Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub piłkarski.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 04.10.2006 06:21

HAJDUK to najbardziej znany i utytułowany klub w Chorwacji (podobnie jak Legia u nas icon_lol.gif )

Można z tym polemizować czy Legia jest najbardziej utytuowanym klubem w Polsce. 8O
AguUsKa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AguUsKa » 07.10.2006 19:09

PT, wiem co to sa race i do czego sluza bo na mecze chodze nieprzerwalnie od kilku dobrych lat. A chodzilo mi o to: czy kibice Dinama nie dostaja za to zadnych wiekszych kar ze tak te race ciagle rzucaja. I czemu: jakis bunt na zwiazek Chorwacki czy co. Wiadomo w meczu z Hajdukiem, ale z Auxerre gdy mecz sie jeszcze nie zaczal ...
No ale tak jak napisales moze niechce im sie poprostu gasic :lol:
A ja myslalam ze jakis wiekszy powod maja .. 8)

PS. Po meczu Dinamo-Hajduk 30 osob zatrzymanych ...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.10.2006 19:49

Hajduk Split - dla mnie to majlepszy chorwacki klub. :) - ale rymy :D :lol:
Na stadionie nie byłem, ale widziałem zdjęcie Bruna jak stał tam na bramce (oczywiście jak nie było zespołu) - i tego mu potem zazdrościłem. :)
Stadion widziałem z daleka ale sam na murawie nie byłem. :(
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 08.10.2006 19:14

AguUsKa napisał(a):PT, wiem co to sa race i do czego sluza bo na mecze chodze nieprzerwalnie od kilku dobrych lat. A chodzilo mi o to: czy kibice Dinama nie dostaja za to zadnych wiekszych kar ze tak te race ciagle rzucaja. I czemu: jakis bunt na zwiazek Chorwacki czy co. Wiadomo w meczu z Hajdukiem, ale z Auxerre gdy mecz sie jeszcze nie zaczal ...
No ale tak jak napisales moze niechce im sie poprostu gasic :lol:
A ja myslalam ze jakis wiekszy powod maja .. 8)

PS. Po meczu Dinamo-Hajduk 30 osob zatrzymanych ...

nie wiem jak to jest z karami w Cro,teoretycznie wszystkie kraje maja spelniac zalecenia UEFA, więc kary powinny być identyczne z naszymi ale co kraj to obyczaj :)
jeżeli rzucali race przed meczem moglo to być nieodnotowane przez obserwatora,to częsta praktyka ,ze czasem przymyka sie oko na to co dzieje się poza czasem samego meczu
a co do gaszenia,paliłaś(eś) kiedyś racę albo stałaś(eś) obok osoby ktory trzyma racę?niekoniecznie przyjemne to jest :)
może tez być jakas niepisana tradycja
pozdrawiam
ps.komu kibicujesz?
AguUsKa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AguUsKa » 09.10.2006 14:29

ps.komu kibicujesz?
Jagiellonia :D 8)

A co do kar to wiadomo jak to z tymi przepisami wystarczy spojrzec na "nasz kochany" PZPN. Jakis wazny wyjazd kibice maja no to damy im zakaz, albo i na 2 mecze, a nastepnym razem za to samo tylko kara pieniezna jak w kasie PZPN brakuje ...

Pozdrawiam.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 09.10.2006 14:38

jakie u nas kary? albo coś sie komuś daje warunkowo, albo jakies śmieszne kary minus kilka pkt albo jakas mala sumka. bierzmy przyklad z innych, w Austrii bez skrupolow spuszczno do II ligi Tirol Insbruck, mimo ze to jeden z najbardziej utytulowanych klubow w historii. a u nas polowa klubow ma jakie dlugi, zmienia nazwe i nadal graja...albo po tym co zrobila Lechia na meczu z Pogonia. i co dostali chyba 2 mecze bez publicznosci oraz 20 tys zl??? kpina...(Gdansk mimo calej mej sympatii).
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 09.10.2006 14:39

zreszta, mimo ze nie lubie Kasztanow (Austriakow) jedno rozwiazane maja godne uwagi, ze jak ktos chce sie wycofac z finansowania klubu, to nie moze zrobic tego od razu. moze u nas to wprowadzic? nie bedzie juz Ptakow - lotow, co to najpierw ŁKS, potem Pogon, a niedlugo moze Slask...a na koniec wroci i zalozy klub FC Rzgow.
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 09.10.2006 18:25

AguUsKa napisał(a):
ps.komu kibicujesz?

