Aldonka napisał(a):Moim zdaniem się zawiedziesz, ale to tylko moje zdanie. Dla mnie Istria nie ma nic wspólnego z tą prawdziwą dalmatyńską Chorwacją.
UTAN napisał(a):Widzę, że jesteś zarażony jak my Też chyba 11 razy (kto by już to liczył) Dalmacja - znamy tak każdą dróżkę i każdy kamyk .
I niestety wszystko poniżej Spiltu (dojechaliśmy przez te kilka lat do Vodic- i dalej nawet nie mamy ochoty)to już nie nasze klimaty
opelr napisał(a):UTAN napisał(a):I niestety wszystko poniżej Spiltu (dojechaliśmy przez te kilka lat do Vodic- i dalej nawet nie mamy ochoty)to już nie nasze klimaty
Zupełnie nie rozumiem, piszesz o Dalmacji ale nigdy do niej nie dojechałeś (poniżej Vodic nie Wasze klimaty) a w opisie sercem jesteś z Loviste...
walp napisał(a):Aldonka napisał(a):Moim zdaniem się zawiedziesz, ale to tylko moje zdanie. Dla mnie Istria nie ma nic wspólnego z tą prawdziwą dalmatyńską Chorwacją.
I tego właśnie nie mogę się doczekać, owej konfrontacji.
Zdaję sobie sprawę, że ten region różni się od dalmatyńskiej Chorwacji, bo Dalmacja jest wyjątkowa. Podobnie, jak wyjątkowe jest dalmatyńskie wybrzeże, do którego zmierza większość turystów udających się do tego kraju.
Jednak dobrze wiemy, że Chorwacja jest atrakcyjna nie tylko pod względem przyrodniczym, ale także kulturowym.
O atrakcyjności półwyspu w dużej mierze stanowią zabytki z czasów rzymskich, ale nie tylko.
Dlatego w tym roku kierujemy się na Istrię, bo uważam, że warto tam pojechać, by zobaczyć odmienne oblicze tego pięknego kraju. Czy słusznie, przekonam się za 5 tygodni.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne