Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2013 09:14

anakin napisał(a):Ok.20 sztuk na coś takiego wchodzi.

8O
Aż 20? Ale limit wagowy na osobę jakiś jest?
:wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2013 12:39

anakin napisał(a):
Mikromir napisał(a):Serdeczne dzięki. Jeśli ceny będą aktualne w 2013, to rzeczywiście katamaranem z Novalji taniej niż z Lun.
http://www.jadrolinija.hr/pdfs/RILJETO11KAT.pdf

Yhy... :D
10 HRK na łeb. :mrgreen:
Toż to 2/3 "Karlovacko". :wink:

45kuna w jedną stronę, czyli w obie 90, czy 20kuna na łeb mniej. Uwzględniając zniżki 50% dla dzieci 3-12 lat daje to mojej rodzinie 80kn mniej. Co pewnie i tak nie starczy na ekskluzywny parking po 10kn za sat od rana do 18.00. Chyba, że mają jakąś atrakcyjniejszą cenę za parkowanie na cały dzień. Wiesz coś o tym Rysiu?

Bo do tej Novalji to jednak bliżej mam ze Sv. Marko.

A może to:
"Tarifa za prijevoz putnika na državnoj brzobrodskoj liniji
br.9308 Novalja - Rab - Rijeka i obratno"
oznacza w obie strony, ale aż tak naiwni nie jesteśmy :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 12:45

Mikromir napisał(a): i obratno"

Jeśli napisali "i z powrotem" to chyba to oznacza...
I dla ścisłości, ileś tam kun a nie kuna. Nie to , żebym się przyp... :mrgreen:
Pozdrav.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 13:10

Mikromir ... z całym szacunkiem, ale jakbym tak liczyła wszystko i kalkulowała czy mi się opłaca .... to bym wolała z domu nie wychodzić, nie wspominając o wyjeżdżaniu ....

byłam .... raz na wakacjach z takim liczącym człowiekiem ... i były to moje najgorsze wakacje ...
dziecku loda nie kupił, bo w na osiedlu w Polsce taniej... chleb swój na dwa tygodnie przywiózł i rodzinę katował tym super hiper zdrowym własnoręcznie upieczonym żytnim razowym ... szczęki można sobie było połamać, ale kruh był za drogi wg niego
dwa tygodnie na kempingu, bo paliwo drogie, parking drogi i niedajbuk się dzieciom loda zachce a żonie mineralnej ... nie wspomnę o kombinacjach na kempingu - gdzie ledwo co zaoszczędził a nieprzyjemnoćci narobił i sobie i nam ...

podejdź do tego tak - chcesz płynąć i zwiedzić ... płyń, masz liczyć i narzekać ... zostań na plaży z własnymi kanapkami

:)

Mikromir napisał(a): Wiesz coś o tym Rysiu?

Ty się Rysia o parking nie pytaj, bo on sobie gumjakiem popylał wszędzie i za darmo :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2013 13:42

BeJur napisał(a):dziecku loda nie kupił, bo w na osiedlu w Polsce taniej... chleb swój na dwa tygodnie przywiózł i rodzinę katował tym super hiper zdrowym własnoręcznie upieczonym żytnim razowym ... szczęki można sobie było połamać, ale kruh był za drogi wg niego dwa tygodnie na kempingu, bo paliwo drogie, parking drogi i niedajbuk się dzieciom loda zachce a żonie mineralnej

Dzieciom lody kupuję u Chorwatów codziennie, własnego chleba nie piekę, bo mi się nie chce, bardzo lubimy chorwacką pizzę i rybki, Chorwację dotąd zjeździliśmy od Plitwic po Split, na Kornaty czy Krka też nie żałując. Wąż mi aż tak głośno w kieszeni nie syczy, więc porównanie "z takim człowiekiem" nie całkiem trafione.
W tym roku jadę z osobami, które z konieczności nie mogą wydać ile by chciały, więc chcę to tak zaplanować, żeby potem nie mieć traumy, jak ich zaskoczy cena biletu na Rab.
Bardzo dziękuję wszystkim Wam za pomoc - informacji o cenach na Maslinie albo parkingu w Novalji nijak nie umieliśmy znaleźć w necie.
:D
Ostatnio edytowano 27.01.2013 13:46 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 13:45

ja Cię nie porównywałam z tym człowiekiem :)
tak mi się skojarzyło wczasowanie wspólne ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2013 13:55

Bocian napisał(a):Jeśli napisali "i z powrotem" to chyba to oznacza...

Mogli mieć na myśli: I z powrotem drugie tyle KUN" :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 14:13

BeJur napisał(a):
byłam .... raz na wakacjach z takim liczącym człowiekiem ... i były to moje najgorsze wakacje ...
dziecku loda nie kupił, bo w na osiedlu w Polsce taniej... chleb swój na dwa tygodnie przywiózł i rodzinę katował tym super hiper zdrowym własnoręcznie upieczonym żytnim razowym ... szczęki można sobie było połamać, ale kruh był za drogi wg niego
dwa tygodnie na kempingu, bo paliwo drogie, parking drogi i niedajbuk się dzieciom loda zachce a żonie mineralnej ... nie wspomnę o kombinacjach na kempingu - gdzie ledwo co zaoszczędził a nieprzyjemnoćci narobił i sobie i nam ...

Kurde, a ja myślałem, że było fajnie... :cry:

:mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 14:19

Bocian napisał(a):
BeJur napisał(a):Kurde, a ja myślałem, że było fajnie... :cry:

nie, no rewelacyjnie było ... ale dla niego :)
dodaj do tego jeszcze namiot na plaży i trzy dni bory z deszczem - bajka :)

ale ... Sławek - jakbyś chciał kiedyś taki obóz przetrwania zaliczyć - mogę Was skontaktować :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 14:30

BeJur napisał(a):
ale ... Sławek - jakbyś chciał kiedyś taki obóz przetrwania zaliczyć - mogę Was skontaktować :)

Wolę spływ kajakowy :mrgreen: Też uwielbiam taki łoszczędnych :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 14:36

Bocian napisał(a):Wolę spływ kajakowy :mrgreen: Też uwielbiam taki łoszczędnych :)

na spływ kajakowy też możecie razem i do jednego kajaka :) on oszczędza również swoje siły ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 14:38

BeJur napisał(a):
Bocian napisał(a):Wolę spływ kajakowy :mrgreen: Też uwielbiam taki łoszczędnych :)

na spływ kajakowy też możecie razem i do jednego kajaka :) on oszczędza również swoje siły ;)

Pływamy jedynkami :) Więc jak chce to może z tobołami brzegiem przez krzaczory dymać :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 20:45

jestem za :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.01.2013 21:33

Bocian napisał(a):Kurde, a ja myślałem, że było fajnie... :cry:

A ktoś mówił, że to było w ostatnich dwóch latach :?: :evil:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2013 22:06

anakin napisał(a):A ktoś mówił, że to było w ostatnich dwóch latach :?: :evil:

Ani pod namiotem ... na plaży ... w wietrze i deszczu :lool: :lool: :lool: ale wizja :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone