Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolory Chorwacji

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gosia i Marek
Croentuzjasta
Kolory Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 07:58

Wyjazd: początek września
My i nasz 3 letni syn plus znajomi
Cel: Brać, Peljesac, Korcula, Primosten
Auto: VW T3 Wesfalia rocznik 1986, zakupiony 10 dni przed wyjazdem.
Ilość km: 4600

Gdzieś po drodze...

Obrazek

Camp w Sutiwanie, podobało nam się w tamtym roku więc postanowiliśmy przyjechać tu jeszcze raz i to był strzał w dziesiątkę. Na campie tylko 3 rodziny, zero kolejek do toalety itd. Mieliśmy wrażenie , że jesteśmy tam sami, cisza i spokój, bo o 10 wszystkie rodzinki już spały. :D

Obrazek

Sutiwan we wrześniu zupełnie pusty. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś dla Maslinki, są knajpki nawet i takie... naliczyłam 9 otwartych we wrzeniu z widokiem na morze :D

Obrazek
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.10.2012 08:01

Pierwszy ;)

No fajny wózek... daj więcej fotek wozidełka :)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 11.10.2012 08:11

czekam na ciąg dalszy
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 08:15

Cudowna plaża na wyspie Brac, znaleziona zupełnie przez przypadek. Spoglądając na mapę wybraliśmy sobie od tak w ciemno plażę o nazwie Maslinowa, ale tam okazało się , ze jest jakaś hodowla robali :D wjechaliśmy więc w pierwszą lepszą szutrową drogę, a tam...pięknie i żywej dusz.... Nazwy nie pamiętam, ale jak ktoś zainteresowany to sprawdzę na mapie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 08:22

Arek napisał(a):Pierwszy ;)

Specjalnie dla Ciebie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maż chorował na takiego 7 lat i później mnie jakoś zaraził :D w tym roku udało się spełnić to marzenie. Super sprawa i fajna przygoda.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.10.2012 08:33

Gosia i Marek napisał(a):

Maż chorował na takiego 7 lat i później mnie jakoś zaraził :D w tym roku udało się spełnić to marzenie. Super sprawa i fajna przygoda.

Dzięki :)
Strasznie mi się podoba, może kiedyś takiego kupię...
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 08:42

Arek napisał(a):
Gosia i Marek napisał(a):

Dzięki :)
Strasznie mi się podoba, może kiedyś takiego kupię...

No koniecznie :D Jak mąż po niego pojechał to w nocy spać nie mogłam z wrażenia, ale też były obawy czy dojedziemy na nasze wakacje. A on spisał się na medal i jak zamknęli nas na autostradzie na 24 h z powodu wiatru, to mieliśmy takie luksusy w porównaniu do innych. Tym bardziej, ze nosa z samochodu praktycznie nie dało się wystawić tak piździło :D
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 11.10.2012 08:51

Gosia i Marek napisał(a):Cudowna plaża na wyspie Brac, znaleziona zupełnie przez przypadek. Spoglądając na mapę wybraliśmy sobie od tak w ciemno plażę o nazwie Maslinowa, ale tam okazało się , ze jest jakaś hodowla robali :D wjechaliśmy więc w pierwszą lepszą szutrową drogę, a tam...pięknie i żywej dusz.... Nazwy nie pamiętam, ale jak ktoś zainteresowany to sprawdzę na mapie.

Widzę, że jeszcze ktoś się tam jednak zapuścił... :D :lol:

Nazywasz te skaliste nieużytki plażą i na dodatek cudowną...hmmmm...no cóż, każdy ma swoje oceny, ale po obejrzeniu tego pasa wybrzeża stwierdzam, że aż tak cudownie to tam nie jest (jak już to ta pierwsza uvala jest spoko, zagospodarowana już trochę), natomiast na pewno jest pusto od turystów (w pobliżu trwają roboty budowlane przy umacnianiu skarpy, więc też całkiem pusto i cicho to nie jest.
Maslinova uvala to chyba jednak nie ta z hodowlą, tylko dalej- tam dojechaliśmy my i wyglądało to z góry jak plaża marzenie, ale....
Więcej o tym opiszę w swojej relacji.

Wóz fajny- też jeżdżę od kilku ta VW T ale czwórką, tyle, ze nie w pełni adoptowaną do turystyki (częściowo).

P.S. A maluch tam jeszcze stoi w drodze do Maslinowej?

coś dla Maslinki, są knajpki nawet i takie... naliczyłam 9 otwartych we wrzeniu z widokiem na morze.

To aż tak tam gotują że tak wrze???!! 8O :o :lol: :wink:

Pozdr.
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 09:06

Malucha nie widziałam :D

Dla mnie tam było cudownie i tak jak napisałeś każdy ma swoje zdanie na ten temat. Żadnych robót tam nie było, żadnego hałasu ani ludzi, może to nie ta plaża o której myślisz.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 11.10.2012 09:38

Drabinkę do wody mają tam tylko w 3 miejscach. Roboty były/ są znacznie dalej- za 2-3 kolejnymi cyplami, także tam gdzie byliście hałasy nie docierają.
Maluch stał przy bazie firmy mającej te hodowle w kręgach.
Trochę mnie ten widok zaskoczył...

Jak chcecie zobaczyć jak było jeszcze dalej (a była naprawdę cud plaża!), to zapraszam do relacji Faty.
Akurat w kolejnym odcinku będzie o tym kawałku wybrzeża. :) :wink:

Pozdr.

Sami wyposażaliście Westfalię czy już taka była? :roll:
P.S. Jak ktoś ma wątpliwości czy jest sens kupować taką starą budę jak Westfalia czy podobny (ale z VW) to mogę tylko powiedzieć, że widywałem je w całej Europie przez ostatnie 20 lat we wszelkich możliwych miejscach i dalej widuję, bo sa to po prostu cholernie dobre i trwałe wozy. I wcale nie jeżdżą nimi sami Europejczycy ze Wschodu...
Wręcz przeciwnie. :)
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 09:43

No my dalej się nie zapuszczaliśmy ( z twojej relacji widać,że nic nie straciliśmy :D ) , a tam gdzie byliśmy to bardzo nam się podobało. Chętnie podpatrzę co tam się kryją za niespodzianki.
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 11.10.2012 11:09

Postira

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gosia i Marek