Katerina napisał(a):W tym roku nie odpuszczę tej trasie
A ja wpadłam na pomysł wypożyczenia na jeden dzień skutera i pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
Co o tym myślisz?
Katerina napisał(a):travelA ja wpadłam na pomysł wypożyczenia na jeden dzień skutera i pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
Co o tym myślisz?
Hmm..a obczaiłaś tę trasę na mapie? Możesz podesłać? Bo punkt widokowy na Komiżę to jedno - przy nowej drodze, a widokowy przy bunkrach i śmietnisko to zupełnie gdzie indziej - przy starej
Pamiętam jak Maslinka mówiła, że jest droga do Barjoški od tego kościółka przy punkcie widokowym nad Komiżą (który pokazałam z pająkami w relacji ), ale ja kiepska jestem w zrzutach map Muszę się douczyć
Jedno wiem, to byłoby super przygodą i jeśli to przećwiczysz, to na pewno zrobię to samo we wrześniu
.. wywnioskowałam., że chcesz do Barjoški dotrzeć z tych trzech miejsc i zgłupiałami pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
Katerina napisał(a):
Droga do Pritišciny to ta , którą ja pokonałam już dwukrotnie autem, dobrze,że tam w miarę szeroko, bo umarłabym na skuterze nad przepaścią
Na skuterze to dopiero musi się wydawać autostradą, zawsze można przykleić się do ścianyKaterina napisał(a):Droga do Pritišciny to ta , którą ja pokonałam już dwukrotnie autem, dobrze,że tam w miarę szeroko, bo umarłabym na skuterze nad przepaścią
Katerina ja umierałem jadąc autem ale warto było przepiękna plaza zatoczka i tylko my
a śledząc twoją relację i to forum o Visie utwierdzam się w przekonaniu ze ze Vis jeszcze będziemy zdobywać
Pozdrawiam
Na skuterze to dopiero musi się wydawać autostradą, zawsze można przykleić się do ściany
Czyli robisz za balast jak na łódce a ta poręcz faktycznie może uratować życieKaterina napisał(a): Hi, hi, gdy jestem w aucie to wydaje mi się,że jestem bezpieczna, zwłaszcza
jak trzymam się poręczy w drzwiach :mrgreen: I zawsze przechylam się na stronę kierowcy, gdy jadę od strony krawędzi urwiska, bo wydaje mi się ,że pomagam przeciążyć, co pozwoli nam nie osunąć się
A jak w umowie napisane jest ,żeby nie jeździć po szutrach, a ja tego nie zrozumiem na przykład
Chyba założę nowy wątek pt: SKUTEREM PO SZUTRACH
Czyli robisz za balast jak łódce a ta poręcz faktycznie może uratować życie
Katerina napisał(a):travelA jak w umowie napisane jest ,żeby nie jeździć po szutrach, a ja tego nie zrozumiem na przykład
Chyba założę nowy wątek pt: SKUTEREM PO SZUTRACH
No co Ty?? Każda wypożyczalnia by splajtowała, gdyby miała taki zapis bo tam tylko szutry
Ale czujnym trzeba być - wypatruj w umowie słowa MACADAM po ang., lub MAKADAMSKI PUT po chorwacku
- za WikipediąMakadam – nawierzchnia drogowa złożona z dwóch uwałowanych warstw tłucznia: dolnej – o większej ziarnistości i górnej – o ziarnistości mniejszej. Warstwy tłucznia uwałowane są na podłożu z piasku. Nazwa pochodzi od nazwiska szkockiego wynalazcy metody szybkiej budowy dróg Johna Loudona McAdama (1756 – 1836).
Nie tylko szutry, trochę asfaltu też tam jest.
Macadam/ makadamski put zapisałam tak jak wcześniej čačkalice
Katerina napisał(a):Może przyda się zakochanym w Visie forumowiczom.
https://vimeo.com/323784066?fbclid=IwAR ... kRBkZ6VWBM
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne