ja tylko dodam, że po drugiej stronie zatoki w połowie popołudnia już są zacienione plaże, jakby ktoś cienia szukał
widzieliśmy to z naszych nasłonecznionych do samego wieczora plaż
aoirghe napisał(a): osławiona Girenica, zadziałały na moją wyobraźnię.
aoirghe napisał(a): Wydawało mi się, że właśnie często dobijaliście do tamtej części wyspy- chyba jeszcze raz muszę przejrzeć te relacje.
BeJur napisał(a):ja tylko dodam, że po drugiej stronie zatoki w połowie popołudnia już są zacienione plaże, jakby ktoś cienia szukał
widzieliśmy to z naszych nasłonecznionych do samego wieczora plaż
Mikromir napisał(a): Anakin pewnie wyciągnie swój miecz świetlny
Mikromir napisał(a):ale Metajny bym nie poleciła, zwłaszcza na pierwszą wizytę w Chorwacji. Zacznę od plusów: nad zatoką, co oznacza cieplejszą wodę niż w Mandre; z widokiem na zachód, co zapewnia nasłonecznienie do wieczora. Rucica blisko- ale jeśli jedziecie samochodem, a na Beritnicę to już całkiem kawał drogi i tylko pieszo. I na tym plusy się kończą, a zaczynają minusy. Sama miejscowość nijaka, nie zachwyca jak inne chorwackie małe osady. Wszędzie daleko - jeśli chcecie coś jeszcze zobaczyć, to zrobicie sporo kilometrów. Plaża w samej Metajnie bardzo nieciekawa - prawie przejeżdżaliśmy ludziom po rękach, jak siedzieli na asfalcie - chyba, że lubicie zapach spalin
Mikromir napisał(a):Anakin, zanim zaczniesz ostrzyć miecz świetlny, wspomnij, że przed wyjazdem szukałeś apartamentu najpierw w okolicach Boszany Jakaś była tego przyczyna, nie?
Mikromir napisał(a):Druga strona zatoki wydaje mi się piękniejsza:
aoirghe napisał(a):Wcięło mi posta.:O Ano, konie też tam są. A także krzyże i chałupy-widmo, które świetnie wpasowałyby się w historię z trupami w tle.))
Zdjęcia pochodzą z blogu Pana Jacka Antonika.
Jeśli nie mogę ich zacytować, to usunę.
aoirghe napisał(a):Myślałam, żeby podzielić urlop na dwie części i jedną część spędzić na Pagu, a drugą w okolicach Pakostane.
anakin napisał(a):Mikromir napisał(a): W Chorwacji można się zachwycić nawet Sukosanem, prawda?
Normalnie jam nie godzien , a widzę, że czytasz mnie kompleksowo.
anakin napisał(a):aoirghe napisał(a):Myślałam, żeby podzielić urlop na dwie części i jedną część spędzić na Pagu, a drugą w okolicach Pakostane.
Wg mnie bez sensu.
Mikromir napisał(a):anakin napisał(a):aoirghe napisał(a):Myślałam, żeby podzielić urlop na dwie części i jedną część spędzić na Pagu, a drugą w okolicach Pakostane.
Wg mnie bez sensu.
Jak Ci powiem, czy bez sensu, jak wrócę z urlopu na początku sierpnia. Tydzień będę na Pagu, a drugi tydzień na południu Dalmacji.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne