Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolory Jordanii i Egiptu

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.02.2009 19:39

Widok na ogrody hotelu.
Obrazek
i raczek
Obrazek
rybki c.d.
Obrazek
Obrazek
Te już parę metrów pod woda,jest tam ich więcej ,ale zostały po nich tylko kolory :)

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.02.2009 16:21

Aby Was nie zanudzić rybkami,czy przepiękną roślinnościa hotelu,jest tego mnóstwo,sam hotel jest przepiękny ,ale wszystko może sie znudzić postanowiłam wyjśc na krótki spacer,obejrzec hotele i ulice przylegające do plaży a więc w drogę...
Obrazek
Obrazek
napotkalismy stadko kaktusów..
Obrazek
Obrazek
i wiele innych hoteli,którymi to juz nie będę zanudzać,ponieważ najpiekniejszy,oaza roslinności, jest tylko i wyłącznie Iberotel Grand
Ta droga prowadzi do centrum Sharm i nad morze.
Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.02.2009 16:45

Słońce już zachodzi a więc króciutkie spojrzenie na zatokę Namabej i otacząjace ją hotele i powrót inna ulica do hotelu na smakołyki...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Centrum Namabej-Sharm zwiedzać bedziemy nocą :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.02.2009 12:27

Po kolacjii do łóżeczka...
Obrazek

No i mamy następny dzień pełen wrażeń.Wschód słońca.

-Obrazek
Hotel o wschodzie słońca, cisza i spokój
Obrazek
Widok na nasz apartament i na drink bar.
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.02.2009 12:42

Śniadanko i porcja nurkowania,pływania,opalania sie przy basenie i na plaży..Czekamy na wieczór ,aby móc w znośnej temperaturze cos zobaczyc ,oprócz rafy A więc noc w Namabaj :)
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.02.2009 18:01

Jestesmy na miejscu..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.02.2009 11:42

Na'ama Bay tak sie poprawnie pisze ,ma piękne piaszczyste plaze.Ale ja ich nie widzialam,po prostu nie było czasu,byliśmy noca.Nie bede pisac historii ,ponieważ każdy ją zna, teroryzm,katastrofa lotnicza spotkania wodzów Świata.setki hoteli.2 delfinarja,nie lubię oglądać zwierząt w niewoli-a więc noc w Naama

Obrazek
Obrazek
Moze trochę zdjęc światyń.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wracamydo hotelu

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.02.2009 19:38

Obawiam się stracić zainteresowanie moimi zdjęciami,ale teren hotelu i sam hotel watrt jest spojrzenia.
Widok na basen i bar nad basenem z naszego tarasu,już w dzień
Obrazek
Obrazek

Numerki na drzewach oznaczają,ze to drzewo zostało przekazane gościowi hotelu,który przebywał w nim kilka razy,jest też ściana z nazwiskami i numerami oznaczonych drzew. wszystkich stałych bywalców.
Obrazek
a to już ogrody pomiędzy budynkami hotelowymi.
Obrazek

widok na górny basen wsród ogrodów
Obrazek
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.02.2009 19:41

petris napisał(a):Obawiam się stracić zainteresowanie moimi zdjęciami,...

Bez obaw :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.02.2009 20:08

Marysiu zapewniam, że oglądam cały czas z niesłabnącym zainteresowaniem :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.02.2009 20:14

Utwierdzam sie w przekonaniu, że Egipt jest miejscem, ktore niekoniecznie muszę natychmiast zaliczyć...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.02.2009 22:55

FUX napisał(a):Utwierdzam sie w przekonaniu, że Egipt jest miejscem, ktore niekoniecznie muszę natychmiast zaliczyć...

Jestem III raz w Egipcie. 1 raz Kair i okolice ,Synaj + Góra Mojżesza, oazy, pustynie ,klasztory. i Izrael 2. Rejs po Nilu 7 dni + Rafy w Hurgadzie;
Teraz Jordania i rafy w Sharm-i okolice. Ja po prostu lubie dużo widzieć :roll: ,a mąż dużo widzieć pod wodą 8O ,przyznac muszę,że życiem podwodnym jestem oczarowana.I to nasz kompromis.
A ja uwielbiam góry. :) :) Dla tego z wielką zachłannością czytam wszystkie wspomnienia naszych górali.Mogę tylko pomarzyć. :( Po prostu nie mam z kim jeżdzić w góry :( .Pozostają mi samotne wycieczki po Polskich górkach i górach.Dlatego zaliczam wycieczki, gdzie ja mogę pozwiedzać a mąż po pływać i nurkować-co też nie jest dla mnie tragedią bo tez to lubię.A Chorwację uwielbiam i prawie co roku jestem od 1976 r.
A co co Egiptu masz całkowitą rację.Ale jeszcze pojade, nie zobaczyłam jeszcze samego cypelka Sunaju -Parku Narodowego Ras Muchammed

A to opis z przewodnika.

"""Park Narodowy Ras Muhammad, często nazywany perłą w koronie Morza Czerwonego, jest uważany za najpiękniejsze i niezniszczone miejsce na świecie. Jest otoczony pięknymi rafami koralowymi w których usytuowane są jedne z najpiękniejszych miejsc do nurkowania, dostępne tylko łodziami. Podwodne rajskie ogrody są siedziba wielu różnych formacji koralowych.

Ze względu na położenie geograficzne, cały przylądek Ras Muhammad to miejsce uprzywilejowane przez naturę. Silne prądy morskie przynoszą nowe, ogromne ilości planktonu i innego pokarmu, wzmagającego wzrost korali kamiennych oraz przyciągającego duże ławice ryb tych pelagicznych, jak i rafowych. Szczególnie w okresie letnim nurkowanie tutaj jest niesamowicie ekscytujące. Wtedy to największe grupy barakud, tuńczyków i rekinów przypływają w to miejsce.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 13.02.2009 05:33

Śliczny ten hotelowy ogród. 8O
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.02.2009 07:48

Petris, przepiękne zdjęcia ogrodu hotelowego :!:
Pozdrawiam :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 13.02.2009 12:32

Długo nie wytrzymałam w wodzie, nawet z tak pięknymi rybkami i poniosło mnie znowu na pustynię tym razem na Synaju.
Jest to wielkie słowo "safari" ja napiszę smutną wycieczkę przez pustynę.Brak wody ,jedzenia,trudno wyobrazić sobie ,życie.Ja zobaczyłam smierć z wycieńczenia upału i głodu,nie fotografuję ,choć dla reporterów,byłby to tamat jak każdy inny.A więc w drogę :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka

Kolory Jordanii i Egiptu - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone