Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 24.05.2013 14:35

w Gajcu nie ma zadnego faceta na ryneczku,wszystko jeszcze zamkniete(tylko Jez i market Gajac otwarte).... :? moze od 1-ego czerwca wiecej sie bedzie dzialo...druga burza niedawo przeszla.... :roll:
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 24.05.2013 18:41

Janusz Bajcer napisał(a)::D :D :D

Uwielbiam ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :papa:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 26.05.2013 11:40

Kobieta napisał(a):

:wink:
Janusza ?
Pag ?
Piosenkę ?
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 26.05.2013 13:23

kukris napisał(a):
Kobieta napisał(a):

:wink:
Janusza ?
Pag ?
Piosenkę ?

Wszystko naraz :) :oops:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.05.2013 17:54

pio_otrek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio_otrek » 27.05.2013 16:26

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

To mój pierwszy post na tym forum, więc przede wszystkim chciałem bardzo podziękować wszystkim użytkownikom ze cenne rady i wskazówki, dotyczące wypoczynku w Chrowacji.

A teraz do sedna: w tym roku wybieramy się wraz z żoną i córką (2 lata) po raz pierwszy do Chorwacji. Chcielibyśmy jechać w pierwszej połowie września.
Naszą uwagę przykuły kwatery w miejscowości (wiosce?) Dinjiska na wyspie Pag. Niestety, przeszukując to forum nie udało mi się znaleźć żadnych informacji na temat tego miejsca. Może niedokładnie szukałem...

Jeżeli więc to możliwe, to prosiłbym o podanie informacji na temat tej miejscowości: czy są tam jakieś sklepy (przede wszystkim spożywcze), jakie są plaże i dostęp do nich oraz czy ogólnie warto się kierować w tamte rejony wyspy.
Zaznaczę, że nie zależy nam na jakimś bardzo aktywnym zwiedzaniu kraju (córka jest jeszcze zbyt malutka), sądzę, że 2-3 wycieczki na dwutygodniowy pobyt to max., na co będziemy mogli sobie pozwolić. Zależy nam na miejscu, gdzie będzie można spokojnie plażować i pluskać się w morzu oraz chodzić na spacery.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i opinie.

Pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.05.2013 16:46

pio_otrek napisał(a):Naszą uwagę przykuły kwatery w miejscowości (wiosce?) Dinjiska na wyspie Pag.

Zaznaczę, że nie zależy nam na jakimś bardzo aktywnym zwiedzaniu kraju (córka jest jeszcze zbyt malutka), sądzę, że 2-3 wycieczki na dwutygodniowy pobyt to max., na co będziemy mogli sobie pozwolić. Zależy nam na miejscu, gdzie będzie można spokojnie plażować i pluskać się w morzu oraz chodzić na spacery.

Witajcie :D

Myślę, że najlepiej, jeśli wypowiedzą się Asia i Grześ, znawcy Pagu.
Ja przejeżdżałam tylko przez te okolice i , szczerze mówiąc, nie chciałabym się tam zatrzymać. Jeśli zerknęliście na mapę, to z pewnością zauważyliście, że przez miejscowość przebiega droga przelotowa na Pag. Jeśli apartament jest za nią, przechodzenie przez taką ulicę, zwłaszcza z maluszkiem, nie jest rzeczą, którą chciałabym przeżywać przez 2 tygodnie wakacji. Nawet jeśli ap. jest po jej właściwej stronie, droga jak widać przebiega wystarczająco blisko brzegu, żeby hałas mógł być trochę uciążliwy.
Myślę, że inne rejony Pagu pozwalają bardziej cieszyć się urlopem... To naprawdę piękna wyspa :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.05.2013 16:48

pio_otrek napisał(a):;;;;;;;;;;;;;;;.

Dnijska? 8O
Skoro chcesz rady to niech Wasza uwagę natchmiast się skieruje w strone inną niż ta miejsciowość.
Oglądałeś jakiekolwiek zdjęcie w necie?
Mam wątpliwości.....

Obrazek

Wiesz co jest na końcu tej fotografii, po lewej stronie?
Solanka.
No chyba, że to było głownym ktyterium Waszego wyboru, więc sorry gregory. :mrgreen:
Poza tym miejscowość ta leży przy jedynej drodze dojazdowej do wyspy, więc..........
Sam sobie dopowiedz resztę....
Jeszcze jedno- szerokość Jadrana jest tam.....hmmmm,....jakby po powiedzieć... :?
Po trzech Karlovacko śmiało to przesikasz.... :oczko_usmiech:

Teraz już wiesz dlaczego na forum nie ma info o tej miejscowości?
Ano dlatego, że nikt tam nie był, a jeśli był to się nie przyznaje. :mrgreen:

A co do sklepów to nie wiem.
W ciemno bym jednak obstawiał jeden. :D

Wg mnie powinieneś sobie odpuścić wszystkie miejscowośc na trasie Paski Most - Pag.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.05.2013 17:29

anakin napisał(a):Wg mnie powinieneś sobie odpuścić wszystkie miejscowośc na trasie Paski Most - Pag.

Zgadzam się w pełni. Jadrańską magistralę mamy na stałym lądzie. Na wyspy jeździmy właśnie po spokój :)

Ze względu na maluszka polecałabym jakieś spokojne miejsce nad Paszkim Zaljevem, bo woda w nim jest zdecydowanie cieplejsza niż w otwartym morzu (testowane na mojej trzylatce - mogła przez 3 godziny nie wychodzić z wody w Dubravie). Oczywiście nie w pobliżu plaży Zrce przy Novalji (chyba że mała już lubi disco do rana) i nie w samym mieście Pag, bo tłok.

Ja jestem fanką wybrzeża od Dubravy przez Sv. Mariję po Sv. Marko, ale tam najczęściej są klify i trzeba wziąć pod uwagę, że taki maluch tylko za rączkę albo na rękach (choć nasi znajomi z dwulatkiem właśnie do Sv. Marko jadą). No i najbliższe zakupy dopiero w Pagu, a knajpa w Bosanie.

Anakin pewnie poleciłby przeciwną stronę zalewu z Metajną na czele. Tam też spokojnie i wiele urokliwych miejsc jest, do tego ładny deptak ponoć. :)

Czytałam jeszcze, że Kosljun nad otwartym morzem ktoś polecał - tam ponoć nie wiało jak była bora od Velebitu. Rozważałam też Simuni, ale trzeba by sprawdzić plaże oprócz tej ładnej płatnej przy kampie, bo coś mi się słyszało, że to nie takie gładkie otoczaki jak nad zalewem.

Warto poczytać jeszcze trochę relacji z pierwszej strony tego wątku i coś ciekawego z pewnością znajdziecie :)

Pozdrawiam :D
pio_otrek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio_otrek » 28.05.2013 08:48

Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za opinie.
Całe szczęście, że przed rezerwacją miejsc zadałem pytanie na forum - gdyby nie to urlop mógłby być co najmniej nieudany.

Na pomysł wczasów na Pag wpadliśmy dość przypadkowo, kwaterę znaleźliśmy przez Interhome, warunki były - sądząc z opisu - bardzo dobre, a cena atrakcyjna, więc już prawie się zdecydowaliśmy. Im więcej czytałem relacji o tej wyspie, tym bardziej mi się ten pomysł podobał. Nie mogłem tylko znaleźć nic o tej miejscowości i teraz już wiem dlaczego. Wygląda więc na to, że muszę od nowa poszukać kwater...

Chyba, że ktoś z szanownych forumowiczów mógłby jakąś niedrogą kwaterę polecić... :)

Pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.05.2013 10:25

pio_otrek napisał(a):kwaterę znaleźliśmy przez Interhome, warunki były - sądząc z opisu - bardzo dobre, a cena atrakcyjna, więc już prawie się zdecydowaliśmy. Im więcej czytałem relacji o tej wyspie, tym bardziej mi się ten pomysł podobał. Nie mogłem tylko znaleźć nic o tej miejscowości i teraz już wiem dlaczego. Wygląda więc na to, że muszę od nowa poszukać kwater...

Chyba, że ktoś z szanownych forumowiczów mógłby jakąś niedrogą kwaterę polecić... :)

Myślę, że we wrześniu nie ma sensu bookować przez pośredników - niepotrzebnie Was złupią. Wiele kwater jest już wtedy wolnych, można jechać w ciemno, albo nawet zarezerwować, ale bezpośrednio u właścicieli. Na forum znajdziesz listę linków do portali z bezpośrednimi kontaktami:
noclegi-w-chorwacji-apartamenty-i-pokoje-t17804.html

No i warto się potargować, bo to już po sezonie.

Co mam, wysłałam na maila.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.05.2013 10:33

pio_otrek napisał(a): a cena atrakcyjna, więc już prawie się zdecydowaliśmy.

A tak BTW, wścibskie pytanie z czystej ciekawości: ile Interhome sobie życzy za apartament w takiej dziurze we wrześniu?
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 28.05.2013 11:33

Hejka! :)

pio_otrek - Dinijiśka z takim dzieckiem jak macie trochę odpada, tak jak powiedział Anakin - droga dojazdowa do Pagu. W szczycie jest dość duży ruch, co może nie przeszkadzać bo jest ograniczenie ze względu na szkołę podstawową i to w tej miejscowości policjanci bardzo często suszą :) Spoko jest w tej wiosce targowina czyli taki mały sklepik wiejski co wszystko kupisz od kruha skończywszy na plastikowych łyżeczkach :) Są 3 konoby w tym najlepsza to Dudo - tanio, smacznie i fajny wystrój. Jeżeli chodzi o plaże to mielibyście prawie jak w Polsce bo główna jest z bardzo drobnego żwirku, prawie piasek i jest dość płytka przy brzegu z bardzo dobrym ukształtowaniem dna. Zaraz przy plaży znajduje się mały plac zabaw dla dzieci więc pociecha miała by gdzie spedzać czas. Mała promenadka nie zachęca do wieczornych spacerów, pomimo oświetlenia - no ale jest :). Chyba że macie ofertę tego apartamentowca z basenem - kolor różowy budynku - no to wtedy jest trochę spokojniej bo jest on położony na górze, ciszej aut nie słychać, i do sklepiku blisko.
Czyli co tam jest? Ano - babcia sprzedająca ser i wino z beczki ( wino brać a ser nie :)), 3 konoby, aha - jagnięcina z grilla :) w jednej (ale zamawiasz wcześniej bo możesz nie dostać :)) i sklepik ze wszystkim - tani, szkoła i droga...jedyny minus tych miejscowości bo przecina ona Was od Jadranu :) Dzikich plaż brak...

Wniosek - Anakin się nie pomylił i wybór należy do Was :)

Pozdrawiam
Grzechu
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.05.2013 11:39

pio_otrek napisał(a):......

Ja bym na Twoim miejscu skupił się na miejscach nad Paskim Zaljevem.
Znajdziesz tam idealne dla swojego dziecka plaże.
I nie bawił się w jakieś rezerwacje, tylko śmigał we wrześniu w ciemno. :D

Na pierwszej stronie tego wątku masz całkiem sporo relacji.
Nic tylko oglądać, przebierać, wybierać.. :oczko_usmiech:
pio_otrek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio_otrek » 28.05.2013 14:11

Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie bardzo pomocne opinie i informacje.

Co do wyjazdu w ciemno - chyba trochę bym się bał jechać z małym dzieckiem bez zapewnionego noclegu, przynajmniej za pierwszym razem. Dlatego wolałbym znaleźć coś już w Polsce nawet, jeżeli przyjdzie mi za to troszkę dopłacić.
Może, jeżeli Chorwacja nas zachwyci (a tego się spodziewam :) ), to następnym razem zdecydujemy się na taką opcję.

A ceny w Interhome wydały mi się dość atrakcyjne: za 2 pokoje ok. 1800 zł, za 1 pokój nawet 1300 za dwutygodniowy pobyt.
Dla ciekawych wklejam link do kwatery:
http://www.interhome.pl/chorwacja/dalmacja-polnocna-wyspy/pag-dinjiska/apartamenty-hr3955.110.5/?filters=search:HR3955.110&accommodationCount=1&sorting=descInterhome&q=HR3955.110&fromLocation=true

W każdym razie przystępuję do ponownego przeglądania kwater w poszukiwaniu czegoś ciekawego, bogatszy o nowe informacje :)

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone