Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub piłkarski.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Klub piłkarski.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 31.08.2006 18:52

Jaki jest Wasz ulubiony chorwacki klub piłkarski??? Mój to oczywiście Hajduk Split ( co widać po tym MALEŃKIM OBRAZKU, jak i po moim nicku).
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 31.08.2006 19:13

j.w.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 01.09.2006 07:38

Segesta Sisak...to tak z powodu starej znajomosci. a obecnie Hajduk Split.
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 01.09.2006 12:32

Torcida1 napisał(a):Jaki jest Wasz ulubiony chorwacki klub piłkarski??? Mój to oczywiście Hajduk Split ( co widać po tym MALEŃKIM OBRAZKU, jak i po moim nicku).

Siedziałeś na torcidzie podczas meczu z Zgrzebiem?to dopiero jazda :),niestety znam to tylko z filmu i opowiadania .:(
pozdrawiam
ps.oczywiscie Hajduk
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 20.09.2006 19:50

Hajduk.
W zeszłym roku bylismy na ligowym meczu w Splicie,bylismy też na miejscu gdy odbywał się mecz z Brazylią- w tym roku niestety podczas mojego pobytu sezon się jeszcze nie rozpoczął
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 21.09.2006 12:36

Dokładnej daty nie pamiętam,ale było to gdzieś w środku 08.2001,tego dnia Hajduk pokonał u siebie Real Majorka 1:0 w 3 rundzie eliminacji do fazy grupowej LM,byłem tego dnia w Omiszu,atmosfera wygranego meczu przeniosła się na Jadrankę,oraz innych nadmorskich miasteczek,w Splicie to dopiero musiało być świętowanie :twisted: Niestety w meczu rewanżowym lepszy okazał się Real,i na pocieszenie Hajduk zagrał w 1 rundzie pucharu UEFA z "naszą" Wisełką :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 22.09.2006 15:31

Mój to Hajduk. Fenomen tego klubu polega na tym,że 300 km w obrębie Splitu wszyscy mu kibicują...
A wogóle to w STSie prawie wszystkie mecze mi wchodza z udziałem Hajduka. No i Dynama Zagrzeb też...
Maciej znów powie żebym się w głowę popukał:):):)
AguUsKa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AguUsKa » 29.09.2006 15:37

Hmm widze ze tu wiekszosc za Hajdukiem , ale ja za Dinamem Zagreb.I mam pytanie.Bo zawsze jak ogladam mecz/filmiki Dinama to kibice rzucaja race na murawe.Czemu?No nie wiem glupie pytanie moze ale naprawde mnie to ciekawi ...
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 01.10.2006 15:20

AguUsKa napisał(a):Hmm widze ze tu wiekszosc za Hajdukiem , ale ja za Dinamem Zagreb.I mam pytanie.Bo zawsze jak ogladam mecz/filmiki Dinama to kibice rzucaja race na murawe.Czemu?No nie wiem glupie pytanie moze ale naprawde mnie to ciekawi ...

Dlaczego rzucaja race? Odpowiedzi jest co najmniej kilka.
Race to część tzw.''oprawy'' meczowej czyli spektaklu który tworza kibice.Między kibicami trwa rywalizacja na najlepszą oprawę.Race z oczywistych względów są bardzo efektowne.Ich wrzucenie na boisko ,szczególnie jeżeli jest ich dużo, najczęściej powoduja zadymienie stadionu i przerwanie na kilka minut meczu.Od chyba 2 lat uzywanie rac na stadionach jest oficjalnie zabronione przez UEFA ale panuje taka niepisana umowa ,ze jeżeli race nie wylądują na murawie to nie są z tego wyciągane konsekwencje(a moga być poważne np. zamknięcie stadionu).Kibice pilnują się w tej chwili nawzajem ,żeby nie szkodzić własnemu klubowi.
No ale...nie zawszze tak jest :) . Rzucają z róznych powodów-najczęściej głupota ale też złość czy radość.Zdarzaja się idioci którzy chcą kogoś trafić taką racą ,niestety.Najczęściej race sa rzucane w momencie kiedy kończą się już palić,kibicom odpada problem z wygaszeniem takiej racy :). Moim zdaniem głownym powodem rzucania rac jest(była) ...moda na takie zachowanie.Kibice przejmowali od innych kibiców takie zachowanie
i ...dokładali cos od siebie .Takie zachowania sa już jednak w zaniku.
pozdrawiam
ps.nie mam pewności ale przypuszczam ,że na meczach Dinamo-Hajduk jeszcze długo będzie dochodziło do takich sytuacji i jeżeli nie będzie zagrożenia dla ludzi to nikt nie będzie robił z tego problemu
Gajus.ems
Cromaniak
Dinamo-Hajduk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.10.2006 18:54

Już za ok 15 minut rozpocznie sie mecz na szczycie Hajduk - Dinamo.
Sercem jestem za Hajdukiem, rozum podpowiada ze wygra Dinamo. Ja jednak w Profesjonalu postawiłem na remis.
Popzdrawiam wszystkich kibiców
GAJUS
pt
Croentuzjasta
Re: Dinamo-Hajduk

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 01.10.2006 19:29

Gajus.ems napisał(a):Już za ok 15 minut rozpocznie sie mecz na szczycie Hajduk - Dinamo.
Sercem jestem za Hajdukiem, rozum podpowiada ze wygra Dinamo. Ja jednak w Profesjonalu postawiłem na remis.
Popzdrawiam wszystkich kibiców
GAJUS

ja stawiam na Hajduka i młodość :)
cos do posluchania:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 01.10.2006 21:14

skończyło się 2:2 ,35tys ludzi,3 rzuty karne,czerwona kartka dla Hajduka przy stanie 1:1 ,potem 1:2 i remis w 84 min,ale emocje:)
pozdrawiam
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.10.2006 00:28

HAJDUK to najbardziej znany i utytułowany klub w Chorwacji (podobnie jak Legia u nas :lol: ). No a poza tym cała Dalamacja trzyma kciuki za Hajduka. Z resztą nie tylko Dalmacja! Parę lat temu widziałem flagi Hajduka w oknach kamieniczek na Rabie!
Ja osobiście nie mam jakiegoś ulubionego klubu w Chorwacji (w Polsce to i owszem i pewnie nie trudno się domyśleć jaki (L) ;)), ale jakby mnie ktoś obudził w środku nocy i zapytał "wymień klub piłkarski z Chorwacji", bez mrugnięcia okiem powiedział bym, że Hajduk Split :)
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 02.10.2006 14:22

moondek napisał(a):HAJDUK to najbardziej znany i utytułowany klub w Chorwacji (podobnie jak Legia u nas :lol: ). No a poza tym cała Dalamacja trzyma kciuki za Hajduka. Z resztą nie tylko Dalmacja! Parę lat temu widziałem flagi Hajduka w oknach kamieniczek na Rabie!
Ja osobiście nie mam jakiegoś ulubionego klubu w Chorwacji (w Polsce to i owszem i pewnie nie trudno się domyśleć jaki (L) ;)), ale jakby mnie ktoś obudził w środku nocy i zapytał "wymień klub piłkarski z Chorwacji", bez mrugnięcia okiem powiedział bym, że Hajduk Split :)

Z całym szacunkiem ale chorwacki odpowiednik Legii to raczej Dinamo ;)
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 03.10.2006 20:52

bramki z w/w meczu:

pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone