Jeszcze dwa zdjęcia z tramwajem z Dubrownika. Na pierwszym widać młodzieńczą fantazję niektórych pasażerów....
Zdjęcie według autora pochodzi z maja 1969r.
A na drugim lepiej widoczny, wspomniany przez Krakusa hotel Hilton.
weldon napisał(a):Może udałoby się dopasować jakieś współczesne fotki do tych miejsc?
weldon napisał(a):Ten środkowy wagon, na ostatnim zdjęciu, wygląda jakby był bardziej do zwiedzania, niż przejazdów przeznaczony.
Może tak też były wykorzystywane te linie/linia wówczas?
Tomasz W napisał(a):Nawiązując do wątku porównawczego, który rozpoczął Krakus, autor zdjęć też porównał kilka z nich z obecnym albo znacznie późniejszym stanem rzeczy.
mruczycho napisał(a):kolej do Dubrownika i dalej
Zdjęcia trasy i opisy.
Dubrovački tramvaj
kolej Ciro Capljina Hum Dubrovnik
a to ja napisał(a):Tak na marginesie zauważyłam, że według zamieszczonej mapy kolei ... miasteczko Hum - niby najmniejsze na świecie - a kolej przez nie przebiegała.
Tomasz W napisał(a):a to ja napisał(a):Tak na marginesie zauważyłam, że według zamieszczonej mapy kolei ... miasteczko Hum - niby najmniejsze na świecie - a kolej przez nie przebiegała.
To nie ten Hum... Ten, co podobno jest najmniejszym miastem na świecie leży na Istrii.
a to ja napisał(a):Tomasz W napisał(a):a to ja napisał(a):Tak na marginesie zauważyłam, że według zamieszczonej mapy kolei ... miasteczko Hum - niby najmniejsze na świecie - a kolej przez nie przebiegała.
To nie ten Hum... Ten, co podobno jest najmniejszym miastem na świecie leży na Istrii.
Masz rację
Dlatego ... zmrużyłam oczko