Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

komary

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pierzaczek
Odkrywca
komary

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 28.05.2007 20:48

usze zapytac bo mnie żona molestuje - czy na chorwacji tez takie plagi komarów czasem sie zdarzaja jak u nas - chodzi o rejony nadmorskie - u nas np w Świnoujsciu czesto sa takie plagi
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.05.2007 20:55

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.05.2007 22:01

Są wątki o komarach i krakuscity je podał,ale będąc parę razy w Chorwacji nigdy komarów nie spotkałem :D Brzęczą. :wink:
Cykady ładnie brzęczą ,ale nie kąszą. :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 29.05.2007 11:13

My spotkaliśmy komary tylko raz będąc w Pakostane w 2002 r.
W nocy musiałam włączać urządzenie elektryczne na komary ( było na wyposażeniu apartamentu).
Takie same aparaty były w apartamencie w Orebicu ( nie korzystaliśmy bo nie było potrzeby rok 2005 ).
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 29.05.2007 13:15

Są komary na Pagu.Ćwiczyłem na własnej skórze :D :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.05.2007 13:58

pierzaczek napisał(a):usze zapytac bo mnie żona molestuje - czy na chorwacji tez takie plagi komarów czasem sie zdarzaja jak u nas - chodzi o rejony nadmorskie - u nas np w Świnoujsciu czesto sa takie plagi

Ustaliliśmy również w innym wątku, że jak już to komary występują w Chorwacji a nie na niej :wink: natomiast spotkałem je na wyspie Hvar w Ivan Dolac. Siedziały po deszczu w załomach skalnych, do kwaterki 30 metrów dalej jednak nie dolatywały a budziły się we wrześniu w okolicach godziny 19.30 - 20 :papa: [/b]
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 29.05.2007 14:45

W ubiegłm roku w lipcu były na Ciovo. Odczułem na własnej skórze zwłaszcza w nocy :nice:
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 30.05.2007 13:48

dziekuje za wyczerpujące info na temat komarów " w " Chorwacji. Po analizie postów podjalem męską decyzje - nie biore nic przeciw komarom koncem czerwca ;)
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 30.05.2007 13:55

pierzaczek napisał(a):dziekuje za wyczerpujące info na temat komarów " w " Chorwacji. Po analizie postów podjalem męską decyzje - nie biore nic przeciw komarom koncem czerwca ;)

W apartamentach gospodarze najczęściej mają te maszynki włączane
do gniazdka i zapas płytek do nich.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 30.05.2007 14:26

kw napisał(a):
pierzaczek napisał(a):dziekuje za wyczerpujące info na temat komarów " w " Chorwacji. Po analizie postów podjalem męską decyzje - nie biore nic przeciw komarom koncem czerwca ;)

W apartamentach gospodarze najczęściej mają te maszynki włączane
do gniazdka i zapas płytek do nich.

Rakija jest dobra na wszystko. :lol:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko