Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłosników Wyspy Vis

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.11.2018 10:05

travel napisał(a):
Katerina napisał(a):Znalezione dzisiaj na FB...Jeszcze nie obczytałam, ale spodziewam się magnesów ze škarpiną i innych pamiątek tego typu w przyszłe lato :lol: Na razie mam magnes z jastogiem, škarpina przyda się do kolekcji :lol:

https://www.slobodnadalmacija.hr/scena/ ... BovJagxQjY

Na pewno coś kupię, bo facet chce zarobić na kruh i mljeko dla dzieci. 8)

Te ryby są kapitalne . Zdecydowanie dam mu zarobić na mlijeko za djecu :mrgreen:

Iza, to kiedy crospotkanie na Visie??? :wink: Dostosuję się :oczko_usmiech: :papa: :hut:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 09.11.2018 10:59

Katerina napisał(a):Iza, to kiedy crospotkanie na Visie??? :wink: Dostosuję się :oczko_usmiech: :papa: :hut:

Vis w czerwcu - nie chcę czekać całego roku na Chorwację :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 11.11.2018 01:58

travel napisał(a):
Katerina napisał(a):Iza, to kiedy crospotkanie na Visie??? :wink: Dostosuję się :oczko_usmiech: :papa: :hut:

Ok, w czerwcu nie pojadę, ale ...rzucam Ci publicznie wyzwanie :mrgreen: Skarb dla mnie musi być :lol: Uzależniłam się ostatnio od tej zabawy :roll: :oczko_usmiech: :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 11.11.2018 17:44

Katerina napisał(a):
travel napisał(a):

Ok, w czerwcu nie pojadę, ale ...rzucam Ci publicznie wyzwanie :mrgreen: Skarb dla mnie musi być :lol: Uzależniłam się ostatnio od tej zabawy :roll: :oczko_usmiech: :papa:

O w mordę jeża :mrgreen: :lol:
Muszę najpierw jakiś wykopać :smo:
Ale już w mej głowie zaczyna się rodzić szatański plan- tak lubisz jeździć szutrówkami......
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 12.11.2018 19:17

travel napisał(a):
Katerina napisał(a):
travel napisał(a):

O w mordę jeża :mrgreen: :lol:
Muszę najpierw jakiś wykopać :smo:
Ale już w mej głowie zaczyna się rodzić szatański plan- tak lubisz jeździć szutrówkami......

Tylko nie przesadź :roll: :oczko_usmiech: Małżuś od ostatnich epizodów na szutrach do Farskiej stwierdził,że to ostatni raz :x ..A sama na rowerze nie pojadę :? :mrgreen
n:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 12.11.2018 19:21

Katerina napisał(a):Tylko nie przesadź :roll: :oczko_usmiech: Małżuś od ostatnich epizodów na szutrach do Farskiej stwierdził,że to ostatni raz :x ..A sama na rowerze nie pojadę :? :mrgreen
n:

To na nóżkach trzeba będzie iść :lol: nawet na obcasach :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 13.11.2018 19:08

travel napisał(a):
Katerina napisał(a):Tylko nie przesadź :roll: :oczko_usmiech: Małżuś od ostatnich epizodów na szutrach do Farskiej stwierdził,że to ostatni raz :x ..A sama na rowerze nie pojadę :? :mrgreen
n:

Hmmm...zakop lub powieś gdzie uznasz. Tylko nie zatapiaj, bo nurkować nie będę :oczko_usmiech: I uważaj..na wszechobecne miny i inne takie :mrgreen: (Od razu mówię - do bunkrów w skałach nie wchodzę - ze względu na te miny:))) Zabawa polega na tym, żeby ta druga osoba znalazła jednak skarb... :lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2018 19:29

Katerina napisał(a): Zabawa polega na tym, żeby ta druga osoba znalazła jednak skarb... :lol: :papa:

...Nawet jeśliby pająki i nietoperze próbowały przeszkodzić :nice: :coool: :oczko_usmiech:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.11.2018 19:55

Katerina napisał(a):
travel napisał(a):
n:

Hmmm...zakop lub powieś gdzie uznasz. Tylko nie zatapiaj, bo nurkować nie będę :oczko_usmiech: I uważaj..na wszechobecne miny i inne takie :mrgreen: (Od razu mówię - do bunkrów w skałach nie wchodzę - ze względu na te miny:))) Zabawa polega na tym, żeby ta druga osoba znalazła jednak skarb... :lol: :papa:

Myślisz,że w tych bunkrach mogą być miny ???

O to najlepiej zostawię skarb u na stole w apartamencie u Vanji :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2018 20:01

travel napisał(a):

Ja odpowiem:
Tak ,tam miny :!: 8O

travel napisał(a):O to najlepiej zostawię skarb u na stole w apartamencie u Vanji :lol:

Jakby to Chuck Norris powiedział:Nawet o tym nie myśl :idea: :coool:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.11.2018 20:04

tomekkulach napisał(a):
travel napisał(a):

Ja odpowiem:

A zorganizowane wycieczki tam łażą 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 13.11.2018 20:40

travel napisał(a):
tomekkulach napisał(a):
travel napisał(a):

Ja odpowiem:

A zorganizowane wycieczki tam łażą 8O

W mojej ostatniej relacji odniosłam się do tego tematu, w wątku o odkryciu bunkrów i wyrzutni rakiet...Bartek potwierdzi, że na własną rękę nie ma co się włóczyć po bunkrach, bo do końca nikt nie wie ile jeszcze jest zaminowanego terenu, bądź pojedynczych niewybuchów... Zorganizowane jeżdżą z lokalsami. Natomiast jest wiele bunkrów ukrytych w skałach na urwiskach linii brzegowej, często na nie natrafiam podczas spacerów po tych skałach, ale odechciało mi się do nich zaglądać.Opisałam kiedyś moją rozmowę z autochtonką, którą spytałam o drogę do U Smokova. Babka była w szoku,że się tam wybieramy. Powiedziała, że owszem , turyści chodzą, ale wielu mieszkańców Visu na razie się tam nie wybiera :roll: Zapraszam niedługo do relacji, będzie tam trochę o tym, co można na Visie i wokół Visu znaleźć...

tomekkulach
travel napisał(a):
O to najlepiej zostawię skarb u na stole w apartamencie u Vanji :lol:

Jakby to Chuck Norris powiedział:Nawet o tym nie myśl

:lol: :lol: :lol:

Iza, pokażę jak wyglądały poszukiwania dwóch 8) skarbów podczas ostatnich wakacji :lol: Pajęczyny mogą być, na miny nie reflektuję :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.11.2018 21:37

Katerina napisał(a): W mojej ostatniej relacji odniosłam się do tego tematu, w wątku o odkryciu bunkrów i wyrzutni rakiet...Bartek potwierdzi, że na własną rękę nie ma co się włóczyć po bunkrach, bo do końca nikt nie wie ile jeszcze jest zaminowanego terenu, bądź pojedynczych niewybuchów... Zorganizowane jeżdżą z lokalsami. Natomiast jest wiele bunkrów ukrytych w skałach na urwiskach linii brzegowej, często na nie natrafiam podczas spacerów po tych skałach, ale odechciało mi się do nich zaglądać.Opisałam kiedyś moją rozmowę z autochtonką, którą spytałam o drogę do U Smokova. Babka była w szoku,że się tam wybieramy. Powiedziała, że owszem , turyści chodzą, ale wielu mieszkańców Visu na razie się tam nie wybiera :roll: Zapraszam niedługo do relacji, będzie tam trochę o tym, co można na Visie i wokół Visu znaleźć...

Do bunkrów nie zamierzam włazić , ale ze ścieżki lub drogi sobie obejrzeć .....bunkry i różne takie mam we krwi , bo niedaleko nas jest czeska linia Maginota i całą ją zwiedziłam :mrgreen: Tu zaznaczyłam co mam w planie (bardzo skromnie), o ile zdołam namówić małża na jazdę szutrówką:
Bez tytułu2.png

Bez tytułu1.png

Bez tytułu.png

Katerina napisał(a):Iza, pokażę jak wyglądały poszukiwania dwóch 8) skarbów podczas ostatnich wakacji :lol: Pajęczyny mogą być, na miny nie reflektuję :papa:

Kasiu moja droga ,obawiam się ,że jak będziesz pisać relację w takim tempie jak poprzednią to nie zdążę jej przeczytać do wyjazdu- a przypominam Ci ,że wyjeżdżam w czerwcu- więc jak nie chcesz mieć mnie na sumieniu, gdy nieopatrznie wdepnę na minę lub jak chcesz odkryć kolejny skarb to musisz natychmiast zacząć pisać nową relację :D :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.11.2018 21:42

travel napisał(a):Kasiu moja droga ,obawiam się ,że jak będziesz pisać relację w takim tempie jak poprzednią to nie zdążę jej przeczytać do wyjazdu- a przypominam Ci ,że wyjeżdżam w czerwcu- więc jak nie chcesz mieć mnie na sumieniu, gdy nieopatrznie wdepnę na minę lub jak chcesz odkryć kolejny skarb to musisz natychmiast zacząć pisać nową relację :D :oczko_usmiech:

Przyłączam się do tego apelu. Pisz, Kasia, plisss... Ja już nie mogę się doczekać Twojej relacji :D
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.11.2018 21:46

maslinka napisał(a):
travel napisał(a):Kasiu moja droga ,obawiam się ,że jak będziesz pisać relację w takim tempie jak poprzednią to nie zdążę jej przeczytać do wyjazdu- a przypominam Ci ,że wyjeżdżam w czerwcu- więc jak nie chcesz mieć mnie na sumieniu, gdy nieopatrznie wdepnę na minę lub jak chcesz odkryć kolejny skarb to musisz natychmiast zacząć pisać nową relację :D :oczko_usmiech:

Przyłączam się do tego apelu. Pisz, Kasia, plisss... Ja już nie mogę się doczekać Twojej relacji :D

Katarzyna jest mistrzynią w budowaniu napięcia :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłosników Wyspy Vis - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone