Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłosników Wyspy Vis

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 28.02.2018 14:21

A moja gospodyni z Komiży takie oto zdjęcia pokazuje na FB:

https://www.facebook.com/theanaapartmen ... 9092558630
CROnikiCROpka
Cromaniak

Postnapisał(a) CROnikiCROpka » 28.02.2018 14:28

Hercklekot napisał(a):A moja gospodyni z Komiży takie oto zdjęcia pokazuje na FB:

https://www.facebook.com/theanaapartmen ... 9092558630

Swoją drogą super apartament :) Będę go miała na uwadze, jak znów zawitamy do Komizy.

https://www.facebook.com/villamarekomiza/ <- to nasza ubiegłoroczna gospodyni z Komizy, też pokazuje zimę na Visie :)
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 26.03.2018 12:50

Znalazłam taki kawałek - mniejsza o muzykę, ale teledysk kręcony był na Visie - choć w czerni i bieli, to jednak nasz Vis :) Poznajecie miejsca? :)

Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 26.03.2018 14:02

O, "fałszywy" Bili Bok!
Potem szutrówka chyba ta "Twoja", w kierunku Rt Stupisce, ścieżka nad Komiżą, no i jakaś uliczka w samej K. Najs fajnd :)
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 26.03.2018 21:22

Tak, to gdzieś na "mojej" szutrówce :) A starszy mężczyzna z gumką na brodzie to "mój" Stari Ribar" - łowił pod naszym balkonem i opowiadał mężowi dlaczego kalmary nie biorą 8) Się wzruszyłam...

P9180749.JPG

P9051552.JPG
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 27.04.2018 23:33

Będzie się działo w Komiży :oczko_usmiech:

Zamieszczam link - może zniechęci to parę osób do odwiedzenia wyspy we wrześniu :wink:

https://www.ulule.com/goulash2018/
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 07.05.2018 10:49

Hehe, mnie na pewno. Nie jadę w tym roku, zniechęciłaś mnie ;)
paszczak
Odkrywca

Postnapisał(a) paszczak » 12.06.2018 14:01

Cześć,
10 dni do startu i będzie można przywdziać...
vis_t.jpg

8 lat już czeka staroć na stosowną okazję :mrgreen:

Wybiera się ktoś jeszcze?
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 13.06.2018 16:48

paszczak
Wybiera się ktoś jeszcze?

Ja . Ale dopiero 1 września :) To będzie już piąty raz :roll: 8)
W.W.
Globtroter

Postnapisał(a) W.W. » 14.06.2018 12:21

Witam

Macie jakieś namiary na mapy podziemnych fortyfikacji?
Zwiedziliśmy ich trochę w zeszłym roku i chcemy więc.

Obrazek

Obrazek
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 18.06.2018 09:48

^^
Ale chodzi Ci o oznaczenie miejsc, gdzie takowe są, czy też o mapy podziemnych korytarzy?
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 30.06.2018 19:52

Niepoinformowanych informuję, że już za niecałe trzy tygodnie - 19 lipca 2018 - polska premiera filmu Mamma Mia 2 - do którego zdjęcia kręcono na Visie :P

Temat kręcenia filmu na planach w Komiży i w Visie poruszyłam tu https://www.cro.pl/na-obcasach-przez-vis ... 8-750.html

i tu https://www.cro.pl/na-obcasach-przez-vis ... 8-810.html
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 30.06.2018 20:01

Katerina napisał(a):Niepoinformowanych informuję, że już za niecałe trzy tygodnie - 19 lipca 2018 - polska premiera filmu Mamma Mia 2 - do którego zdjęcia kręcono na Visie :P

Ale to zleciało! 8O Na pewno pójdę :D Nawet Małż zapowiedział, że jest ciekawy i chętnie zobaczy, chociaż nie lubi musicali, zwłaszcza takich romantycznych ;)

P.S. Będę wypatrywać mojego ulubionego komiškiego Lokalsa, który, jak pisałaś, dostał rolę statysty bez castingu :P
paszczak
Odkrywca

Postnapisał(a) paszczak » 02.07.2018 22:44

Dobry wieczór ;)
o ile jest dozwolona w tym wątku dostawa oklepanych, ale dość świeżych obrazów z wyspy to wrzucam kilka:

0. "I co ja robię tu??? Co ja tutaj robię???? ..."
DSC_1136.jpg

23.06.2018 - 'Port of Split' osiągnięty już ok. godziny 6:00, w sam raz po tak zapowiadanym armagedonie na drogach.
Załamanie pogody, front, deszcze,wiatry, ryzyko zamkniętych tuneli i opóźnień w ruchu promowym...niczego bardziej nie czekasz na starcie urlopu :mrgreen:
Coś z tego istotnie było bo duło ostro, a po drodze termometr pokazywał miejscami +4.8 st. C, ale w Splicie szybko "dociągnęło" do ponad 25 stopni...ciężko było odpocząć po podróży.
DSC_1127.jpg

1. Dziwnie znajomy widok wypatrzony z pokładu Petra Hektorovića
- ojej, znowu ten Vis...a to już 8 lat przeszło jak jeden dzień...był już Vis na bis... czas na tris :mrgreen:
DSC_1157.jpg

2. Trafił się nawet dzień z "załamaniem pogody" - dobry czas na rowerową wycieczkę - Komiža
DSC_1245.jpg

3. Są tu też polskie znaki ostrzegawcze
DSC_1315.jpg

Katerina napisał(a):19 lipca 2018 - polska premiera filmu Mamma Mia 2 - do którego zdjęcia kręcono na Visie :P

4. No to rzut tele-oka z viskiego cypla Prirovo przez zatokę na miejsce wybrane dla tej produkcji - Vis Kut
DSC_1305.jpg

5. Coś tam, kiedyś, gdzieś na kartach SD się znajdzie...póki co urlopu półmetek, trzeba chłonąć powolny klimat otoka...

pozdrav :mrgreen:
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 07.07.2018 14:02

36725069_2030833400302564_7668052714118447104_o.jpg

https://MammaMia.lnk.to/HereWeGoAgain

maslinka
Ale to zleciało! 8O Na pewno pójdę :D Nawet Małż zapowiedział, że jest ciekawy i chętnie zobaczy, chociaż nie lubi musicali, zwłaszcza takich romantycznych ;)

P.S. Będę wypatrywać mojego ulubionego komiškiego Lokalsa, który, jak pisałaś, dostał rolę statysty bez castingu :P

Mój Małż też nie lubi musicali i uważa,że w tym profanują Abbę :mrgreen: , ale też zapowiedział ,że pójdzie :)
Twój lokals oczarował ekipę, chciał nawet zatańczyć , ale chyba jednak nie nakręcono takiego ujęcia :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłosników Wyspy Vis - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies