja jestem 5 raz w Chorwacji i tylu komarów nie widziałem. A jak komuś znudzą się komary to jest "na zapleczu" milion meszek. I nie wiem co lepsze. Moja córka i znajomych syn pogryzieni jakby mieli ospę. Nasz gospodarz mówi że nie widział tu tyle komarów przez całe życie. Ja zażartowałem że Polacy w walizkach przywieźli komary bo tyle ich tu jest (Polaków i komarów) :)

Ja jestem 15km od Makarskiej tj. Igrane i komarów brak :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.07.2013 07:40

Cres, kemp Baldarin były :) jeszcze ugryzło mnie w rękę jakieś ustrojstwo, po którym miałem dużą opuchliznę i potężnie powiększył mi się węzeł chłonny pod pachą. Ból przez 5 dni.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 22.07.2013 08:58

Ostatni weekend na działce z wodnym oczkiem i chmarą wstrętnych komarów testowałam skuteczność aromatów do ciast. Najbardziej trafny okazał się olejek waniliowy, później arakowy a najmniej pomarańczowy. Kilka kropel rozsmarowanego specyfiku na ciele, sprawiła, ze "komar nie siadał" :)Dzięki moim eksperymentom, poza tradycyjnymi offami, brosami zabieram olejki :)POLECAM
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 22.07.2013 09:38

kemilia napisał(a):Ostatni weekend na działce z wodnym oczkiem i chmarą wstrętnych komarów testowałam skuteczność aromatów do ciast. Najbardziej trafny okazał się olejek waniliowy, później arakowy a najmniej pomarańczowy. Kilka kropel rozsmarowanego specyfiku na ciele, sprawiła, ze "komar nie siadał" :)Dzięki moim eksperymentom, poza tradycyjnymi offami, brosami zabieram olejki :)POLECAM

Dziękujemy za cenne testy i wskazówki :D
Zawsze to lepiej wysmarować się olejkiem do ciasta niż DEET.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Komary - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone