napisał(a) wiola2012 » 24.03.2025 18:58
AgaGy napisał(a):I ja dziękuję za ciekawą relację. Za przypomnienie właśnie tych „smaków”.
Nawet z mężem podczas naszej podróży, którą dopiero co zakończyliśmy, mówiliśmy, że dla kuchni Tajlandii mamy apetyt, żeby tam jeszcze raz zawitać, a raczej staramy się nie powtarzać kierunków, zwłaszcza tak dalekich. Z tym, że jeszcze wiele mielibyśmy do odwiedzenia. Choćby właśnie te wyspy, na których Ty byłaś.
Cieszę się, że uczestniczyłaś ze mną w podróży

. Jeśli dla smaków Tajlandii gotowi byście byli powtórzyć kierunek, to jest najlepsza rekomendacja tajskiej kuchni, nic dodać nic ująć

. My też chcielibyśmy wrócić, jak pisałam wcześniej, na Phuket, Krabi itp. Może na tydzień, a drugi tydzień byłaby Kambodża albo Wietnam? Okaże się. Mamy jeszcze duuużo miejsc nieznanych do zwiedzenia

.
AgaGy napisał(a):A jeszcze co do Baiyoke Sky… mój mąż wymiękł na tym piętrze przesiadkowym, przez to że winda była przeszklona i widział, jak pokonuje wysokość… chyba odezwał się w nim lęk wysokości. Na górę pojechałam więc sama, ale dzięki temu miałam 2 drinki do wypicia

My chyba pojechaliśmy inną windą, bo nie kojarzę przeszklenia. Próbuję sobie przypomnieć i raczej na 99 % zapamiętałabym, że było przeszklenie, ale zawsze jest ten 1%
Chyba że specjalnie zaprowadziłaś męża do tej windy, żeby mieć dwa drinki