Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Komary i inne swiństwa

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Komary

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 27.06.2002 19:59

:D a hoy! W miesiącu wrześniu w Zdarze było ich nie wiele. Wystepowały przeciwko ludzikom w godzinach nocnych. Jako,że nie mam zbyt bujnego upierzenia z mojej głowy robiły sobie bazę wypadową na dalsze tereny łowne. Ukąszenie przez komary odczuwałem nie dłużej jak 15-20 minut -ślad był o wiele wiekszy niż ma to miejsce w Polsce, lecz jak pisałem po kwadransie oznaki ukąszenia znikały. Gospodarz dostarczył nam urzadzenie do "likwidacji" tych niedobrych samic natomiast sami kupiliśmy sobie "tablete protiv komaraca za elektro-grijac" ( pamietam firma nazywała sie SPIRA mat)- 30 sztuk trekturowych prostokącików naszączonym w 70 % solventem kosztowało 14,50 kn.Jedna tabletka na noc. :lol: Pozdraw.Waldek.
daro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro » 27.06.2002 20:23

:D Witam
Komary były są i będą .W zeszłym jak i 2000 roku walczyliśmy wieczorami z komarami Raidem chorwackim , który otrzymaliśmy od gospodarzy . Wystarczyło włożyć do gniazdka 220V i wieczorem był spokój do samego rana . Tak więc komary to najmniejszy problem i szkoda się martwić na zapas . Troszeczkę rakiji i problem z głowy . Wiem , że dzieci nie piją ale przecież jedziemy tam odpocząć i miło później wspominać spędzony czas .
Z pozdrowieniami i NAPRADĘ NIE BAĆ SIĘ KOMARÓW - przecież są mniejsi od nas
8) Daro :lol:
PAWEL11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAWEL11 » 04.07.2002 09:54

NAPISZ MI COŚ O PAGU chcę tam pojechać za jakieś 2 tyg. i mam wątpliwości czy będzie ok?? :wink:
Makta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makta » 17.05.2003 17:03

Piotrek_W napisał(a):Zastanawiam sie czy w HR istnieją paskudztwa typu komary ?
Nigdzie nic o tym nie znalazłem, wiec pewnie ich nie ma, ale wole się upewnic i ew. zaopatrzyc w jakies odstraszacze.

CZEŚĆ!
Kilkakrotnie byłam w Chorwacji i nie widziałam żadnego komara!
Ludzie - w jakich miejscach wy byliście???
łysy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) łysy » 17.05.2003 19:34

NA PRZYKŁAD W VODICACH HE HE :lol: :D :)
NARA ŁYSY
eve

Nieprzeczytany postnapisał(a) eve » 17.05.2003 23:10

Ja jak bylam rok temu w Puli to mnie całą,ale to naprawde całą pogryzly!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2003 18:15

Leon powiedział, że jak się wydycha dwutlenek węgla to komarzyska się czepiają poczciwych ludzi... mam nadzieję, że gdy się wydycha rakiję... to ich szlag trafia he he he :wink:
pzdr
Sławek
łysy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) łysy » 18.05.2003 19:20

Całe szczęście ze komarki gryzą wieczorem bo tak to cały dzień na banieczce hep :lol: :D :o
Melek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melek » 19.05.2003 11:07

Ja w tamtym roku pojechalem (na wyspe KRK) uzbrojony w bron przeciwko komarom, po zeby.Jak rambo ,przygotowany zwarty i gotowy do odparcia naglego ataku i co i nic nie spotkalem ani jednego malutenkiego komarka nic pustka , zaden nie naruszyl mojej przestrzeni powietrznej.Z calym moim osprzetem wrocilem wiec do Polski.
Bylem tam w ostatnie dwa tygodnie sierpnia.
Pozdrowienia
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 19.05.2003 13:36

Raz jedyny trafilam na komary, ale i to jakieś rachityczne w Seget. A tak od lat NIC :D !!! Na Krku komary 8O ??? Nie widziałam ani jednego!!!

Juli

Zapomniałam dodać, że byłam w maju i czerwcu w Baśce i w Krku.
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 20.05.2003 09:42

Byłam trzy razy na Istrii (Porec) i nigdy nie spotkałam nawet cienia komara. :papa:
PZDR
Monika
Agnieszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka » 21.05.2003 13:54

W ubiegłym roku nasłuchałam się od znajomych, że w Cro. nie ma komarów i oczywiście nie zabrałam ze sobą żadnych specyfików.
BŁĄD...... WIELKI!!!!!!
Komary nie gryzły tylko zjadały w całości. Latały jak tylko zrobiło się chłodniej. Ale teściowa miała ze mnie "używanie" :roll:
Oczywiście na miejscu można zakupić w każdym sklepie, wszystko co odstrasza te "ptaszyska" , z tym, że troszeczkę drożej.
pozdrawiam
Agnieszka
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 24.05.2003 00:08

Agnieszko pochwal się gdzie byłaś i kiedy.Warto być na to przygotowanym,że są takie miejsca w HR.Twoja informacja po części potwierdza moją teorię,że chorwackie komary powyzdychały z gorąca.
Agnieszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka » 30.05.2003 23:41

M!
Byłam niedaleko Zadaru ok. 30 km w pierwszej połowie lipca 2002 r.
Fakt, mieszkałam 30 metrów od płytkiej zatoczki, może dlatego te latające "pasożyty" tak kąsały.
W tym roku się z nimi rozprawię :twisted:
pozdr
Agnieszka
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 02.06.2003 00:20

Dzięki za info.
Pozdrowienia.
M.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Komary i inne swiństwa - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies