napisał(a) weldon » 14.11.2011 14:17
longtom napisał(a):Oczywiście pod warunkiem, że nam macki, parzydełka, pęcherzyki i jadowe wici nie przeszkadzają.
Podobno z pokrzywy robi się sałatki
longtom napisał(a):podobno jak 3x wygotować zmieniając wodę, to i muchomora można zjeść.
Jest, na kuchnia.tv czy jakoś tak, taki agent, który, twierdząc, że jesteśmy, jak to ujmuje,
herbafobami, łazi po lesie, po jakichś moczarach, wykopuje korzonki i inne roślinki i się tym żywi.
Ostatnio, właśnie, znalazł jakiegoś muchomora i przez dłuższą chwilę tłumaczył, że on nie jest tak czerwony, jak normalne muchomory i że, właśnie, jak go odpowiednio ugotować, to można go zjeść.
Chyba zjadł, bo już nie trafiłem na kolejne odcinki
Pozdrawiam