A co do kar to wiadomo jak to z tymi przepisami wystarczy spojrzec na "nasz kochany" PZPN. Jakis wazny wyjazd kibice maja no to damy im zakaz, albo i na 2 mecze, a nastepnym razem za to samo tylko kara pieniezna jak w kasie PZPN brakuje ...

Pozdrawiam.

może tak zachowuja się Bad Blue Boys?kara na meczu z Hajdukiem a potem nie jada na 2 inne wyjazdy? nie wiem,popytam w TMK.
pozdrawiam
ps.ja Widzew,nie wiem czy pamiętasz te czasy kiedy nasze kluby,kibice,byli zaprzyjażnieni :)
AguUsKa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AguUsKa » 10.10.2006 13:28

pt napisał(a):
AguUsKa napisał(a):
ps.komu kibicujesz?

Pozdrawiam.

ps.ja Widzew,nie wiem czy pamiętasz te czasy kiedy nasze kluby,kibice,byli zaprzyjażnieni :)

Niestety nie pamietam, jestem troche za mloda, znam tylko z opowiesci, ktore u nas na forum (Jagi) mozna poczytac (bardzo ciekawie napisane) i kibicow obu klubow .Ale bylam na wyjezdzie u was ostatnio ( bramka dla Was w ostatniej minucie :x ). I musze powiedziec ze bylo zaj*biscie, a wspomnienia zostana na zawsze. Doping, oprawy z obu stron poprostu cudo, no i ta herbatka od Was ze stadionu dzieki ktorej nie zamarzlam w drodze powrotnej :P .Ehh az znow sie rozmarzylam. Mam nadzieje ze wejdziemy do OE i znow bede miala mozliwosc zawitac do Was.

Pozdrawiam serdecznie.

PS. TMK= widziales ostatnia okladne? Poprostu cud, miód 8) :D
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 10.10.2006 14:03

Może niezbyt w temacie, ale związane z piłką kopaną. Jak widać debilizm na trybunach jest wszędzie:
UEFA wystosowała ostrzeżenie do chorwackiej federacji piłkarskiej, że może ona zostać wykluczona z mistrzostw Europy 2008, jeśli w czasie meczu el. ME z Anglia wydarzą się jakiekolwiek rasistowskie ekscesy.
Ostrzeżenie zostało wystosowane po tym jak kibice reprezentacji Chorwacji w czasie towarzyskiego meczu we Włoszech uformowali na trybunach "żywą swastykę".

UEFA skontaktowała się już w tej sprawie z chorwackim rządem i federacją piłkarską.

źródło: onet
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 10.10.2006 16:40

do AguUsKa
przejdź na gg, to pogadamy ,nie będziemy zaśmiecac forum
pozdrawiam
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 10.10.2006 16:41

''racowisko'' kibiców Hajduka:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 11.10.2006 13:23

Źródło INTERIA.PL:
6 chorwackich kibiców i pięciu angielskich fanów aresztowali w Belgradzie policjanci na kilka godzin przed meczem reprezentacji Chorwacji i Anglii w eliminacjach piłkarskich mistrzostw Europy.

Do zatrzymań doszło po tym jak na przedmieściach Zagrzebia doszło do bijatyki pomiędzy zwolennikami obu zespołów. Na głównym placu miasta chorwackich i angielskich kibiców odgradza policyjny kordon.

prosze zwrocic, ze napisano w Belgradzie!!! a potem, ze na przedmiesiach Zagrzebia...czyzby kibice obu druzyn zmaierzali sprawdzic sie na "nautralnym" terenie w stolicy Serbii??? a moze bili sie w Belgradzie, skad ich szybko zabrano do Zagrzebia, aby obejrzeli sobie mecz...
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 11.10.2006 16:53

Po meczu Chorwacji z Włochami w miniony weekend UEFA zagroziła Chorwacji wykluczeniem z rozgrywek o ME'2008 jeśli w kolejnych meczach ponownie będą miały miejsce incydenty,jak te podczas meczu z Włochami,chodzi o faszystowskie gesty w stronę włoskich kibiców.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 12.10.2006 06:46

no no...i Chorwacja przewiozla Anglie. Na trybunach nie widzialem incydentow, choc akurat nie pokazywano kibicow za czesto...no i Polska zagrala kapitalnie. :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone