napisał(a) Marsallah » 28.06.2022 09:15
Albino,
no Vis w tym roku jeszcze przede mną. Możesz zazdrościć
O tym studencu czytałem - w ub. roku jeszcze go nie było, gdzieś tam nad hotelem go wybudowali. Pamiętam z zeszłego roku pusta działkę
Rozumiem, że jest lepiej zaopatrzony niż małe sklepiki na rivie (łącznie z "nowym" studencem przy Pizzerii Zadruga, który otworzył swoje podwoje gdzieś między 2018 a 2021, kiedy to nie było mnie na Visie)? Jest tam może coś ekstra z zaopatrzenia - porównując np. z Tommym w Visie? A bankomat jest przy tym nowym studencu?
Powiedz mi też, czy parking publiczny (bezpłatny w 2021) jest wciąż bezpłatny? Bo miasto Komiza odgrażało się, że na 2022 przygotują już nowy parking z automatycznym poborem należności. Ale nie czytałem na grupach na FB, żeby to się stało, więc pewnie jest wciąż free (?)
Nie wiem, czy coś o tym wiesz, ale widziałem gdzieś (FB) nowy film z paraglidingu nad Komizą - start z ok. kapliczki Sv. Duha i lądowanie gdzieś przy Musterze (kościół Św. Mikołaja) - pytam, bo to moje marzenie, a wiem, że kilkanaście lat temu zaprzestano lotów na paralotni na Visie.