Z przykrością stwierdzam, że przegapiłam start Twojej relacji .
Ale teraz już będę czytać na bieżąco, a przynajmniej się postaram.
Zajawka bardzo interesująca.
wiola2012 napisał(a):piekara114 napisał(a):Jak to mój kolega mówi: najdroższy lot, kupujesz, zapominasz, a na miejscu szalejesz
Mądrze kolega mówi
Postąpiliśmy podobnie .
megidh napisał(a):Z przykrością stwierdzam, że przegapiłam start Twojej relacji .
piotrf napisał(a):Podobnie jak Gosia przegapiłem start Twojej relacji , ale to zapewne przez brak czasu ...
megidh napisał(a):Zajawka bardzo interesująca.
piotrf napisał(a):wiola2012 napisał(a):piekara114 napisał(a):Jak to mój kolega mówi: najdroższy lot, kupujesz, zapominasz, a na miejscu szalejesz
Mądrze kolega mówi
Postąpiliśmy podobnie .
Podobna sytuacja jest w Wietnamie , ale ta sytuacja zmienia się dynamicznie . . .
Aglaia napisał(a):Ja też jestem - postaram się śledzić na bieżąco.
Aglaia napisał(a):Tajlandia (najlepiej z kawałkiem Kambodży) jest u nas na krótkiej liście (powiedzmy top 10) więc może w najbliższej 10-latce uda się tam zawitać . A że jeszcze długo jesteśmy uwiązani do terminów lipiec/sierpień to Twoja relacja wpisuje się idealnie w nasze plany .
Aglaia napisał(a):I po tegorocznych wakacjach potwierdzam, że nie ma co demonizować pory deszczowej. Jak się z głową do tego podejdzie to da się przeżyć bez większych uszczerbków ;-) .
piekara114 napisał(a):Loty można nawet taniej kupić, ale te przez Doha i Quatarem to najwygodniejsza opcja, ale też droższa.....
piekara114 napisał(a):Te przygotowania to już mam rozeznane zastanawia mnie tylko ten biały parasol....
piekara114 napisał(a):Co do szczepień - rok temu Pan M. miał zabieg chirurgiczny i myślałam, że muszę sprawdzić przeciwciała na WZW B, bo pełny cykl szczepień przeszłam 20 lat temu... A tężec to wiadomo ostatni raz przy maturze (ostatnie obowiązkowe szczepienie) i już 2 lata planuję odnowić to szczepienie (ochrona jest na 10 lat), ale jakoś nie mogę się zebrać ... Trzeba się zebrać....tylko muszę to jakoś dobrze rozegrać pod kątem krwiodawstwa....
Kapitańska Baba napisał(a):Wiola - dzięki za wskazówki wyjazdowe.
Kapitańska Baba napisał(a):Kto wie czy za jakiś czas nie skusi nas ta Tajlandia - sporo osób tam żegluje i są zachwyceni więc why not
Aglaia napisał(a):Qatar to bardzo fajne linie. Ciekawe jak wam się leciało?
Aglaia napisał(a):Mieliście czas żeby w Doha wyjść z lotniska czy przerwa była za krótka?
Aglaia napisał(a):My do Malezji szczepiliśmy się jeszcze na dur brzuszny. Nie jest to drogie szczepienie, starcza na 3 lata więc uznaliśmy, że "nie zaszkodzi" ;-).
wiola2012 napisał(a):Aglaia napisał(a):Mieliście czas żeby w Doha wyjść z lotniska czy przerwa była za krótka?
Dwa ostatnie zdjęcia na z zajawki są z Doha . Na powrocie zaplanowałam zwiedzanie tego miasta.
Aglaia napisał(a):My do Malezji szczepiliśmy się jeszcze na dur brzuszny. Nie jest to drogie szczepienie, starcza na 3 lata więc uznaliśmy, że "nie zaszkodzi" ;-).
wiola2012 napisał(a):Oj tak, pięknych miejsc jest pod dostatkiem, tylko przygotowania troszkę inne niż podczas podróży własnym autem. Czyli jak następnym razem polecę do Tajlandii będę wypatrywać Waszego żagla
Kapitańska Baba napisał(a):wiola2012 napisał(a):...Czyli jak następnym razem polecę do Tajlandii będę wypatrywać Waszego żagla
Nie, następnym razem jak polecisz do Tajlandii to po prostu po to aby pływać po niej z nami. Posłużysz za Przewodnika